Zitting van 24 06 2021
OPENBARE ZITTING
.
1. MEDEDELINGEN
Eva Willems Koen Cromheecke Dino Lateste Glenn Longeville Nicole Maenhout Danny Vannevel Boudewijn De Schepper Christine Verplaetse Peter Van Hecke Geert De Roo Anneke Gobeyn Marten De Jaeger Jason Van Landschoot Stefaan Standaert Koenraad De Ceuninck Katleen De Kesel Wim Swyngedouw Annuska Van Hoorebeke Rudiger De Smet Peter E. Van Hecke Marleen Van den Bussche Timothy De Groote Kiran Van Landschoot Henk Deprest Valerie Taeldeman Bart Van Hulle Leandra Decuyper Eva Willems Dino Lateste Glenn Longeville Nicole Maenhout Danny Vannevel Boudewijn De Schepper Christine Verplaetse Peter Van Hecke Geert De Roo Anneke Gobeyn Marten De Jaeger Jason Van Landschoot Stefaan Standaert Koenraad De Ceuninck Katleen De Kesel Wim Swyngedouw Annuska Van Hoorebeke Rudiger De Smet Peter E. Van Hecke Marleen Van den Bussche Timothy De Groote Kiran Van Landschoot Henk Deprest Valerie Taeldeman Bart Van Hulle Leandra Decuyper Katleen De Kesel Wim Swyngedouw Rudiger De Smet Eva Willems Stefaan Standaert Koenraad De Ceuninck Anneke Gobeyn Bart Van Hulle Marleen Van den Bussche Kiran Van Landschoot Peter E. Van Hecke Peter Van Hecke Marten De Jaeger Henk Deprest Dino Lateste Leandra Decuyper Valerie Taeldeman Boudewijn De Schepper Annuska Van Hoorebeke Danny Vannevel Glenn Longeville Timothy De Groote Christine Verplaetse Jason Van Landschoot Nicole Maenhout Geert De Roo aantal voorstanders: 26 , aantal onthouders: 0 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
Zitting van 24 06 2021
OPENBARE ZITTING
.
2. GOEDKEURING NOTULEN EN AUDIOVISUELE LIVESTREAMOPNAME VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 27MEI 2021
Juridische gronden
• De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motivering van de bestuurshandelingen.
• Artikel 28, §1 juncto artikel 74 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 waarin wordt bepaald dat de vergaderingen van de raad voor maatschappelijk welzijn openbaar zijn.
• Artikel 32 juncto artikel 74 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 dat bepaalt dat behalve in spoedeisende gevallen de notulen van de vorige vergadering ten minste acht dagen voor de dag van de vergadering ter beschikking worden gesteld van de raadsleden en dat het huishoudelijk reglement de wijze bepaalt waarop de notulen ter beschikking worden gesteld.
Dat verder bepaalt dat elk raadslid het recht heeft om tijdens de vergadering opmerkingen te maken over de redactie van de notulen van de vorige vergadering. Als die opmerkingen door de raad voor maatschappelijk welzijn worden aangenomen, worden de notulen in die zin aangepast en dat ook nog verduidelijkt dat als er geen opmerkingen worden gemaakt over de notulen van de vorige vergadering, de notulen als goedgekeurd beschouwd worden.
• Artikel 77 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 waarin wordt bepaald dat de raad voor maatschappelijk welzijn beschikt over de volheid van bevoegdheid voor de aangelegenheden die aan het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn door of krachtens de wet of het decreet zijn toevertrouwd.
• Het besluit van de raad voor maatschappelijk welzijn van 27 februari 2019 waarbij de raad beslist het zittingsverslag te vervangen door een audio- of audiovisuele opname.
Feiten
• De notulen werden ten minste acht dagen voor de dag van de vergadering ter beschikking gesteld van de raadsleden.
• De audiovisuele opname werd gelivestreamd tijdens de zitting van 27 mei 2021 en bleef sindsdien gepubliceerd op de gemeentelijke website onder 'Vergaderingen OCMW-raad': zie https://web-maldegem.streamovations.be
• Er werden geen opmerkingen gemaakt.
Besluit
26 stemmen voor: Bart Van Hulle, Nicole Maenhout, Rudiger De Smet, Peter E. Van Hecke, Jason Van Landschoot, Glenn Longeville, Marleen Van den Bussche, Geert De Roo, Boudewijn De Schepper, Anneke Gobeyn, Valerie Taeldeman, Koenraad De Ceuninck, Marten De Jaeger, Peter T. Van Hecke, Wim Swyngedouw, Leandra Decuyper, Dino Lateste, Stefaan Standaert, Kiran Van Landschoot, Annuska Van Hoorebeke, Henk Deprest, Christine Verplaetse, Katleen De Kesel, Danny Vannevel, Timothy De Groote en Eva Willems
Artikel 1:
De raad voor maatschappelijk welzijn keurt de notulen en de audiovisuele livestreamopname van de zitting van de raad van 27 mei 2021 goed.
Artikel 2:
De voorzitter en de algemeen directeur worden gemandateerd om de notulen na deze goedkeuring te ondertekenen.
Eva Willems Koen Cromheecke Dino Lateste Glenn Longeville Nicole Maenhout Danny Vannevel Boudewijn De Schepper Christine Verplaetse Peter Van Hecke Geert De Roo Anneke Gobeyn Marten De Jaeger Jason Van Landschoot Stefaan Standaert Koenraad De Ceuninck Katleen De Kesel Wim Swyngedouw Annuska Van Hoorebeke Rudiger De Smet Peter E. Van Hecke Marleen Van den Bussche Timothy De Groote Kiran Van Landschoot Henk Deprest Valerie Taeldeman Bart Van Hulle Leandra Decuyper Eva Willems Dino Lateste Glenn Longeville Nicole Maenhout Danny Vannevel Boudewijn De Schepper Christine Verplaetse Peter Van Hecke Geert De Roo Anneke Gobeyn Marten De Jaeger Jason Van Landschoot Stefaan Standaert Koenraad De Ceuninck Katleen De Kesel Wim Swyngedouw Annuska Van Hoorebeke Rudiger De Smet Peter E. Van Hecke Marleen Van den Bussche Timothy De Groote Kiran Van Landschoot Henk Deprest Valerie Taeldeman Bart Van Hulle Leandra Decuyper Kiran Van Landschoot Marleen Van den Bussche Nicole Maenhout Henk Deprest Christine Verplaetse Stefaan Standaert Jason Van Landschoot Katleen De Kesel Timothy De Groote Rudiger De Smet Annuska Van Hoorebeke Marten De Jaeger Dino Lateste Peter E. Van Hecke Boudewijn De Schepper Glenn Longeville Bart Van Hulle Geert De Roo Koenraad De Ceuninck Danny Vannevel Peter Van Hecke Eva Willems Leandra Decuyper Valerie Taeldeman Anneke Gobeyn Wim Swyngedouw aantal voorstanders: 26 , aantal onthouders: 0 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
Zitting van 24 06 2021
OPENBARE ZITTING
.
