Notulen raad voor maatschappelijk welzijn van 30 09 2020

 

Aanwezig:

Peter T. Van Hecke, Voorzitter RMW;

Nicole Maenhout, Peter E. Van Hecke, Rudiger De Smet, Jason Van Landschoot, Glenn Longeville en Marleen Van den Bussche, Leden vast bureau;

Geert De Roo, Boudewijn De Schepper, Anneke Gobeyn, Valerie Taeldeman, Annelies Lammertyn, Koenraad De Ceuninck, Marten De Jaeger, Wim Swyngedouw, Leandra Decuyper, Dino Lateste, Stefaan Standaert, Kiran Van Landschoot, Annuska Van Hoorebeke, Henk Deprest, Raf Pauwels, Christine Verplaetse, Katleen De Kesel, Danny Vannevel en Timothy De Groote, Raadsleden;

Tijs Van Vynckt, Algemeen directeur.

 

Verontschuldigd:

Bart Van Hulle, Voorzitter Vast Bureau;

 

Overzicht punten

 

Zitting van 30 09 2020

 

OPENBARE ZITTING

 

Voorzitter Vast Bureau Bart Van Hulle verlaat de zitting.

 

1.   MEDEDELINGEN

 

 

Er zijn geen mededelingen.

 

 

Publicatiedatum: 04/11/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 30 09 2020

 

OPENBARE ZITTING

 

Voorzitter Vast Bureau Bart Van Hulle verlaat de zitting.

 

2.   GOEDKEURING NOTULEN EN AUDIOVISUELE OPNAME VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 AUGUSTUS 2020

 

Juridische gronden

          De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motivering van de bestuurshandelingen.

          Artikel 28, §1 juncto artikel 74 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 waarin wordt bepaald dat de vergaderingen van de raad voor maatschappelijk welzijn openbaar zijn.

          Artikel 32 juncto artikel 74 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 dat bepaalt dat behalve in spoedeisende gevallen de notulen van de vorige vergadering ten minste acht dagen voor de dag van de vergadering ter beschikking worden gesteld van de raadsleden en dat het huishoudelijk reglement de wijze bepaalt waarop de notulen ter beschikking worden gesteld.

Dat verder bepaalt dat elk raadslid het recht heeft om tijdens de vergadering opmerkingen te maken over de redactie van de notulen van de vorige vergadering. Als die opmerkingen door de raad voor maatschappelijk welzijn worden aangenomen, worden de notulen in die zin aangepast en dat ook nog verduidelijkt dat als er geen opmerkingen worden gemaakt over de notulen van de vorige vergadering, de notulen als goedgekeurd beschouwd worden.

          Artikel 77 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017  waarin wordt bepaald dat de raad voor maatschappelijk welzijn beschikt over de volheid van bevoegdheid voor de aangelegenheden die aan het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn door of krachtens de wet of het decreet zijn toevertrouwd.

          Het besluit van de raad voor maatschappelijk welzijn van 27 februari 2019 waarbij de raad beslist het zittingsverslag te vervangen door een audio- of audiovisuele opname.

 

Feiten

          De notulen werden ten minste acht dagen voor de dag van de vergadering ter beschikking gesteld van de raadsleden.

          De audiovisuele opname werd eerstdaags na de vergadering van 26 augustus 2020 en uiterlijk acht dagen voor de dag van de vergadering van heden gepubliceerd op de gemeentelijke website onder 'Vergaderingen OCMW-raad': zie https://web-maldegem.streamovations.be

          Er werden geen opmerkingen gemaakt.

 

Besluit

 

26 stemmen voor: Nicole Maenhout, Peter E. Van Hecke, Rudiger De Smet, Jason Van Landschoot, Glenn Longeville, Marleen Van den Bussche, Geert De Roo, Boudewijn De Schepper, Anneke Gobeyn, Valerie Taeldeman, Annelies Lammertyn, Koenraad De Ceuninck, Marten De Jaeger, Peter T. Van Hecke, Wim Swyngedouw, Leandra Decuyper, Dino Lateste, Stefaan Standaert, Kiran Van Landschoot, Annuska Van Hoorebeke, Henk Deprest, Raf Pauwels, Christine Verplaetse, Katleen De Kesel, Danny Vannevel en Timothy De Groote

 

 

Artikel 1:

De raad voor maatschappelijk welzijn keurt de notulen en de audiovisuele opname van de zitting van de raad van 26 augustus 2020 goed.

 

Artikel 2:

De voorzitter en de algemeen directeur worden gemandateerd om de notulen na deze goedkeuring te ondertekenen.

 

 

Publicatiedatum: 04/11/2020
Punt bijlagen/links Audiovisuele opname OCMW raad 26 augustus 2020
Overzicht punten

 

Zitting van 30 09 2020

 

OPENBARE ZITTING

 

Voorzitter Vast Bureau Bart Van Hulle verlaat de zitting.

 

3.   GOEDKEURING OVERDRACHTSAKTE TOT KOSTELOZE OVERDRACHT VAN OCMW-GROND AAN DE GEMEENTE MALDEGEM

 

 

26 stemmen voor: Nicole Maenhout, Peter E. Van Hecke, Rudiger De Smet, Jason Van Landschoot, Glenn Longeville, Marleen Van den Bussche, Geert De Roo, Boudewijn De Schepper, Anneke Gobeyn, Valerie Taeldeman, Annelies Lammertyn, Koenraad De Ceuninck, Marten De Jaeger, Peter T. Van Hecke, Wim Swyngedouw, Leandra Decuyper, Dino Lateste, Stefaan Standaert, Kiran Van Landschoot, Annuska Van Hoorebeke, Henk Deprest, Raf Pauwels, Christine Verplaetse, Katleen De Kesel, Danny Vannevel en Timothy De Groote

 

 

Juridische gronden

            Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, meer bepaald art 28  en 74 waardoor dit punt in openbare zitting wordt behandeld en 78 11°dat de bevoegdheid tot het stellen van daden van beschikking van onroerende goederen voorbehouden laat aan de gemeenteraad.

            De omzendbrief BB 2019/03 van 3 mei 2019 betreffende de vervreemding van onroerende goederen door provincies, gemeenten en OCMW's.

            Het decreet van 19 december 2014 houdende de Vlaamse vastgoedcodex en haar uitvoeringsbesluit van eveneens 19 december 2014

            .Het ministerieel besluit van de Vlaamse minister van begroting, financiën en energie van 12 januari 2015 tot aanwijzing van de Vlaamse commissarissen.

            Art. 161, 2° van het Wetboek van registratie- hypotheek- en griffierechten.

            De principiële goedkeuring tot kosteloze overdracht door de raad voor maatschappelijk welzijn in haar zitting van 3 juli 2018.

          De principiële goedkeuring tot kosteloze overdracht door de gemeenteraad in haar zitting van 27 september en 22 november 2018.

 

Feiten

Er zijn drie stukken grond waarvan het OCMW actueel eigenaar is. Het betreft de volgende drie loten grond :

1/ De verbindingsweg en parking aan wzc Warmhof. Volgens plan (zie bijlage) Lot 2, blauw ingekleurd en 7 564 m² gelegen te Maldegem, eerste afdeling, sectie B met  nummer 1734 B P0000 evenals Lot 4 grijs ingekleurd en 120 m², gelegen te Maldegem, eerste afdeling, sectie B met nummer 1734 D P0000.

Dit lot is in 2017 niet in erfpacht gegeven aan het Zorgbedrijf Meetjesland omdat het toen reeds aangewezen leek om het om het kosteloos over te dragen aan de Gemeente Maldegem.

2/ Een gedeelte van de parking, palend aan de pastorijwoning te Adegem, Adegem-Dorp 16, volgens plan (zie bijlage) Lot C, groen ingekleurd en 361 m², gelegen te Adegem, vijfde afdeling, sectie H met nummer 1165 C P0000.

Dit lot maakt deel uit van een stuk dat destijds werd  aangekocht door het OCMW om voldoende tuin te hebben bij de pastorijwoning. Er stond daar toen een houten chalet op. Nu maakt dit deel uit van de aanpalende parking die onderhouden wordt door de gemeente Maldegem.