3. PATRIMONIUM - BRUGSE STEENWEG 183D - AFSLUITEN DADING
26 stemmen voor: Bart Van Hulle, Nicole Maenhout, Rudiger De Smet, Peter E. Van Hecke, Jason Van Landschoot, Glenn Longeville, Marleen Van den Bussche, Geert De Roo, Boudewijn De Schepper, Anneke Gobeyn, Valerie Taeldeman, Koenraad De Ceuninck, Marten De Jaeger, Peter T. Van Hecke, Wim Swyngedouw, Leandra Decuyper, Dino Lateste, Stefaan Standaert, Kiran Van Landschoot, Annuska Van Hoorebeke, Henk Deprest, Christine Verplaetse, Katleen De Kesel, Danny Vannevel, Timothy De Groote en Eva Willems
Juridische gronden
• Artikel 77 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 bepaalt dat de raad voor maatschappelijk welzijn beschikt over de volheid van bevoegdheid voor de aangelegenheden die aan het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn door of krachtens de wet of het decreet zijn toevertrouwd.
• Artikel 78 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 waarin wordt bepaald dat volgende bevoegdheden niet aan het vast bureau kunnen worden toevertrouwd:
11° de daden van beschikking over onroerende goederen°
15° het aangaan van andere dadingen dan dadingen met personeelsleden naar aanleiding van een beëindiging van het dienstverband, die de gevolgen van de beëindiging van het dienstverband als voorwerp hebben
• De bruikleenovereenkomst dd.10 september 2015 betreffende de woning Brugse Steenweg183d, afgesloten tussen dhr. Danny Vande Velde en het OCMW Maldegem
Feiten
• Het OCMW is eigenaar van de woningen gelegen Brugse Steenweg 183 a, b, c & d. Deze woningen waren vroeger rijkswachtwoningen. na de politiehervormingen van de jaren '90 gingen deze woningen over naar de federale politie. Ze bleven verder bewoond door leden van de federale politie. Na opheffing van de federale politiepost Maldegem werden de woningen overgedragen aan het OCMW Maldegem. Naargelang de woningen vrij kwamen werden ze ingenomen voor de opvang van o.m. asielzoekers.
• Eén van deze woningen (b) is momenteel niet langer bewoond, van de woningen a & c is een opzeg gegeven, deze woningen moeten tegen 1 september 2021 vrij zijn. De woning 183d wordt nog bewoond door ..................................................................
• beschikt over het recht op kostenloze vrije inwoning en het recht op vrije inwoning tegen inhouding van een 'woonrecht' op zijn maandelijkse bezoldiging. dit woonrecht bedraagt momenteel ong. € 280.
• beschikt over het recht op kostenloze vrije inwoning tot op het ogenblik dat hij met pensioen gaat, i.e. waarchijnlijk 1 juni 2023.
• Er werd een bruikleenovereenkomst tussen het OCMW en afgesloten waarin deze beginselen bevestigd worden. Deze bruikleenovereenkomst is niet éénzijdig opzegbaar door het OCMW.
Argumentatie
• Het OCMW en de gemeente wensen de mogelijkheid te hebben om het perceel waarop de woningen gelegen zijn en de achterliggende percelen (allen gelegen in woonuitbreidingsgebied) te ontwikkelen. Hiervoor moeten de woningen allen vrij zijn van bewoning.
• Er werden dan ook besprekingen opgestart met de waarbij hem gevraagd werd tegen welke voorwaarden zijn recht op kostenloze inwoning eventueel vroegtijdig, dus voor de datum van zijn op pensioenstelling, kon beëindigd worden.
• Daarbij heeft deze laatste aangegeven hebben dat deze bereid is om de betrokken woning vroegtijdig te verlaten, mits hem een maandelijkse toelage betaald zou worden vanaf de datum dat de huur van zijn nieuwe woning aanvat tot zijn waarschijnlijke pensioendatum, 1 juni 2023.
• Aldus zou de bruikleenovereenkomst van 10 september 2015, minnelijk beëindigd kunnen worden.
• Aan deze minnelijke beëindiging wordt dan dus een beëindigingsvergoeding gekoppeld (€ 300/maand), dit als een soort van opzegvergoeding wegens het vervroegd beëindigen van de overeenkomst. Deze vergoeding kan de vorm aannemen van een éénmalige of van een maandelijkse vergoeding.
• Aldus zou een vergoeding kunnen toegekend worden vanaf de verhuis van tot uiterlijk zijn pensioendatum (juni 2023). het is echter aangewezen hierbij ook een sanctiebeding op te nemen, in geval van eventuele niet naleving of niet-tijdige naleving.
• Hiervoor werd een voorstel van overeenkomst opgesteld.
• Artikel 1 van de overeenkomst omvat het akkoord om de overeenkomst vroegtijdig en zo snel mogelijk in onderling akkoord te beëindigen.
• In artikel 2 wordt afgesproken om op de beëindigingsdatum van de overeenkomst een plaatsbeschrijving op te maken.
• In artikel 3 wordt de beëindigingsvergoeding vastgelegd. Hiervoor wordt een bedrag van € 300/maand voorgesteld, vanaf de beëindigingsdatum tot de vroegste pensioendatum (1 juni 2023) van dhr. vande Velde
• De vergoeding wordt in ééns betaald binnen de 10 dagen na het opmaken van de plaatsbeschrijvin.