3/ De parking en toegangsweg en begroeiing, gelegen in de Mevouw Courtmanslaan 86 en 92, gelegen achter Blok B en Oud St Jozef. Volgens plan (zie bijlage) Lot  B, lichtgoen ingekleurd ( zonder het in erfpacht gegeven KUMA-gedeelte Lot A) en 6082m², gelegen te Maldegem, eerste afdeling, sectie B en met nummer 1554h2 P0000.

De parking wordt gemengd gebruikt door OCMW en gemeente.

 

 

Argumentatie

             Het lijkt aangewezen dat het OCMW deze drie loten kosteloos zou overdragen aan de gemeente Maldegem, die reeds feitelijk instaat voor het onderhoud (zout strooien, onkruid verdelgen, herstellingen wegdek,..).

             De consequentie van de overdracht naar publiek domein is dat dit een (rand-)parking wordt voor iedereen en niet specifiek voor bezoekers of personeel van Oud St Jozef of wzc Warmhof.

             De raad voor maatschappelijk welzijn (op 3 juli 2018)  en de gemeenteraad (op 22 november 2018) hebben reeds eerder hun principiële goedkeuring gegeven voor deze kosteloze grondoverdracht.

             De akte werd ondertussen opgesteld door de afdeling Vastgoedtransacties van de Vlaamse Overheid, die nu aan beide raden wordt voorgelegd, ter goedkeuring.

             Dat dit zolang geduurd heeft, heeft te maken met de langdurige ziekte van de dossierbeheerder (Dhr De Wolf) op de afdeling Vastgoedtransacties evenals het feit dat er eerst nog een hypothecaire inschrijving door de gemeente lastens het OCMW op het onroerend goed gelegen in Adegem-Dorp 16 moest worden doorgehaald.

 

Financiële weerslag

Het gaat om een kosteloze overdracht. Ook de registratie zal kosteloos zijn, aangezien de overgedragen delen zullen worden opgenomen in de openbare wegenis.

 

BESLUIT

 

Artikel 1:

De raad voor maatschappelijk welzijn gaat akkoord met de kosteloze overdracht van volgende stukken door OCMW Maldegem aan de gemeente Maldegem :

1/ De verbindingsweg en parking aan wzc Warmhof. Volgens plan (zie bijlage) Lot 2, blauw ingekleurd en 7 564 m² gelegen te Maldegem, eerste afdeling, sectie B met nummer 1734 B P0000 evenals Lot 4 grijs ingekleurd  en 120m², gelegen te Maldegem, eerste afdeling sectie B met nummer 1734 D P0000

2/ Een gedeelte van de parking, palend aan de pastorijwoning te Adegem, Adegem-Dorp 16, volgens plan (zie bijlage) Lot C, groen ingekleurd en 361 m², gelegen te Adegem, vijfde afdeling, sectie H

met nummer 1165 C P0000

3/ De parking en toegangsweg en begroeiing, gelegen in de Mevouw Courtmanslaan 86 en 92, gelegen achter Blok B en Oud St Jozef. Volgens plan (zie bijlage) Lot B, lichtgoen ingekleurd( zonder het in erfpacht gegeven KUMA-gedeelte Lot A) en 6082m², gelegen te Maldegem, eerste afdeling, sectie B met nummer 1554h2 P0000?

 

en verleent haar akkoord aan de overdrachtsakte met volgende formulering:

 

 

AKTE AANKOOP ONROEREND GOED

 

Op                                                                         tweeduizendtwintig.

Zijn voor mij,                            , Vlaams commissaris bij de afdeling Vastgoedtransacties, verschenen:

1) Het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn van Maldegem, met administratieve zetel te Lazarusbron ZN, 9990 Maldegem, met ondernemingsnummer BE0212.195.418, hier vertegenwoordigd door:

-de Voorzitter van de gemeenteraad, mijnheer VAN HECKE Peter                 , geboren te             op         
                                  , rijksregisternummer                        ,wonende te 9990 Maldegem,
                                .

-haar Algemeen Directeur, mijnheer VAN VYNCKT Tijs                  , geboren te           op              , rijksregisternummer                           , wonende te                    ,                                     

Hier optredende ter uitvoering van het OCMW raadsbesluit van 30 september 2020.

waarvan een éénsluidend uittreksel hieraan gehecht zal blijven, en dat de ondergetekende Vlaamse commissaris bevestigt dat dit besluit uitvoerbaar is ingevolge het verstrijken van de termijn waarbinnen het door de toezichthoudende overheden kan worden  vernietigd.

Hierna verder genoemd  "de overdrager".

2)  De gemeente Maldegem, met administratieve zetel te Marktstraat 7, 9990 Maldegem, ondernemingsnummer BE0207.448.554,  hier vertegenwoordigd door                      , Vlaamse commissaris, krachtens:

a)Het decreet van 19 december 2014 houdende de Vlaamse Vastgoedcodex (bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad van 12 januari 2015), waarbij de bevoegdheid van de Vlaamse commissarissen  werd vastgelegd tot het uitvoeren van bepaalde vermogensrechtelijke verrichtingen in naam en voor rekening van het Vlaamse Gewest, de Vlaamse Gemeenschap, de Vlaamse gemeenschaps- en gewestinstellingen en bepaalde entiteiten;

b)Het Besluit van de Vlaamse Regering van 19 december 2014 houdende de uitvoering van het decreet van 19 december 2014 houdende de Vlaamse Vastgoedcodex (bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad van 16 januari 2015), houdende machtiging tot aanwijzing van de Vlaamse commissarissen en tot regeling van de werkwijze van het decreet van 19 december 2014;

c)Het Ministerieel Besluit van de Vlaamse minister van Begroting, Financiën en Energie van 12 januari 2015, tot aanwijzing van de Vlaamse Commissarissen, vermeld in het decreet van 19 december 2014 houdende de Vlaamse Vastgoedcodex. 

Hier optredende ter uitvoering van het gemeenteraadsbesluit van 30 september 2020 waarvan een voor éénsluidend verklaard uittreksel hieraan gehecht zal blijven, en dat de ondergetekende Vlaamse commissaris bevestigt dat dit besluit uitvoerbaar is ingevolge het verstrijken van de termijn waarbinnen het door de toezichthoudende overheden kan worden vernietigd.

   Hierna verder genoemd  "de verkrijger".

VERKOOP

De overdrager verklaart het hierna beschreven goed te verkopen tegen de hierna vermelde voorwaarden, aan de verkrijger die aanvaardt:

AANDUIDING VAN HET GOED

1. Geografische en kadastrale beschrijving

GEMEENTE MALDEGEM  - EERSTE AFDELING

GOED 1:

De verbindingsweg en parking aan WZC Warmhof, op en met grond, groot volgens hierna vermelde opmeting vijfenzeventig are vierenzestig centiare (  75  a 64 ca) te nemen uit de volgende percelen:

GEMEENTE MALDEGEM  - EERSTE AFDELING:

- Een perceel grond met aanhorigheden, , gelegen Gentsesteenweg ,  gekadastreerd volgens recent uittreksel uit de kadastrale legger , sectie B  nummer 1558 B P0000  met een oppervlakte volgens kadaster van zes are drieënnegentig centiare ( 6 a 93 ca).

- Een  perceel grond met aanhorigheden, gelegen Gentsesteenweg, , gekadastreerd volgens recent uittreksel uit de kadastrale legger , sectie B nummer 1562 K P0000 met een oppervlakte volgens kadaster van vijftien are zesentachtig centiare ( 15 a 86 ca).

- Een perceel grond met aanhorigheden, gelegen Begijnewater, , gekadastreerd volgens recent uittreksel uit de kadastrale legger , sectie B nummer 1562 E 2 P0000 .

- Een perceel grond met aanhorigheden , gelegen Kleine Warme,  gekadastreerd volgens recent uittreksel uit de kadastrale legger , sectie B nummer 1557 F P0000 met een oppervlakte volgens kadaster van dertien are vierennegentig centiare ( 13 a 94 ca).

- Een perceel grond met aanhorigheden  , gelegen Kleine Warme,  gekadastreerd volgens recent uittreksel uit de kadastrale legger , sectie B nummer 1557 E P0000 met een oppervlakte volgens kadaster van vier are negenentachtig centiare ( 4 a 89 ca).

- Een perceel grond met aanhorigheden,  gelegen Gentsesteenweg , gekadastreerd volgens recent uittreksel uit de kadastrale legger , sectie B  nummer 1558 A P0000  met een oppervlakte volgens kadaster van negen are ( 9 a 00 ca).