• Artikel 4 omvat een schadebeding : indien de woning niet verlaten is tegen 31 januari 2022 moet een schadevergoeding van € 1.500 betaald worden aan het OCMW, zodat we zeker van zijn dat de woning tijdig ontruimd wordt.
• Deze overeenkomst omvat een daad van beschikking t.a.v. het onroerend goed van eht OCMW, de Raad van maatschappelijk welzijn is aldus bevoegd hiervoor.
• Deze overeenkomst heeft de kenmerken van een dading, de Raad voor maatschappelijk welzijn is hiervoor bevoegd.
• De algemeen directeur herinnert aan alle feitelijke en wettelijke bepalingen.
Tussenkomsten
• door raadslid Stefaan Standaert (Groen)
• door raadslid Leandra Decuyper (CD&V)
• door schepen Jason Van Landschoot (Open vld)
BESLUIT
Artikel 1:
De overeenkomst tot minnelijke beëindiging van bruikleenovereenkomst met omtrent de vervroegde beëindiging van zijn woonrecht in de woning Brugse Steenweg 183d.wordt goedgekeurd als volgt:
'OVEREENKOMST TOT MINNELIJKE BEËINDIGING VAN BRUIKLEENOVEREENKOMST
(de “Overeenkomst”)
TUSSEN:
1. Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn van Maldegem, met maatschappelijke zetel te 9990 Maldegem, Lazarusbron 1, ingeschreven in de kruispuntbank der Ondernemingen onder het nummer 0212.195.418, hierna “het OCMW”;
Hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door [naam en hoedanigheid];
Tot onderhavige Overeenkomst gemachtigd ingevolge het besluit van de raad voor maatschappelijk welzijn van [°].
EN:
2. , wonende te 9990 Maldegem, Brugse Steenweg 183/D, hierna “
;
De partijen worden elk hierna afzonderlijk een “Partij” en gezamenlijk de “Partijen” genoemd.
ER WORDT UITEENGEZET HETGEEN VOLGT:
1. Op 10.09.’15 sloot het OCMW een bruikleenovereenkomst met (hierna de “Bruikleenovereenkomst”), waarvan een kopie als bijlage aan deze Overeenkomst wordt gehecht.
2. Krachtens de Bruikleenovereenkomst stelt het OCMW een woning, eigendom van het OCMW en gelegen te 9990 Maldegem, Brugse Steenweg 183/D (hierna het “Goed”), ter beschikking aan de heer Vande Velde, dit normaliter tot het moment van het verlaten van van de
door overlijden, ontslag, definitieve oppensioenstelling of bevordering tot een graad van officier.
3. Thans zijn Partijen overeengekomen om de Bruikleenovereenkomst vroegtijdig te beëindigen overeenkomstig de voorwaarden zoals voorzien in deze Overeenkomst.
ER WORDT BIJGEVOLG OVEREENGEKOMEN HETGEEN VOLGT:
Artikel 1 – Minnelijke vroegtijdige beëindiging
Partijen komen overeen dat de Bruikleenovereenkomst (met inbegrip van het daarin bedoelde woonrecht) minnelijk en vroegtijdig zal worden beëindigd en het Goed zal ontruimen en verlaten.
De beëindiging van de Bruikleenovereenkomst en het ontruimen/verlaten van het Goed door
zullen plaatsvinden op een nader tussen Partijen vast te stellen datum (hierna de “Beëindigingsdatum”), met dien verstande dat:
- zich ertoe verbindt om de nodige inspanningen te leveren zodat dit zo snel mogelijk kan plaatsvinden; en
- de Beëindigingsdatum hoe dan ook in geen geval later kan zijn dan 31 januari 2022.
verbindt zich er uitdrukkelijk toe om ervoor te zorgen dat het Goed in elk geval uiterlijk op voormelde datum Goed volledig is ontruimd en verlaten.
Artikel 2 – Uitgaande plaatbeschrijving
Op de Beëindigingsdatum zullen Partijen een uitgaande plaatsbeschrijving en proces-verbaal van eventuele schade opmaken overeenkomstig artikel 13 van de Bruikleenovereenkomst.
Artikel 3 – Beëindigingsvergoeding
Op voorwaarde dat het Goed tijdig en behoorlijk werd ontruimd en verlaten door , verbindt het OCMW zich ertoe om een beëindigingsvergoeding te betalen aan als vergoeding voor de vervroegde beëindiging en het tijdig ontruimen en verlaten van het Goed.
Het bedrag van voormelde beëindigingsvergoeding is gelijk aan 300 EUR, vermenigvuldigd met het aantal maanden volledige resterende maanden tussen de maand van de Beëindigingsdatum en het de vroegste pensioendatum van , i.e. 1 juni 2023.
Hypothetisch voorbeeld (louter ter illustratie): bij een Beëindigingsdatum op 31 juli 2021 bedraagt de totale beëindigingsvergoeding (300 EUR x 22 maanden =) 6.600 EUR.
De beëindigingsvergoeding betreft een eenmalige en forfaitaire vergoeding (alles inbegrepen).
Het OCMW zal het totaal bedrag van de beëindigingsvergoeding eenmalig en integraal betalen door overschrijving op rekeningnummer van (BE [°]).
De betaling van de beëindigingsvergoeding door het OCMW geschiedt binnen de tien (10) dagen na de ondertekening door beide Partijen van de in artikel 2 bedoelde uitgaande plaatsbeschrijving en proces-verbaal van eventuele schade, op voorwaarde dat het Goed tijdig en behoorlijk werd ontruimd en verlaten door .
Indien er in het kader van de uitgaande plaatsbeschrijving schade werd vastgesteld die aanleiding geeft tot vergoeding door , heeft het OCMW het recht om de vergoeding die het OCMW voor de betreffende schade vordert tot zekerheid in te houden op en verrekenen met de beëindigingsvergoeding.
Artikel 4 – Schadebeding
Ingeval van niet-naleving door van de verbintenis om het Goed uiterlijk op 31 januari 2022 te ontruimen en verlaten, is van rechtswege – zonder voorafgaande ingebrekestelling en zonder voorafgaande rechterlijke tussenkomst – gehouden tot betaling aan het OCMW van een forfaitaire schadevergoeding ten belope van duizendvijfhonderd EUR, onverminderd het recht van het OCMW om volledige schadevergoeding en nakoming van de bepalingen van deze Overeenkomst te vorderen.
erkent dat de tijdige ontruiming en verlating van het Goed van essentieel belang zijn voor het OCMW en dat de forfaitaire schadevergoeding zoals voorzien in dit artikel 4 een redelijke schatting betreft van de schade het OCMW zou lijden (of kunnen lijden) bij niet-naleving.
Artikel 5 – Tot slot van alle rekeningen
Partijen bevestigen dat de regeling in deze Overeenkomst geldt tot slot van alle rekeningen met betrekking tot de beëindiging van de Bruikleenovereenkomst.
Mits conforme naleving van de bepalingen van deze Overeenkomst, zullen de Partijen elkaar na de beëindiging van de Bruikleenovereenkomst en ontruiming van het Goed niets meer verschuldigd met betrekking tot de Bruikleenovereenkomst of de beëindiging daarvan, behoudens vergoeding voor eventuele schade die vastgesteld zou worden in het kader van de uitgaande plaatsbeschrijving.
Opgesteld te Maldegem op [datum] in twee originele exemplaren, zijnde zoveel originele exemplaren als er partijen zijn en waarvan iedere Partij erkent één origineel exemplaar te hebben ontvangen.'
Artikel 2:
Dhr. Bart Van Hulle, burgemeester en voorzitter OCMW-raad en dhr. Koen Cromheecke, wnd. algemeen directeur worden gemachtigd om deze overeenkomst tye ondertekenen namens het OCMW Maldegem.
Eva Willems Koen Cromheecke Dino Lateste Glenn Longeville Nicole Maenhout Danny Vannevel Boudewijn De Schepper Christine Verplaetse Peter Van Hecke Geert De Roo Anneke Gobeyn Marten De Jaeger Jason Van Landschoot Stefaan Standaert Koenraad De Ceuninck Katleen De Kesel Wim Swyngedouw Annuska Van Hoorebeke Rudiger De Smet Peter E. Van Hecke Marleen Van den Bussche Timothy De Groote Kiran Van Landschoot Henk Deprest Valerie Taeldeman Bart Van Hulle Leandra Decuyper Eva Willems Dino Lateste Glenn Longeville Nicole Maenhout Danny Vannevel Boudewijn De Schepper Christine Verplaetse Peter Van Hecke Geert De Roo Anneke Gobeyn Marten De Jaeger Jason Van Landschoot Stefaan Standaert Koenraad De Ceuninck Katleen De Kesel Wim Swyngedouw Annuska Van Hoorebeke Rudiger De Smet Peter E. Van Hecke Marleen Van den Bussche Timothy De Groote Kiran Van Landschoot Henk Deprest Valerie Taeldeman Bart Van Hulle Leandra Decuyper Nicole Maenhout Peter Van Hecke Anneke Gobeyn Kiran Van Landschoot Danny Vannevel Rudiger De Smet Marten De Jaeger Jason Van Landschoot Timothy De Groote Dino Lateste Stefaan Standaert Annuska Van Hoorebeke Koenraad De Ceuninck Henk Deprest Glenn Longeville Christine Verplaetse Marleen Van den Bussche Boudewijn De Schepper Wim Swyngedouw Bart Van Hulle Eva Willems Geert De Roo Katleen De Kesel Leandra Decuyper Valerie Taeldeman Peter E. Van Hecke aantal voorstanders: 26 , aantal onthouders: 0 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
Zitting van 24 06 2021
OPENBARE ZITTING
.
4. AANVAARDING SCHENKING
26 stemmen voor: Bart Van Hulle, Nicole Maenhout, Rudiger De Smet, Peter E. Van Hecke, Jason Van Landschoot, Glenn Longeville, Marleen Van den Bussche, Geert De Roo, Boudewijn De Schepper, Anneke Gobeyn, Valerie Taeldeman, Koenraad De Ceuninck, Marten De Jaeger, Peter T. Van Hecke, Wim Swyngedouw, Leandra Decuyper, Dino Lateste, Stefaan Standaert, Kiran Van Landschoot, Annuska Van Hoorebeke, Henk Deprest, Christine Verplaetse, Katleen De Kesel, Danny Vannevel, Timothy De Groote en Eva Willems
Juridische gronden
• De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motivering van de bestuurshandelingen.
• Artikel 28 §1 juncto artikel 74 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 (DLB) bepaalt dat de vergaderingen van de raad voor maatschappelijk welzijn openbaar zijn.
• Artikel 77 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 bepaalt dat de raad voor maatschappelijk welzijn beschikt over de volheid van bevoegdheid voor de aangelegenheden die aan het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn door of krachtens de wet of het decreet zijn toevertrouwd.
• Artikel 78 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 waarin wordt bepaald dat volgende bevoegdheden niet aan het vast bureau kunnen worden toevertrouwd:
12° het definitief aanvaarden van schenkingen en het aanvaarden van legaten
Feiten
• , bewoner van WZC het Warmho deelde mee een schenking te willen doen aan het OCMW Maldegem.
• Deze schenking bedraagt € 10.000. dit bvedrag wordt geschonken op voorwaarde dat het bedrag volledig gebruikt wordt voor de bestrijding van de armoede in de gemeente Maldegem.
• ondertekende hiertoe op 1 juni 2021 een schenkingsbrief, op 3 juni stortte hij het bedrag op rekening van het OCMW Maldegem
Argumentatie
• Het aanvaarden van deze schenking is een exclusieve bevoegdheid van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn.
• De aanvaarding van deze schenking doet in hoofde van de schenker geen enkel recht of enigerlei voordeel onstaan, niet nu, niet in de toekomst.