- Een perceel grond met aanhorigheden,  gelegen Begijnwater 2 ,  gekadastreerd volgens recent uittreksel uit de kadastrale legger , sectie B  nummer 1568 B P0000  met een oppervlakte volgens kadaster van twee hectare drieëntwintig are eenenzeventig centiare ( 2 ha 23 a 71 ca).

Met één gereserveerd individueel perceelsidentificatienummer 

B 1734 B P0000.

GOED 2:

Een gedeelte van de parking , palende aan de pastorijwoning te Adgem, Adegem-Dorp, groot volgens de hierna vermelde opmeting drie are eenenzestig centiare ( 3 a 61 ca), te nemen uit de volgende percelen:

GEMEENTE MALDEGEM  - VIJFDE AFDELING  (Adegem)

- Een perceel grond met aanhorigheden,  gelegen Adegem-Dorp 16 ,  rusthuis, gekadastreerd volgens recent uittreksel uit de kadastrale legger , sectie H  nummer 84 B  P0000  met een oppervlakte volgens kadaster van dertien are negentig centiare ( 13 a 90 ca).

- Een perceel grond met aanhorigheden,  gelegen Adegem-Dorp 16, rusthuis, gekadastreerd volgens recent uittreksel uit de kadastrale legger , sectie H  nummer 106 F P0000  met een oppervlakte volgens kadaster van tien are zesenveertig centiare ( 10 a 46 ca).

Met één gereserveerd individueel perceelsidentificatienummer H 1165 C P0000.

GOED 3:

De parking en toegangsweg en begroeiing, gelegen in de Mevrouw Courtmanslaan 86 en 92, gelegen achter Blok B en Oud Sint-Jozef, groot volgens de hierna vermelde opmeting zestig are tweeentachtig centiare ( 60 a 82 ca) , te nemen uit de volgende percelen:

GEMEENTE MALDEGEM  - EERSTE AFDELING

Een perceel grond met aanhorigheden,  gelegen Mevr. Courtmanslaan  , gekadastreerd volgens recent uittreksel uit de kadastrale legger, sectie B  nummer 1554 D 2 P0000  met een oppervlakte volgens kadaster van dertien are zestien centiare ( 13 a 16 ca).

GEMEENTE MALDEGEM  - EERSTE AFDELING

Een perceel grond met aanhorigheden,  gelegen Mevr. Courtmanslaan  92 , gekadastreerd volgens recent uittreksel uit de kadastrale legger , sectie B  nummer 1554 E 2 P0000  met een oppervlakte volgens kadaster van vijftig are ( 50 a).

Met één gereserveerd individueel perceelsidentificatienummer  B 1554 H 2  P0000.

GOED 4:

De verbindingsweg en parking aan WZC Warmhof, op en met grond, groot volgens hierna vermelde opmeting één  are twintig centiare (  1 a 20 ca ) te nemen uit de volgende percelen:

GEMEENTE MALDEGEM  - EERSTE AFDELING:

- Een perceel grond met aanhorigheden, , gelegen Gentsesteenweg ,   gekadastreerd volgens recent uittreksel uit de kadastrale legger , sectie B  nummer 1558 B P0000  met een oppervlakte volgens kadaster van zes are drieënnegentig centiare ( 6 a 93 ca).

- Een  perceel grond met aanhorigheden, gelegen Gentsesteenweg, , gekadastreerd volgens recent uittreksel uit de kadastrale legger , sectie B nummer 1562 K P0000 met een oppervlakte volgens kadaster van vijftien are zesentachtig centiare ( 15 a 86 ca).

- Een perceel grond met aanhorigheden, gelegen Begijnewater, , gekadastreerd volgens recent uittreksel uit de kadastrale legger , sectie B nummer 1562 E 2 P0000 .

- Een perceel grond met aanhorigheden , gelegen Kleine Warme,  gekadastreerd volgens recent uittreksel uit de kadastrale legger , sectie B nummer 1557 F P0000 met een oppervlakte volgens kadaster van dertien are vierennegentig centiare ( 13 a 94 ca).

- Een perceel grond met aanhorigheden  , gelegen Kleine Warme,  gekadastreerd volgens recent uittreksel uit de kadastrale legger , sectie B nummer 1557 E P0000 met een oppervlakte volgens kadaster van vier are negenentachtig centiare ( 4 a 89 ca).

- Een perceel grond met aanhorigheden,  gelegen Gentsesteenweg , gekadastreerd volgens recent uittreksel uit de kadastrale legger , sectie E  nummer 1558 A P0000  met een oppervlakte volgens kadaster van negen are ( 9 a 00 ca).

- Een perceel grond met aanhorigheden,  gelegen Begijnwater 2 ,  gekadastreerd volgens recent uittreksel uit de kadastrale legger , sectie B  nummer 1568 B P0000  met een oppervlakte volgens kadaster van twee hectare drieëntwintig are eenenzeventig centiare ( 2 ha 23 a 71 ca).

Met één gereserveerd individueel perceelsidentificatienummer 

B 1734 D P0000.

Hierna genoemd “het goed”.

Plan

Dit goed staat afgebeeld als :

-Goed 1: lot nummer  2 op het opmetingsplan , opgemaakt door  Plan 2 te 2200 Herentals, Kapucijnenstraat 16, op datum van 26 juni 2017. plan waarvan de partijen verklaren kennis te hebben genomen.

-Goed 2: lot nummer  C op het opmetingsplan , opgemaakt door  Plan 2 te 2200 Herentals, Kapucijnenstraat 16, op datum van 21 juni 2017. plan waarvan de partijen verklaren kennis te hebben genomen.

-Goed 3: lot nummer  B op het opmetingsplan , opgemaakt door  Plan 2 te 2200 Herentals, Kapucijnenstraat 16, op datum van 25 juni 2018. plan waarvan de partijen verklaren kennis te hebben genomen.

-Goed 4: lot nummer  4 op het opmetingsplan , opgemaakt door  Plan 2 te 2200 Herentals, Kapucijnenstraat 16, op datum van 26 juni 2017. plan waarvan de partijen verklaren kennis te hebben genomen.

Er wordt toepassing gevraagd van artikel 1, vierde lid, van de Hypotheekwet. Dit plan is opgenomen in de databank van plannen van afbakening van de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie onder referte 43010-10400 ( goederen nummers 1 en 4), 43010-10469 ( goed nummer 2) en 43010-10414 ( goed nummer 3) en met gereserveerd individueel perceelsidentificatienummer B 1554 H 2 P0000, H 1165 C P0000,  B 1734 B P0000 en B 1734 D P0000.

Dit plan en de referte zijn tot op heden ongewijzigd gebleven.

2. Eigendomstitel

Het goed behoort voor de geheelheid in volle eigendom toe aan de overdrager om het verkregen te hebben als volgt:

-perceel sectie B nummers 1558 B ,  1557 E,  1558 A en 1562 K: om het verkregen te hebben bij akte aankoop onder grotere oppervlakte jegens de deelgenoten Baert , akte verleden voor notaris Christian Vanhyfte te Maldegem op 21.01.2004. Deze akte werd overgeschreven op het bevoegde kantoor op 10 maart 2004, formaliteitsrelaas 68-T-10/03/2004-02650.

-perceel sectie B nummers 1557 F en 1562 E: om het verkregen te hebben jegens Baert Marcel en echtgenote Willems Edith, bij akte aankoop verleden voor een commissaris van het Eerste Aankoopcomité te Gent op 21 juni 1996. Deze akte werd overgeschreven op het bevoegde kantoor op 19 juli 1996, boek 6600 nummer 1.

-perceel B 1568 B: om het verkregen te hebben jegens                   en consoorten, bij akte aankoop, verleden voor                     , commissaris aankoopcomité Gent 1 op 13.10.1994. Deze akte werd overgeschreven op het bevoegde kantoor op 31 oktober  1994, formaliteitsrelaas boek 6053, nummer 2.

-percelen  B 1554 D2 en 1554 E 2  :eigenaar sedert meer dan 30 jaar( alsdus vermeld in een leasingakte, verleden voor de Voorzitter OCMW Maldegem op 29.01.1993).

-percelen H 84 B en H 106 F:

-deels om het verkregen te hebben jegens de deelgenoten                      , bij akte aankoop verleden voor notaris Christian Vanhyfte te Maldegem op 23 december 2014.  Deze akte werd overgeschreven op het bevoegde kantoor op 13 januari 2015, formaliteitsrelaas 68-T-13/01/2015-00673.