Tussenkomsten
• door raadslid Stefaan Standaert (Groen)
• door schepen Peter Van Hecke (Open Vld)
• door raadslid Koenraad De Ceuninck (CD&V)
BESLUIT
Artikel 1:
De Raad voor Maatschappelijk Welzijn beslist om de schenking door , bewoner WZC Warmhof te Maldegem, van een bedrag van € 10.000, te aanvaarden.
Artikel 2:
Het OCMW Maldegem zal de schenking volledig aanwenden ter bestrijding van de armoede in de gemeente Maldegem.
Artikel 3:
De aanvaarding van deze schenking doet op geen enkele wijze enig recht of voordeel ontstaan voor de schenker t.a.v. het OCMW Maldegem, niet nu en niet in de toekomst.
over het amendement, ingediend door raadslid Timothy DSe Groote Eva Willems Koen Cromheecke Dino Lateste Glenn Longeville Nicole Maenhout Danny Vannevel Boudewijn De Schepper Christine Verplaetse Peter Van Hecke Geert De Roo Anneke Gobeyn Marten De Jaeger Jason Van Landschoot Stefaan Standaert Koenraad De Ceuninck Katleen De Kesel Wim Swyngedouw Annuska Van Hoorebeke Rudiger De Smet Peter E. Van Hecke Marleen Van den Bussche Timothy De Groote Kiran Van Landschoot Henk Deprest Valerie Taeldeman Bart Van Hulle Leandra Decuyper Eva Willems Dino Lateste Glenn Longeville Nicole Maenhout Danny Vannevel Boudewijn De Schepper Christine Verplaetse Peter Van Hecke Geert De Roo Anneke Gobeyn Marten De Jaeger Jason Van Landschoot Stefaan Standaert Koenraad De Ceuninck Katleen De Kesel Wim Swyngedouw Annuska Van Hoorebeke Rudiger De Smet Peter E. Van Hecke Marleen Van den Bussche Timothy De Groote Kiran Van Landschoot Henk Deprest Valerie Taeldeman Bart Van Hulle Leandra Decuyper Koenraad De Ceuninck Dino Lateste Timothy De Groote Boudewijn De Schepper Stefaan Standaert Anneke Gobeyn Valerie Taeldeman Marten De Jaeger Leandra Decuyper Henk Deprest Kiran Van Landschoot Peter Van Hecke Nicole Maenhout Wim Swyngedouw Bart Van Hulle Danny Vannevel Glenn Longeville Marleen Van den Bussche Katleen De Kesel Rudiger De Smet Jason Van Landschoot Peter E. Van Hecke Eva Willems Annuska Van Hoorebeke Geert De Roo Christine Verplaetse aantal voorstanders: 9 , aantal onthouders: 0 , aantal tegenstanders: 17 Verworpen
over het niet-geamendeerde besluit in zijn geheel Eva Willems Koen Cromheecke Dino Lateste Glenn Longeville Nicole Maenhout Danny Vannevel Boudewijn De Schepper Christine Verplaetse Peter Van Hecke Geert De Roo Anneke Gobeyn Marten De Jaeger Jason Van Landschoot Stefaan Standaert Koenraad De Ceuninck Katleen De Kesel Wim Swyngedouw Annuska Van Hoorebeke Rudiger De Smet Peter E. Van Hecke Marleen Van den Bussche Timothy De Groote Kiran Van Landschoot Henk Deprest Valerie Taeldeman Bart Van Hulle Leandra Decuyper Eva Willems Dino Lateste Glenn Longeville Nicole Maenhout Danny Vannevel Boudewijn De Schepper Christine Verplaetse Peter Van Hecke Geert De Roo Anneke Gobeyn Marten De Jaeger Jason Van Landschoot Stefaan Standaert Koenraad De Ceuninck Katleen De Kesel Wim Swyngedouw Annuska Van Hoorebeke Rudiger De Smet Peter E. Van Hecke Marleen Van den Bussche Timothy De Groote Kiran Van Landschoot Henk Deprest Valerie Taeldeman Bart Van Hulle Leandra Decuyper Jason Van Landschoot Kiran Van Landschoot Marleen Van den Bussche Geert De Roo Peter Van Hecke Annuska Van Hoorebeke Bart Van Hulle Danny Vannevel Nicole Maenhout Henk Deprest Glenn Longeville Peter E. Van Hecke Wim Swyngedouw Eva Willems Katleen De Kesel Christine Verplaetse Rudiger De Smet Marten De Jaeger Koenraad De Ceuninck Anneke Gobeyn Dino Lateste Valerie Taeldeman Boudewijn De Schepper Timothy De Groote Stefaan Standaert Leandra Decuyper aantal voorstanders: 17 , aantal onthouders: 0 , aantal tegenstanders: 9 Goedgekeurd
Zitting van 24 06 2021
OPENBARE ZITTING
.
5. LOKAAL DIENSTENCENTRUM OUD ST. JOZEF RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR ZAALVERHUUR EN DE POLYVALENTE ZAAL K-BA: TIJDELIJKE VRIJSTELLING IN HET KADER VAN STEUNMAATREGELEN AAN VERENIGINGEN
Juridische gronden
• Beslissing van de Vlaamse Regering van 2 juni 2020 om lokale besturen eenmalig 87,3 miljoen euro via het Vlaamse Noodfonds ter beschikking te stellen voor de jeugd-, sport- en cultuurverenigingen. Voor Maldegem komt dit neer op een bedrag van 242.382,60 euro.
• Het ministerieel besluit van 18 oktober 2020 houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken; zoals gewijzigd.
• De organieke wet van 08 juli 1976 betreffende de OCMW’s en inzonderheid op art. 57 en volgende.
• Het decreet betreffende de organisatie van de OCMW’s dd. 19 december 2008 en inzonderheid op art. 51 en art. 38, waardoor onderhavig punt in openbare zitting wordt behandeld.
• Het woonzorgdecreet dd. 13 maart 2009 en inzonderheid op art. 16 en art. 61 en volgende.
• Het besluit van de Vlaamse Regering dd. 24 juli 2009 betreffende de programmatie, de erkenningsvoorwaarden en de subsidieregeling voor woonzorgvoorzieningen en verenigingen van gebruikers en mantelzorgers, zoals gewijzigd op heden en inzonderheid op art. 7 § 2.
• Het decreet van 17 oktober 2003 betreffende de kwaliteit van de gezondheids- en welzijnsvoorzieningen.
• Retributiereglement voor de polyvalente zaal K-Ba in het nieuwe gebouw, Mevr. Courtmanslaan 82 vastgesteld door de gemeenteraad op 23 november 2017.
• Lokaal Dienstencentrum (LDC) Oud St. Jozef Retributiereglement voor zaalverhuur goedgekeurd door de Raad van Maatschappelijk Welzijn op 18 december 2018.
Feiten
• De Vlaamse overheid heeft in 2020 een eenmalige subsidie ter ondersteuning van de verenigingen toegekend aan de gemeente Maldegem ten bedrage van 242.383,00 euro. De Covid 19-crisis en de maatregelen ter bestrijding ervan hebben immers ook een impact op het verenigingsleven. Ten gevolge van de lockdown en de aanhoudende veiligheidsmaatregelen hebben al deze verenigingen anderhalf atypisch werkjaar achter de rug en kunnen ze alle steun goed gebruiken.
• Tijdens de collegebespreking van 21 december 2020 van de bijeenkomst van de Wijzeraad van 2 december 2020 werd principieel bepaald dat in elke leefkern gratis een gemeentelijke zaal zou moeten kunnen worden gebruikt zolang de coronamaatregelen gelden.
• Wat de zalen van het gemeenschapscentrum betreft, keurde het college in zitting van 8 februari 2021 een eerste voorstel principieel goed.
• Conform de regelgeving werd aansluitend de adviesprocedure doorlopen.
• Naar aanleiding van de collegebespreking van 22 maart 2021 van de uitgebrachte adviezen werd gesteld dat er een voorstel van maatregelen diende te worden uitgewerkt waarbij alle erkende Maldegemse verenigingen een bepaalde vorm van coronasteun zouden kunnen genieten.
Argumentatie
• De covid 19-crisis en de maatregelen ter bestrijding ervan hebben ook een impact op het Maldegemse verenigingsleven.
• Ten gevolge van de lockdown en de aanhoudende veiligheidsmaatregelen hebben vele verenigingen financiële problemen.
• Naast de bijkomende subsidiemaatregel en de tijdelijke vrijstelling wat betreft de zalen van het gemeenschapscentrum naar aanleiding van de aanhoudende coronacrisis is het voorstel als volgt:
◦Voor alle andere erkende verenigingen zullen de zalen van LDC Oud St. Jozef (Polyvalente zaal, cafetaria, Dakkaffee, Atelierzolder en Concertzolder) gratis ter beschikking gesteld worden voor occasionele activiteiten (dus niet voor repetitieve, terugkerende activiteiten, zoals repetities, lessenreeksen, …).
◦De zaal de K-ba kan ook gratis ter beschikking gesteld worden via het OCMW. De gemeente stelt de zaal ter beschikking aan het OCMW tegen betaling, zodat de btw-regelgeving en de -ruling gerespecteerd worden.
◦Deze maatregel geldt voor activiteiten die doorgaan vanaf 1 juli 2021 tot en met 30 juni 2022.
Adviezen
▪ De Wijzeraad bracht per 26 februari 2021 gebundeld advies uit met volgende adviezen:
◦ Jeugdadviesraad (15/02/2021)
◦ Cultuuradviesraad (18/02/2021)
◦ Seniorenadviesraad (23/02/2021)
◦ Sportadviesraad (25/02/2021)
▪ De Economische Adviesraad bezorgde nog een advies na op 3 maart 2021.
Financiële weerslag
• Minder opbrengsten uit de verhuur.
Tussenkomsten
• door raadslid Timothy De Groote (Vlaams Belang) wordt voorgesteld het huidig artikel 1:
"De raad voor maatschappelijk Welzijn beslist dat alle erkende verenigingen, behalve alle erkende cultuur-, jeugd-, senioren- en sportverenigingen die reeds een extra subsidie ontvangen hebben (conform beslissing gemeenteraad 24 juni 2021), gratis gebruik kunnen maken van de zalen van het Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef (Polyvalente zaal, cafetaria, Dakkaffee, Atelierzolder en Concertzolder), en de zaal K-ba, enkel voor occasionele activiteiten (dus niet voor repetitieve, terugkerende activiteiten, zoals repetities, lessenreeksen, ...)" te vervangen door:
"Artikel 1: De raad voor maatschappelijk Welzijn beslist dat alle erkende verenigingen gratis gebruik kunnen maken van de zalen van het Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef (Polyvalente zaal, cafetaria, Dakkaffee, Atelierzolder en Concertzolder), en de zaal K-ba.
• Voorzitter Peter Van Hecke (N-VA) vraagt de raadsleden om eerst te stemmen over het amendement en vervolgens over het besluit in zijn geheel.
Besluit
over het amendement, ingediend door raadslid Timothy DSe Groote
9 stemmen voor: Boudewijn De Schepper, Anneke Gobeyn, Valerie Taeldeman, Koenraad De Ceuninck, Marten De Jaeger, Leandra Decuyper, Dino Lateste, Stefaan Standaert en Timothy De Groote
17 stemmen tegen: Bart Van Hulle, Nicole Maenhout, Rudiger De Smet, Peter E. Van Hecke, Jason Van Landschoot, Glenn Longeville, Marleen Van den Bussche, Geert De Roo, Peter T. Van Hecke, Wim Swyngedouw, Kiran Van Landschoot, Annuska Van Hoorebeke, Henk Deprest, Christine Verplaetse, Katleen De Kesel, Danny Vannevel en Eva Willems
over het niet-geamendeerde besluit in zijn geheel
17 stemmen voor: Bart Van Hulle, Nicole Maenhout, Rudiger De Smet, Peter E. Van Hecke, Jason Van Landschoot, Glenn Longeville, Marleen Van den Bussche, Geert De Roo, Peter T. Van Hecke, Wim Swyngedouw, Kiran Van Landschoot, Annuska Van Hoorebeke, Henk Deprest, Christine Verplaetse, Katleen De Kesel, Danny Vannevel en Eva Willems
9 stemmen tegen: Boudewijn De Schepper, Anneke Gobeyn, Valerie Taeldeman, Koenraad De Ceuninck, Marten De Jaeger, Leandra Decuyper, Dino Lateste, Stefaan Standaert en Timothy De Groote
Artikel 1:
De raad voor maatschappelijk Welzijn beslist dat alle erkende verenigingen, behalve alle erkende cultuur-, jeugd-, senioren- en sportverenigingen die reeds een extra subsidie ontvangen hebben (conform beslissing gemeenteraad 24 juni 2021), gratis gebruik kunnen maken van de zalen van het Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef (Polyvalente zaal, cafetaria, Dakkaffee, Atelierzolder en Concertzolder), en de zaal K-ba, enkel voor occasionele activiteiten (dus niet voor repetitieve, terugkerende activiteiten, zoals repetities, lessenreeksen, …)
Artikel 2:
De raad gaat akkoord dat de gemeente Maldegem de zaal K-ba ter beschikking stelt aan het het OCMW Maldegem, volgens de geldende tarieven, voor de gratis gebruiken door erkende verenigingen opgesomd in artikel 1 van deze beslissing.