-deels  om het verkregen te hebben jegens de VZW Vereniging der Parochiale Werken van de Sint-Adrianusparochie Adegem bij akte aankoop verleden voor notaris Christian Vanhyfte te Maldegem op 15 juni 2012. Deze akte werd overgeschreven op het bevoegde kantoor op 18 juni 2012, formaliteitsrelaas 68-T-18/06/2012-08671.

-perceel H nummer 84: bij akte verleden voor de heer Johan De Roo, burgemeester van de gemeente Maldegem op 5 maart 2012, werd een recht van erfpacht toegestaan voor 33 jaar  door het gemeentebestuur van Maldegem in het voordeel van het OCMW Maldegem.  Deze akte werd overgeschreven op het bevoegde kantoor op 6 maart 2012, met formaliteitsrelaas 68-T-06/03/2012-03265.

De verkrijger stelt zich met deze oorsprong van eigendom tevreden en vraagt van de overdrager geen andere titels dan een uitgifte van deze akte.

DOEL VAN DE AANKOOP

De overdracht geschiedt voor openbaar nut, namelijk voor de opname van de wegenis en aanhorigheden in het openbaar domein van de gemeente Maldegem.

VOORWAARDEN

Deze overdracht wordt verder gedaan en aanvaard onder de volgende voorwaarden:

1. Hypothecaire toestand

Het goed wordt voor vrij, zuiver en niet bezwaard met enige schuld, hypotheek, voorrecht, in- of bezwarende overschrijvingen en andere bezwarende kantmeldingen.

Pandwet

Na ingelicht te zijn geweest door de instrumenterende ambtenaar over de Pandwet van 11 juli 2013, verklaart de overdrager dat :

- er zich in of op het overgedragen goed geen roerende goederen bevinden die deel uitmaken van deze overdracht en die belast zijn met een pandrecht of die het voorwerp uitmaken van een eigendomsvoorbehoud.

- er evenmin goederen werden geïncorporeerd in het overgedragen goed, die belast zijn met een pandrecht of die het voorwerp uitmaken van een eigendomsvoorbehoud.

2. Gebreken - Oppervlakte

De verkrijger zal het goed nemen in zijn huidige staat zonder aanspraak te kunnen maken jegens de overdrager op enige vergoeding of vermindering van de hierna vastgestelde prijs, noch wegens gebreken aan de grond of aan de ondergrond (dit alles onverminderd hetgeen hierna vermeld onder de rubriek "Bodemdecreet"), noch wegens afwijking in de hoger aangeduide oppervlakte. Elk verschil tussen deze oppervlakte en de werkelijke, al overtrof het één twintigste, zal ten voordele of ten nadele van de verkrijger blijven, zonder verhaal tegen de overdrager.

Het goed wordt overgedragen met al zijn zichtbare en verborgen gebreken, zonder dat de overdrager tot vrijwaring zou gehouden zijn.

De verkrijger zal geen enkele vergoeding mogen eisen wegens vergissing in benaming, beschrijving en ligging.

3. Erfdienstbaarheden

Het goed wordt overgedragen met al zijn lijdende en heersende, voortdurende en niet voortdurende, zicht- en niet zichtbare erfdienstbaarheden, waarmee het belast of bevoordeeld zou kunnen zijn en met alle rechten en verplichtingen die voortvloeien uit het bestaan van boven  en ondergrondse leidingen. Het staat de verkrijger vrij zich tegen de nadelige te verzetten en de voordelige in zijn voordeel te doen gelden, doch dit alles voor eigen rekening en op eigen risico, zonder tussenkomst van de overdrager te kunnen eisen.

De overdrager verklaart zelf geen erfdienstbaarheden te hebben gevestigd in het voor- of nadeel van het voorschreven goed en geen kennis te hebben van erfdienstbaarheden, andere dan de wettelijke.

Volgens het hierna vermeld inlichtingenblad van de gemeente Maldegem  zijn de  percelen  sectie B  nummers 1557 E, 1557 F, 1558 B, 1562 E 2 en  1562 K,1568 B   belast met een erfdienstbare strook langs waterlopen van tweede en derde categorie ten behoeve van ruimingswerken ( wetgeving 28.12.1967).

De verkrijger wordt gesubrogeerd in de rechten en verplichtingen vervat in hogervermelde bepalingen, voor zover deze nog van toepassing zijn en betrekking hebben op het voorschreven goed, zonder dat onderhavige clausule meer rechten kan verlenen aan derden dan deze die voortspruiten uit regelmatige en niet-verjaarde titels of uit de wet.

4. Boven- en ondergrondse leidingen

De aandacht van de verkrijger wordt erop gevestigd dat zich allerhande leidingen en installaties die toebehoren aan verschillende nutsmaatschappijen op het voorschreven goed kunnen bevinden. . Alle installaties en leidingen die zich thans in het goed zouden bevinden en niet aan de overdrager toebehoren maken geen deel uit van deze overdracht en worden voorbehouden aan wie er recht zou op hebben. In voorkomend geval treedt de verkrijger in alle rechten en verplichtingen voortspruitend uit deze toelatingen of vergunningen. De verkrijger dient zich te verstaan met de maatschappijen of besturen die eigenaar zijn van deze leidingen en installaties, indien een verplaatsing ervan noodzakelijk is. De overdrager kan in geen geval aangesproken worden voor de onkosten, schadeloosstellingen en verplichtingen die zouden voortvloeien uit de verplaatsing of wegneming.

5. Afsluitingen op grenslijn

Het goed wordt tevens overgedragen met alle rechten en verplichtingen inzake eventuele gemene muren, hagen of andere afsluitingen, die de scheiding uitmaken tussen het voorschreven goed en de aanpalende eigendommen.

6. Stedenbouw – Ruimtelijke Ordening

Uit 1) een stedenbouwkundig uittreksel en een inlichtingenformulier afgeleverd minder dan een jaar vanaf heden, door de Gemeente Maldegem  van  24 april 2020 , die de verkrijger erkent voorafgaandelijk dezer te hebben ontvangen, 2) de verklaringen van de overdrager 3) het hypothecair getuigschrift en 4) de raadpleging van het e-voorkooploket, blijkt het volgende:

Perceel B 1558 B :

-Het goed is gelegen in het gewestplan ‘Eeklo-Aalter’,  goedgekeurd bij Koninklijk Besluit van 24 maart 1978, met als bestemming : onbepaald.

-Het goed is gelegen in een bijzonder plan van aanleg, met naam: BPA nummer  3 Lazarusbron, plannummer 2.24

_5_
1, bij MB de dato 06.04.2001, met bestemming:

-Art.4: Zone voor open bebouwing

-Art.5: Zone voor voortuinen

-Art.6: Zone voor koeren en hovingen

-Art.9: zone voor wegen en daarbij bijhorende ruimten.

-Het goed is gelegen in een provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan, met naam: Windlandschap Eeklo-Maldegem, plannummer 2.13_84_1, definitief vastgesteld op 17 december 2014, definitief goedgekeurd op 29 april 2015.

-Voor dit goed werd een bouwvergunning of omgevingsvergunning afgeleverd voor het bouwen van 15 bejaardenwoning dd 13/06/2005 op naam van OCMW Maldegem, gemeentelijk dossiernummer 12064.

-Perceel B 1557 E:

-Het goed is gelegen in het gewestplan ‘Eeklo-Aalter’,  goedgekeurd bij Koninklijk Besluit van 24 maart 1978, met als bestemming : onbepaald.

-Het goed is gelegen in een bijzonder plan van aanleg, met naam: BPA nr 3 Lazarusbron, plannummer 2.24_5_1, bij MB de dato 06.04.2001, met bestemming:

-Art.4: Zone voor open bebouwing

-Art.5: Zone voor voortuinen

-Art.6: Zone voor koeren en hovingen

-Art.7: Zone voor groen met openbaar karakter

-Het goed is gelegen in een provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan, met naam: Windlandschap Eeklo-Maldegem, plannummer 2.13_84_1, definitief goedgekeurd op 29 april 2015.

-Voor dit goed werd een bouwvergunning of omgevingsvergunning afgeleverd voor het bouwen van 15 bejaardenwoning dd 13/06/2005 op naam van OCMW Maldegem, gemeentelijk dossiernummer 12064.