Artikel 3:
Deze maatregel geldt voor die occasionele activiteiten die doorgaan vanaf 1 juli 2021 tot en met 30 juni 2022.
Artikel 4:
De burgemeester maakt dit besluit bekend op de website van de gemeente overeenkomstig de artikelen 286 en 287 van het decreet over het lokaal bestuur.
De burgemeester publiceert een geactualiseerde en gecoördineerde versie van de gewijzigde reglementen op de website van de gemeente overeenkomstig het Besluit van de Vlaamse Regering van 20 april 2018 betreffende de bekendmaking en raadpleegbaarheid van besluiten en stukken van het lokaal bestuur, betreffende de wijze waarop de reglementen en verordeningen van het lokaal bestuur worden bijgehouden in het register en betreffende de raadpleegbaarheid van de besluiten van de politiezones en hulpverleningszones.
Artikel 5:
De gemeente brengt de toezichthoudende overheid op de hoogte van de bekendmaking van dit besluit overeenkomstig artikel 330 van het decreet over het lokaal bestuur.
Eva Willems Koen Cromheecke Dino Lateste Glenn Longeville Nicole Maenhout Danny Vannevel Boudewijn De Schepper Christine Verplaetse Peter Van Hecke Geert De Roo Anneke Gobeyn Marten De Jaeger Jason Van Landschoot Stefaan Standaert Koenraad De Ceuninck Katleen De Kesel Wim Swyngedouw Annuska Van Hoorebeke Rudiger De Smet Peter E. Van Hecke Marleen Van den Bussche Timothy De Groote Kiran Van Landschoot Henk Deprest Valerie Taeldeman Bart Van Hulle Leandra Decuyper Eva Willems Dino Lateste Glenn Longeville Nicole Maenhout Danny Vannevel Boudewijn De Schepper Christine Verplaetse Peter Van Hecke Geert De Roo Anneke Gobeyn Marten De Jaeger Jason Van Landschoot Stefaan Standaert Koenraad De Ceuninck Katleen De Kesel Wim Swyngedouw Annuska Van Hoorebeke Rudiger De Smet Peter E. Van Hecke Marleen Van den Bussche Timothy De Groote Kiran Van Landschoot Henk Deprest Valerie Taeldeman Bart Van Hulle Leandra Decuyper Marleen Van den Bussche Koenraad De Ceuninck Kiran Van Landschoot Katleen De Kesel Peter E. Van Hecke Stefaan Standaert Bart Van Hulle Glenn Longeville Valerie Taeldeman Wim Swyngedouw Annuska Van Hoorebeke Christine Verplaetse Eva Willems Marten De Jaeger Anneke Gobeyn Nicole Maenhout Leandra Decuyper Boudewijn De Schepper Dino Lateste Danny Vannevel Jason Van Landschoot Geert De Roo Rudiger De Smet Peter Van Hecke Timothy De Groote Henk Deprest aantal voorstanders: 26 , aantal onthouders: 0 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
Zitting van 24 06 2021
OPENBARE ZITTING
.
6. GOEDKEURING JAARREKENING 2020 OCMW
Juridische gronden
• Artikel 28, § 1 van het decreet lokaal bestuur van 22 december waarin wordt bepaald dat over dit punt in openbare zitting wordt vergaderd.
• Het decreet lokaal bestuur van 22 december, artikel 41 §2 3° stellende dat de gemeenteraad de jaarrekening vaststelt en artikel 78 4° stellende dat de raad voor maatschappelijk welzijn de jaarrekening vaststelt.
• Het lokaal bestuur van 22 december, artikel 595 stelt dat de jaarrekening wordt vastgesteld door de gemeenteraad en deze van het OCMW door de raad voor Maatschappelijk Welzijn. Daarna keurt de gemeenteraad het deel van de jaarrekening zoals vastgesteld door de raad voor maatschappelijk welzijn goed. Daardoor stelt de gemeenteraad de gezamenlijke jaarrekening van de gemeente en het OCMW definitief vast en kan de gemeente ze voor goedkeuring bezorgen aan de toezichthoudende overheid.
• Het decreet lokaal bestuur van 22 december, titel 4 hoofdstuk 1 afdeling 5 bepaalt de delen van de jaarrekening. De jaarrekening wordt vastgesteld voor 30 juni van het boekjaar dat volgt op het boekjaar waarop de rekening betrekking heeft.
• Het decreet lokaal bestuur van 22 december, artikel 262 stelt dat de toezichthoudende overheid de jaarrekening goedkeurt op voorwaarde dat:
1° aan de raadsleden in het beleidsrapport alle noodzakelijke informatie ter beschikking is gesteld om met kennis van zaken een beslissing te nemen;
2° de jaarrekening juist en volledig is en een waar en getrouw beeld geeft van de financiële toestand van de gemeente en het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn;
3° het beleidsrapport dat aan de raadsleden is bezorgd overeenstemt met de digitale rapportering die daarover aan de Vlaamse Regering is bezorgd met toepassing van artikel 250;
4° de algemene en de budgettaire boekhouding op elkaar aansluiten.