-Perceel B 1557 F:

-Het goed is gelegen in het gewestplan ‘Eeklo-Aalter’,  goedgekeurd bij Koninklijk Besluit van 24 maart 1978, met als bestemming : onbepaald.

-Het goed is gelegen in een bijzonder plan van aanleg, met naam: BPA nr 3 Lazarusbron, plannummer 2.24_5_1, bij MB de dato 06.04.2001, met bestemming:

-Art.1: Zone voor gemeenschapsvoorzieningen

-Art.7: Zone voor groen met openbaar karakter

-Art.8: Zone voor hoogstammige bomen

-Art.9: Zone voor wegen en daarbij horende ruimten.

-Art.11: Zone voor parking, toegangswegen en groen met openbaar karakter

-Het goed is gelegen in een provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan, met naam: Windlandschap Eeklo-Maldegem, plannummer 2.13_84_1, definitief vastgesteld op 17 december 2014, definitief goedgekeurd op 29 april 2015.

-Voor dit goed werd een bouwvergunning of omgevingsvergunning afgeleverd voor het bouwen van 15 bejaardenwoning dd 13/06/2005 op naam van OCMW Maldegem, gemeentelijk dossiernummer 12064; voor het bouwen van een nieuw rustoord, vergund door Stedenbouw op 1 december 2003 met gemeentelijk dossiernummer 11400  en voor het bouwen van een tuinberging en containerparkje, vergund door stedenbouw op 6 december 2005 met gemeentelijk dossiernummer 12194.

-Perceel B 1558 A:

-Het goed is gelegen in het gewestplan ‘Eeklo-Aalter’,  goedgekeurd bij Koninklijk Besluit van 24 maart 1978, met als bestemming : onbepaald.

-Het goed is gelegen in een bijzonder plan van aanleg, met naam: BPA nr 3 Lazarusbron, plannummer 2.24_5_1, bij MB de dato 06.04.2001, met bestemming:

-Art.4: Zone voor open bebouwing

-Art.5: Zone voor voortuinen

-Art.6: Zone voor koeren en hovingen

-Het goed is gelegen in een provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan, met naam: Windlandschap Eeklo-Maldegem, plannummer 2.13_84_1, definitief vastgesteld op 17 december 2014, definitief goedgekeurd op 29 april 2015.

-Voor dit goed werd een bouwvergunning of omgevingsvergunning afgeleverd voor het bouwen van 15 bejaardenwoning dd 13/06/2005 op naam van OCMW Maldegem, gemeentelijk dossiernummer 12064.

-    Perceel B 1562 E 2:

-Het goed is gelegen in het gewestplan ‘Eeklo-Aalter’,  goedgekeurd bij Koninklijk Besluit van 24 maart 1978, met als bestemming : onbepaald.

-Het goed is gelegen in een bijzonder plan van aanleg, met naam: BPA nr 3 Lazarusbron, plannummer 2.24_5_1, bij MB de dato 06.04.2001, met bestemming:

-Art.6: Zone voor koeren en hovingen

-Art.7: Zone voor groen met openbaar karakter

-Art.9: Zone voor wegen en daarbij horende ruimten

-Het goed is gelegen in een provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan, met naam: Windlandschap Eeklo-Maldegem, plannummer 2.13_84_1, definitief vastgesteld op 17 december 2014, definitief goedgekeurd op 29 april 2015.

-Voor dit goed werd een bouwvergunning of omgevingsvergunning afgeleverd voor het bouwen van 15 bejaardenwoning dd 13/06/2005 op naam van OCMW Maldegem, gemeentelijk dossiernummer 12064.

-PERCEEL H 84 B :

-Het goed is gelegen in het gewestplan ‘Eeklo-Aalter’,  goedgekeurd bij Koninklijk Besluit van 24 maart 1978, met als bestemming : woonuitbreidingsgebied .

-Het goed is gelegen in een provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan, met naam: Windlandschap Eeklo-Maldegem, plannummer 2.13_84_1, definitief vastgesteld op 17 december 2014, definitief goedgekeurd op 29 april 2015.

-Het goed wordt getroffen door een rooilijn, rooilijnplan voetweg nr. 55, definitief goedgekeurd gemeenteraad 27 april 2017, bevestigd bij deputatiebesluit 24 augustus 2017.

-Voor het perceel H 84 B werden de volgende bouwvergunningen afgeleverd:

-1) verbouwen van een pastorie op datum van 16.03.1984, dossiernr 4959

-2) nieuwbouw en verbouwen pastorie op datum van 15.03.2012, dossiernr 15239

-3) nieuwbouw en verbouwing van pastoriewoning( 2 bijkomende serviceflats tot een geheel van een serviceflatgebouw met dienstverlening met 12 serviceflats) op datum van  21.08.2012, dossiernr 15438.

-PERCEEL H 106 F  :

-Het goed is gelegen in het gewestplan ‘Eeklo-Aalter’, goedgekeurd bij Koninklijk Besluit van 24 maart 1978, met als bestemming :  woonuitbreidingsgebied .

-Het goed is gelegen in een provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan, met naam: Windlandschap Eeklo-Maldegem, plannummer 2.13_84_1, definitief vastgesteld op 17 december 2014, definitief goedgekeurd op 29 april 2015.

-Voor het perceel H 106 F  werden de volgende bouwvergunningen afgeleverd:

-1) uitbreiding parochiezaal  op datum van 07.04.1986, dossiernr 5439

-2) verharding van de parking op datum van 02.10.2006, dossiernr 12534.

-3) nieuwbouw en verbouwing van pastoriewoning (2 bijkomende serviceflats tot een geheel van een serviceflatgebouw met dienstverlening met 12 serviceflats) op datum van 21.08.2012, dossiernr 15438.

-PERCEEL B 1562 K:

-Het goed is gelegen in het gewestplan ‘Eeklo-Aalter’,  goedgekeurd bij Koninklijk Besluit van 24 maart 1978, met als bestemming : onbepaald.

-Het goed is gelegen in een bijzonder plan van aanleg, met naam: BPA nr 3 Lazarusbron, plannummer 2.245_1, bij MB de dato 06.04.2001, met bestemming:

-Art.4: Zone voor open bebouwing

-Art.5: Zone voor voortuinen

-Art.6: Zone voor koeren en hovingen

-Art.9: wegenis en daarbij horende ruimten.

-Zone voor groen met openbaar karakter.

-Het goed is gelegen in een provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan, met naam: Windlandschap Eeklo-Maldegem, plannummer 2.13_84_1, definitief vastgesteld op 17 december 2014, definitief goedgekeurd op 29 april 2015.

-Voor dit goed werd een bouwvergunning of omgevingsvergunning afgeleverd voor het bouwen van 15 bejaardenwoning dd.13/06/2005 op naam van OCMW Maldegem, gemeentelijk dossiernummer 12064.

-PERCEEL B 1554 E 2:

-Het goed is gelegen in het gewestplan ‘Eeklo-Aalter’,  goedgekeurd bij Koninklijk Besluit van 24 maart 1978, met als bestemming : gebied voor gemeenschapsvoorzieningen en openbare nutsvoorzieningen

-Het goed is gelegen in een provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan, met naam: Windlandschap Eeklo-Maldegem, plannummer 2.13_84_1, definitief vastgesteld op 17 december 2014, definitief goedgekeurd op 29 april 2015.

-Voor dit goed werd een bouwvergunning of omgevingsvergunning afgeleverd voor het bouwen van 15 bejaardenwoning dd.13/06/2005 op naam van OCMW Maldegem; voor het bouwen van een nieuw rustoord op datum van 01.12.2003 en voor het bouwen van tuinberging en containerparkje op datum van 06.12.2005.

-Voor het perceel B 1554 E 2 werden de volgende bouwvergunningen afgeleverd:

-1) Uitbreiden van het bejaardentehuis  op datum van 22.05.1978,dossiernr 3418

-2) Bouwen van burelen op datum van 08.09.1980, dossiernr 4177

-3) Wegen-en rioleringswerken in functie van  een woningcomplex met dienstverlening te Maldegem op datum van 18.05.1992, dossiernr 7275

-4) Herinrichten van de zitzaal  op datum van 19.06.1992, dossiernr 7332

-5) Art.127: herbestemming van het rustoord Sint-Jozef op datum van 19.11.2008, dossiernr 13695

-6) Omgevingsaanleg (uitbreiding) rustoord Oud -St Jozef op datum van 19.10.2010, dossiernr 14653

-7) Voorzieningen van fietsstallingen, wadi-waterbekken, kiss & ride-zone en aanpassing van parking op datum van  13.02.2012, dossiernr 15221.

-PERCEEL B 1554 D2:

-Het goed is gelegen in het gewestplan ‘Eeklo-Aalter’, plannummer , goedgekeurd bij Koninklijk Besluit van 24 maart 1978, met als bestemming : gebied voor gemeenschapsvoorzieningen en openbare nutsvoorzieningen

-Het goed is gelegen in een provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan, met naam: Windlandschap Eeklo-Maldegem, plannummer 2.13_84_1, definitief vastgesteld op 17 december 2014, definitief goedgekeurd op 29 april 2015.

-Voor het perceel B 1554 D 2  werden de volgende bouwvergunningen afgeleverd:

-1) Uitbreiden van het bejaardentehuis op datum van  22.05.1978, dossiernr 3418

-2) Bouwen van burelen op datum van 08.09.1980, dossiernr 4177

-3) Wegen-en rioleringswerken i.f.v. een woningcomplex met dienstverlening te Maldegem op datum van 18.05.1992, dossiernr 7275

-4) Herinrichten van de zitzaal  op datum van 19.06.1992, dossiernr 7332

-5) Art.127: herbestemming van het rustoord Sint-Jozef op datum van 19.11.2008, dossiernr 13695

-6) Omgevingsaanleg (uitbreiding) rustoord Oud -St Jozef op datum van 19.10.2010, dossiernr 14653

-7) Voorzieningen van fietsstallingen, wadi-waterbekken, kiss & ride-zone en aanpassing van parking op datum van 13.02.2012, dossiernr 15221

-8) Verbouwing en uitbreiding van de kunstacademie met een jeugdcentrum te Maldegem op datum van 20.07.2015, dossiernr 16762.

-PERCEEL B 1568 B:

-Het goed is gelegen in het gewestplan ‘Eeklo-Aalter’, plannummer , goedgekeurd bij Koninklijk Besluit van 24 maart 1978, met als bestemming : onbepaald

-Het goed is gelegen in een bijzonder plan van aanleg, met naam: BPA nr 3 Lazarusbron, plannummer 2.24_5_1, bij MB de dato 06.04.2001, met bestemming:

-Art.1: Zone voor gemeenschapsvoorzieningen

-Art.7: Zone voor groen met openbaar karakter

-Art.9: Zone voor wegen en daarbij horende ruimten

-Art.11: Parking , toegangswegen en groen met openbaar karakter

-Het goed is gelegen in een provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan, met naam: Windlandschap Eeklo-Maldegem, plannummer 2.13_84_1, definitief goedgekeurd op 29 april 2015

Voor dit goed werd een bouwvergunning of omgevingsvergunning afgeleverd voor het bouwen van 15 bejaardenwoningen  dd.13/06/2005 op naam van OCMW Maldegem, gemeentelijk dossiernummer 12064; voor het bouwen van een nieuw rustoord, vergund door Stedenbouw op 1 december 2003 met gemeentelijk dossiernummer 11400  en voor het bouwen van een tuinberging en containerparkje, vergund door stedenbouw op 6 december 2005 met gemeentelijk dossiernummer 12194, en voor het oprichten van tuinhuis op datum van 22.09.2014 met dossiernummer 16692 en voor het bouwen van 35 serviceflats vergund op 6 april 2006 met dossiernr 12466.

Voor alle percelen:

-het goed niet het voorwerp uitmaakt van een maatregel als vermeld in titel VI, hoofdstuk III en IV van de Vlaamse codex Ruimtelijke Ordening, en er geen procedure voor het opleggen van een dergelijke maatregel hangende is.

-Op het goed is geen recht van voorkoop op basis van artikel 2.4.1 van de Vlaamse codex Ruimtelijke Ordening of artikel 34 van het decreet van 25 april 2014 betreffende complexe projecten van toepassing.

-Op het goed is geen verkavelingsvergunning van toepassing.

-Het goed maakt niet het voorwerp uit van een voorkeursbesluit of een projectbesluit.

De overdrager verklaart dat het voorschreven goed bij zijn weten niet valt onder de wetgeving op de ruilverkaveling, niet het voorwerp uitmaakt van een planbatenheffing.

De overdrager verklaart geen kennis te hebben van enige stedenbouwkundige overtreding met betrekking tot het voorschreven goed, en voor alle constructies door hem opgericht, een stedenbouwkundige vergunning te hebben bekomen en dat al deze constructies conform die vergunning werden opgericht.

Ondergetekende instrumenterende ambtenaar deelt mee dat geen constructies, werken of handelingen vermeld in artikel 4.2.1 van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening, mogen worden opgericht of uitgevoerd op voorschreven goed zolang er geen stedenbouwkundige vergunning is verkregen; in bepaalde gevallen is de vergunningsplicht vervangen door een meldingsplicht.

De overdrager verklaart bij gebrek aan een stedenbouwkundige vergunning of een stedenbouwkundig attest dat laat voorzien dat dergelijke vergunning zou kunnen verkregen worden, geen zekerheid te kunnen geven omtrent de mogelijk om op de niet bebouwde delen van het goed te bouwen of daarop enige vaste of verplaatsbare inrichting op te stellen die voor bewoning kan worden gebruikt.

Voor zover niet zou voldaan geweest zijn aan de informatieverplichtingen van de Codex verklaart de verkrijger uitdrukkelijk te verzaken aan iedere vordering wegens miskenning hiervan.

7. Erfgoed

De overdrager verklaart dat het goed:

-niet voorkomt op een (voor)ontwerplijst van voor bescherming vatbare monumenten, stads- en dorpsgezichten, landschappen of archeologische patrimonia, noch het voorwerp is van een dergelijk voorlopig of definitief beschermingsbesluit en zij terzake geen bericht hebben ontvangen.

-niet opgenomen is op een vastgestelde inventaris.

8. Bodemdecreet 

1) De overdrager verklaart dat, bij zijn weten, het goed geen risicogrond is, zoals bedoeld in het Bodemdecreet. De instrumenterende ambtenaar bevestigt dat uit een schrijven van 24 april 2020 van de Gemeente Maldegem blijkt dat zover bekend:

- er met betrekking tot het goed geen milieuvergunningen afgeleverd werden of milieuvermeldingen ontvangen werden, behoudens:

-voor het perceel B 1562 E 2: ARAB-vergunning door het schepencollege op 8 oktober 1990 voor een mestveebedrijf.

-voor het perceel B 1568 B: de volgende aktenames zijn bekend:

-beslissing schepencollege 9 mei 2005: melding van een tijdelijke inrichting voor de bouw van het OCMW rusthuis.

-beslissing  schepencollege  23 mei 2005: betreft een bejaardentehuis.

-beslissing schepencollege 26 februari 2007: betreft een tijdelijke inrichtingen voor de bouw van 35 serviceflats voor het OCMW.

- er op het goed geen overtredingen op milieuvergunningreglemen-teringen werden vastgesteld inzake niet gemelde of vergunde inrichtingen;

- er geen inrichting gevestigd is of was met risico voor bodemver-ontreiniging (inrichtingen opgenomen in bijlage 1 bij VLAREBO en bijlage 1 van Vlarem 1 (kolom 8), behalve:

-op het perceel B 1554 E 2 en 1554 D 2: OVAM bodemattesten met referenties A:20120283318R:20120282108 dd 3.7.2012 + vervallen aktename d.d. 6.3.1989 voor het stapelen van stookolie in 2 reservoirs van elk 7.500 liter. + Besluit Bestendige Deputatie van 7 april 2016 voor het exploiteren van een kunstacademie, jeugdmuziekschool en feestzaal.

2) De overdrager  doet opmerken dat bovenstaande overeenkomst niet moet aanzien worden als een “overdracht van gronden” overeenkomstig artikel 18 van het Bodemdecreet.

De onteigenaar verklaart dat hij voor het verlijden van deze authentieke akte een bodemattest heeft aangevraagd bij de OVAM voor dit perceel, overeenkomstig artikel 119 van het Bodemdecreet, attest waarvan hij kennis heeft genomen.

3) De inhoud van de   bodemattesten, die door de OVAM werden   afgeleverd op 9 augustus  2018 en 7 november 2018, luidt  telkens als volgt:

"De OVAM beschikt voor deze grond niet over relevante gegevens met betrekking tot de bodemkwaliteit.

Dit bodemattest vervangt alle vorige bodemattesten.”

4) De overdrager verklaart met betrekking tot het voorschreven goed zelf geen weet te hebben van bodemverontreiniging die schade kan berokkenen aan de verkrijger of aan derden, of die aanleiding kan geven tot saneringsverplichting, tot gebruiksbeperkingen of tot andere maatregelen die de overheid in dit verband kan opleggen.

Ingevolge artikel 119 van het Bodemdecreet vervalt een eventuele bestaande saneringsplicht voor die bodemverontreiniging op het ogenblik van de onteigening. De verkrijger wordt bijgevolg sanering- plichtig voor eventuele bodemverontreiniging op het ogenblik van de onteigening. Dit is niet het geval als er vóór de onteigening vrijstelling van saneringsplicht werd bekomen voor die bodemverontreiniging.

Voor de bodemverontreiniging, vermeld in het tweede lid van artikel 119 van het Bodemdecreet, die op het ogenblik van de onteigening niet in het Grondeninformatieregister opgenomen is, ontstaat de saneringsplicht of wordt de saneringsplicht gevestigd na de onteigening overeenkomstig artikel 9 en 11 of artikel 19 en 22 van het Bodemdecreet.

5) Overeenkomstig artikel 119 bis van het Bodemdecreet kan de onteigenende overheid op eigen kosten een bodemonderzoek uitvoeren.

6) Ondergetekende instrumenterende ambtenaar bevestigt dat de verplichtingen door het bodemdecreet opgelegd met betrekking tot het verlijden van de authentieke akte werden nageleefd, waarbij de verkrijger wordt gewezen op het feit dat het voorliggende bodemattest geen enkele garantie inhoudt met betrekking tot het al dan niet zuiver zijn van de bodem en dat de regels inzake het grondverzet onverminderd van toepassing blijven.

9. Voorkoop- of voorkeurrecht - Recht van wederinkoop

De overdrager verklaart dat voorschreven goed niet het voorwerp uitmaakt van een conventioneel voorkoop- of voorkeurrecht, of recht van wederinkoop.

De overdrager verklaart dat het goed niet onderworpen is aan enig wettelijk recht van voorkoop of recht van wederinkoop.

10. Bosdecreet

Na voorlezing door de ondergetekende instrumenterende ambtenaar van artikel 3 van het Bosdecreet, hebben partijen bevestigd dat het bij deze overgedragen goed NIET onder de voorschriften valt van het Bosdecreet van 13 juni 1990, meermaals gewijzigd.

11. Watertoets - risicozone voor overstromingen

a)Integraal waterbeleid

Overeenkomstig artikel 17bis van het Decreet van 18 juli 2003 betreffende het integraal waterbeleid en na opzoekingen op de door de overheid ter beschikking gestelde digitale kaarten deelt de instrumenterende ambtenaar mee en verklaart de overdrager dat, bij zijn weten, het overgedragen goed:

- niet volledig of gedeeltelijk gelegen is in mogelijk en/of effectief overstromingsgevoelig gebied zoals vastgesteld door de Vlaamse Regering.

- niet volledig of gedeeltelijk gelegen is in een afgebakend overstromingsgebied of afgebakende oeverzone.

b)Landverzekeringsovereenkomst

Overeenkomstig artikel 129 van de wet van 4 april 2014 betreffende de verzekeringen, verklaart de instrumenterende ambtenaar dat het goed niet volledig of gedeeltelijk gelegen is in een risicozone voor overstromingen.

 

 

EIGENDOM - GENOT - BELASTINGEN

1. Eigendom   Genot

De verkrijger heeft de volle eigendom en het genot van het voorschreven goed vanaf heden.

De overdrager verklaart dat het voorschreven goed niet verhuurd is en dat derden hierop geen gebruiksrecht kunnen doen gelden.

2. Lasten

De verkrijger zal de onroerende voorheffing en de andere belastingen die betrekking hebben op het goed te zijnen laste nemen vanaf één januari aanstaande. Er wordt uitdrukkelijk overeengekomen dat de overdrager de volledige onroerende voorheffing zal dragen en betalen met betrekking tot het goed voor wat betreft het lopende jaar, en dat hij zich ervan zal onthouden er teruggave van te vragen om welke reden ook.

De overdrager verklaart geen achterstallige gemeentebelastingen en/of verhaalbelastingen te hebben.

VERGOEDING.

De overdracht wordt kosteloos toegestaan en aanvaard.

 

FISCALE VERKLARINGEN

Registratierechten

Kosteloze Registratie

Hierbij verzoekt de verkrijger om de kosteloze registratie in toepassing van artikel 2.9.6.0.3, 1° van de Vlaamse Codex Fiscaliteit.

Bijlage:

Hierbij verzoekt de verkrijger om de kosteloze registratie in toepassing van artikel 161,2° van het Wetboek der Registratie-, Hypotheek- en Griffierechten.

De verkrijger verklaart dat de overdracht geschiedt voor algemeen nut,  zoals hierboven voormeld.

 

SLOTBEPALINGEN

1. Het bevoegde kantoor van de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie wordt bij deze uitdrukkelijk ontslagen enige ambtshalve inschrijving te nemen, om gelijk welke reden, bij de overschrijving van een uitgifte van deze akte.

2. Alle kosten van deze akte zijn voor rekening van de verkrijger.

3. Voor de uitvoering van deze akte, doen partijen keuze van woonst op hun zetel respectievelijk adres.

4. De instrumenterende ambtenaar bevestigt dat de identiteit van de vertegenwoordigers van de overdrager haar werd aangetoond aan de hand van hogervermelde bewijskrachtige identiteitsbewijzen.

5. De overdrager verklaart volledig rechtsbekwaam te zijn en dus :

- geen bijstand nodig te hebben van een bewindvoerder, gerechtelijk raadsman of curator;

- niet te vallen onder toepassing van de wet op de collectieve schuldenregeling;

- niet in staat van faillissement, kennelijk onvermogen of onbekwaamheid te verkeren.

6. De overdrager bevestigt dat de instrumenterende ambtenaar hem naar behoren heeft ingelicht over de rechten, plichten en lasten die uit onderhavige akte voortvloeien en hem op onpartijdige wijze raad heeft verstrekt.

7. De overdrager erkent een ontwerp van onderhavige akte ontvangen te hebben minstens vijf werkdagen voor het verlijden van de akte. De akte werd integraal voorgelezen voor wat betreft de vermeldingen aangaande de identiteitsgegevens van de instrumenterende ambtenaar en de overdrager, de datum en plaats van het verlijden van de akte en van de wijzigingen die werden aangebracht aan het vooraf meegedeelde ontwerp. De gehele akte werd door de instrumenterende ambtenaar ten behoeve van de overdrager toegelicht. De overdrager verklaart na gemelde voorlezing en toelichting de akte volledig en grondig begrepen te hebben en er geen verdere uitleg meer over te wensen.

WAARVAN AKTE

Verleden te  Maldegem  op datum zoals hierboven vermeld.

Na vervulling van alles wat hierboven staat, heeft de overdrager, vertegenwoordigd zoals gezegd, getekend met ons, instrumenterend ambte

 

 

Publicatiedatum: 04/11/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 30 09 2020

 

OPENBARE ZITTING

 

Voorzitter Vast Bureau Bart Van Hulle verlaat de zitting.

 

4.   MEERJARENPLAN 2020 - OPVOLGINGSRAPPORTERING

 

Juridische gronden

             De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motivering van de bestuurshandelingen.

            Artikel 28 §1 juncto 74 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 (DLB) bepaalt dat de vergaderingen van de raad voor maatschappelijk welzijn openbaar zijn.

            Artikel 77 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 bepaalt dat de raad voor maatschappelijk welzijn beschikt over de volheid van bevoegdheid voor de aangelegenheden die aan het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn door of krachtens de wet of het decreet zijn toevertrouwd.

            Artikel 263 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 waarin wordt bepaald dat de gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn bepalen wanneer hen een opvolgingsrapportering, met een stand van zaken van de uitvoering van het meerjarenplan, wordt voorgelegd. Er wordt minstens voor het einde van het derde kwartaal een opvolgingsrapportering over het eerste semester van het boekjaar voorgelegd.

            Artikel 263 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 waarin wordt bepaald dat de gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn bepalen wanneer hen een opvolgingsrapportering, met een stand van zaken van de uitvoering van het meerjarenplan, wordt voorgelegd. Er wordt minstens voor het einde van het derde kwartaal een opvolgingsrapportering over het eerste semester van het boekjaar voorgelegd.

            Artikel 176 decreet Lokaal bestuur stelt dat de financieel directeur rapporteert in volle onafhankelijkheid over de volgende aangelegenheden aan de gemeenteraad, aan de raad voor maatschappelijk welzijn, aan het college van burgemeester en schepenen, en aan het vast bureau:

de vervulling van de opdrachten,

             de voorafgaande krediet- en wetmatigheidscontrole van de beslissingen van de gemeente en van het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn met budgettaire en financiële impact, overeenkomstig de voorwaarden, vermeld in artikel 266 en 267;

             het debiteurenbeheer, in het bijzonder de invordering van de fiscale en niet-fiscale ontvangsten en het verlenen van kwijting.

2° de thesaurietoestand, de liquiditeitsprognose, de beheerscontrole en de evolutie van de budgetten;

3° de financiële risico's.

 

 

 

Feiten

          In het verleden moesten raadsleden zich meerdere keren per jaar uitspreken over bijsturingen van de planning, in de vorm van een budgetwijziging en/of aanpassing van het meerjarenplan. In het kader van BBC 2020 werd het budget als afzonderlijk beleidsrapport afgeschaft en verplicht de regelgever voortaan de verplichte rapportering aan de raad. De verplichte rapportering aan de raad of de opvolgingsrapportering vergelijkt het gerealiseerde beleid van het lopende jaar met het geplande. Het rapport geeft aan de raadsleden de mogelijkheid om op te volgen hoe ver het staat met de uitvoering van beleidsdoelstellingen, actieplannen en acties die in het meerjarenplan zijn opgenomen.

          Elk jaar moet ten laatste in september een opvolgingsrapportering voor de raad ter beschikking zijn. Deze bevat minstens volgende elementen:

          Een stand van zaken van de prioritaire actieplannen van het meerjarenplan;

          Een overzicht van de geraamde en gerealiseerde ontvangsten en uitgaven voor het lopende jaar;

          In voorkomend geval, de wijzigingen en assumpties die gekozen werden bij de opmaak van het meerjarenplan of de aanpassing ervan;

          In voorkomend geval, de wijzigingen in de financiële risico's.

          De bundel bevat ook de rapportering van de financieel directeur aan de raad.

Tussenkomsten

          Aan de raadsleden wordt meegedeeld dat op pagina 43 in de opvolgingsrapportering een fout dient verbeterd te worden, m.n. bij de raming van de extra uitgaven zoals de aankoop van mondmaskers, plexi schermen en andere beschermingsmiddelen voor het personeel ... moet een bedrag van € 381.000 vermeld worden ipv € 421.  Een aangepast document van de opvolgingsrapportering wordt aan het besluit toegevoegd.

 

Besluit

 

Artikel 1:

De raad voor maatschappelijk welzijn neemt kennis van de opvolgingsrapportering het rapport van de financieel directeur die betrekking heeft op het eerste semester van het boekjaar en het meerjarenplan 2020.

 

 

Publicatiedatum: 04/11/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 30 09 2020

 

OPENBARE ZITTING

 

Voorzitter Vast Bureau Bart Van Hulle verlaat de zitting.

 

5.   JAARVERSLAG 2019 EN KWALITEITSPLANNING LDC

 

Juridische gronden

             De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motivering van de bestuurshandelingen.

            Artikel 28 §1 juncto artikel 74 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 (DLB) bepaalt dat de vergaderingen van de raad voor maatschappelijk welzijn openbaar zijn.

            Artikel 77 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 bepaalt dat de raad voor maatschappelijk welzijn beschikt over de volheid van bevoegdheid voor de aangelegenheden die aan het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn door of krachtens de wet of het decreet zijn toevertrouwd.

 

Feiten

            Erkende lokale dienstencentra moeten jaarlijks de volgende documenten opmaken:

1)                     het jaarverslag van het afgelopen jaar (2019),

2)                     de kwaliteitsplanning voor het lopende jaar (2020).

            Een dienstencentrum kan zelf kiezen of het jaarverslag en de kwaliteitsplanning afzonderlijk of als één document wordt opgemaakt. Voor het LDC Oud St. Jozef is één document opgesteld.

            Het jaarverslag moet niet aan het Agentschap Zorg en Gezondheid bezorgd worden; het wordt ter beschikking gehouden in het lokaal dienstencentrum uiterlijk 15/9/2020.

 

Besluit

 

26 stemmen voor: Nicole Maenhout, Peter E. Van Hecke, Rudiger De Smet, Jason Van Landschoot, Glenn Longeville, Marleen Van den Bussche, Geert De Roo, Boudewijn De Schepper, Anneke Gobeyn, Valerie Taeldeman, Annelies Lammertyn, Koenraad De Ceuninck, Marten De Jaeger, Peter T. Van Hecke, Wim Swyngedouw, Leandra Decuyper, Dino Lateste, Stefaan Standaert, Kiran Van Landschoot, Annuska Van Hoorebeke, Henk Deprest, Raf Pauwels, Christine Verplaetse, Katleen De Kesel, Danny Vannevel en Timothy De Groote

 

 

Artikel 1:

De raad voor maatschappelijk welzijn gaat akkoord met het jaarverslag 2019 en de kwaliteitsplanning 2020 van het lokaal dienstencentrum Oud St. Jozef.

 

 

 

Publicatiedatum: 04/11/2020
Overzicht punten

 

Zitting van 30 09 2020

 

OPENBARE ZITTING

 

Voorzitter Vast Bureau Bart Van Hulle verlaat de zitting.

 

6.   VRAGEN VAN RAADSLEDEN

 

Juridische gronden

          Artikel 21 juncto artikel 74 Decreet Lokaal Bestuur:
Gemeenteraadsleden kunnen uiterlijk 5 dagen voor de vergadering punten aan de agenda toevoegen.  Hiertoe bezorgen ze hun toegelicht voorstel van beslissing aan de algemeen directeur, die de voorstellen bezorgt aan de voorzitter van de gemeenteraad.

          Artikel 38, 5°juncto 74 Decreet Lokaal Bestuur:
De raad voor maatschappelijk welzijn stelt bij de aanvang van de zittingsperiode een huishoudelijk reglement vast waarin aanvullende maatregelen worden opgenomen voor de werking van de raad en waarin minstens bepalingen worden opgenomen over:
5° de voorwaarden waaronder de gemeenteraadsleden hun recht uitoefenen om aan de voorzitter en de leden van het vast bureau mondelinge en schriftelijke vragen te stellen.

          Artikel 278 §1 Decreet Lokaal Bestuur:
De notulen van de vergaderingen van raad voor maatschappelijk welzijn vermelden ... alle besproken onderwerpen, alsook het gevolg dat is gegeven aan de punten waarover de raad voor maatschappelijk welzijn geen beslissing heeft genomen.

          Artikel 7 van het Huishoudelijk reglement van de gemeenteraad en de OCMW-raad, vastgesteld door de raad voor maatschappelijk welzijn in zitting van 25 september 2019, waarin de voorwaarden waaronder de raadsleden hun recht uitoefenen om aan de voorzitter en de leden van het vast bureau vragen te stellen, zijn opgenomen.

 

Feiten

          Algemeen directeur Tijs Van Vynckt en voorzitter Peter Van Hecke ontvingen op 25 september ll. volgende vragen van raadsleden:

          Vraag raadslid Lammertyn (CD&V) - Praattafels voor ouders binnen Huis van het Kind

          Vraag raadslid Standaert (Groen) - Reglement coronasteun

Bespreking

          Vraag raadslid Lammertyn (CD&V) - Praattafels voor ouders binnen Huis van het Kind
De vraag wordt beantwoord door schepen Marleen Van den Bussche (De Merlaan)

          Vraag raadslid Standaert (Groen) - Reglement coronasteun
De vraag wordt beantwoord door schepen Marleen Van den Bussche (De Merlaan)

 

 

Publicatiedatum: 04/11/2020
Disclaimer