◦ Als de toezichthoudende overheid geen besluit heeft verzonden naar de gemeente en het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn binnen een termijn van honderdvijftig dagen wordt ze geacht de jaarrekening goed te keuren
• Het besluit van de Vlaamse regering van 25 juni 2010 betreffende de beleids- en beheerscyclus van de gemeenten, inzonderheid hoofdstuk 4 betreffende de jaarrekening.
• Het ministerieel besluit van 1 oktober 2010 en latere wijzigingen tot vaststelling van de modellen en de nadere voorschriften van de beleidsrapporten en de toelichting ervan en van de rekeningstelsels van de gemeenten, de provincies en de openbare centra voor maatschappelijk welzijn.
• Het raadsbesluit van 17 december 2020 betreffende de goedkeuring van het meerjarenplanaanpassingaanpaasing 2020-2025.
• Het collegebesluit van 14 april 2020 betreffende het vaststellen van de waarderingsregels.
Feiten
• De jaarrekening is geconsolideerd voor gemeente en OCMW. Er is één financieel evenwicht. Alleen het rapport J3 geeft de realisatie van de kredieten per entiteit weer. De vaststelling van de rapporten gebeurt door zowel de Gemeenteraad als de Raad voor Maatschappelijk Welzijn, voor hun deel van de kredieten, en daarna keurt de Gemeenteraad ook nog eens het deel van het OCMW goed.
• De jaarrekening bestaat uit:
◦ de beleidsevaluatie van de jaarrekening die het beleid weergeeft dat de gemeente en het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn gedurende het boekjaar hebben gevoerd en dat de beleidsdoelstellingen en de mate waarin waarin ze zijn bereikt evalueert.
◦ de financiële nota van de jaarrekening die de financiële gevolgen van het gevoerde beleid weergeeft.
◦ de toelichting van de jaarrekening bevat alle informatie over de verrichtingen in het ontwerp van jaarrekening die relevant zijn voor de raadsleden om met kennis van zaken een beslissing te kunnen nemen. Ze bevat minstens informatie over de schulden en de financiële risico's.
• De documentatie bij de jaarrekening bevat minstens
◦ het overzicht van alle beleidsdoelstellingen die in de jaarrekening zijn opgenomen, met de bijbehorende actieplannen en acties, telkens met de bijbehorende ontvangsten en uitgaven,
◦ een overzicht, per boekjaar, van de toegestane werkings- en investeringssubsidies;
• ◦ per beleidsdomein, het overzicht van de beleidsvelden die er deel van uitmaken;
◦ een overzicht van de verbonden entiteiten, waarmee alle entiteiten worden bedoeld waarvoor het bestuur de wettelijke, statutaire of feitelijke verplichting heeft om rechtstreeks of onrechtstreeks tussen te komen in verliezen of tekorten;
◦ een overzicht van de personeelsinzet;
◦ een overzicht van de jaarlijkse opbrengst van elke door het bestuur geheven belastingsoort.
◦ Overzicht van de investeringen
◦ Rapportage van de financieel directeur inzake VISUM
◦ Rapportage van de financieel directeur inzake debiteurenbeheer
• Het gecumuleerde budgettaire resultaat wordt vastgesteld op 14.160.483euro.
• De autofinancieringsmarge bedraagt 4.773.402 euro.
Argumentatie
• De jaarrekening geeft een waar en getrouw beeld van de financiële toestand van de gemeente en het OCMW en de erin opgenomen opbrengsten, kosten, ontvangsten en uitgaven zijn wettelijk en regelmatig.
• De jaarrekening werd gecontroleerd door Q&A.
• De definitieve vaststelling van de jaarrekening door de gemeenteraad houdt van rechtswege kwijting in van het beheer van de algemeen directeur, de financieel directeur en van de door de algemeen directeur aangestelde rekenplichtigen en de budgethouders, voorzover de ware toestand niet werd verborgen door enige weglating of onjuiste opgave in de jaarrekening.
• Uit de jaarrekening 2020 blijkt dat Maldegem financieel gezond is.
Tussenkomsten
• door raadslid Stefaan Standaert (Groen)
• door schepen Marleen Van den Bussche (De Merlaan)
Besluit
26 stemmen voor: Bart Van Hulle, Nicole Maenhout, Rudiger De Smet, Peter E. Van Hecke, Jason Van Landschoot, Glenn Longeville, Marleen Van den Bussche, Geert De Roo, Boudewijn De Schepper, Anneke Gobeyn, Valerie Taeldeman, Koenraad De Ceuninck, Marten De Jaeger, Peter T. Van Hecke, Wim Swyngedouw, Leandra Decuyper, Dino Lateste, Stefaan Standaert, Kiran Van Landschoot, Annuska Van Hoorebeke, Henk Deprest, Christine Verplaetse, Katleen De Kesel, Danny Vannevel, Timothy De Groote en Eva Willems
Artikel 1:
De raad voor maatschappelijk welzijn keurt de vaststelling van de jaarrekening 2020 van het OCMW goed met een gecumuleerd budgettair resultaat van 14.160.483 euro en een autofinancieringsmarge van 4.773.402 euro.
Artikel 2:
De raad voor maatschappelijk welzijn stelt de jaarrekening 2020 vast met een positief boekhoudkundig resultaat van 2.315.472 euro en een balanstotaal van 106.216.859 euro.
Artikel 3:
De gemeenteraad neemt kennis van de rapporten in het deel documentatie.
Zitting van 24 06 2021
OPENBARE ZITTING
.
7. VRAGEN VAN RAADSLEDEN
Juridische gronden
• Artikel 21 juncto artikel 74 Decreet Lokaal Bestuur:
Gemeenteraadsleden kunnen uiterlijk 5 dagen voor de vergadering punten aan de agenda toevoegen. Hiertoe bezorgen ze hun toegelicht voorstel van beslissing aan de algemeen directeur, die de voorstellen bezorgt aan de voorzitter van de gemeenteraad.
• Artikel 38, 5°juncto 74 Decreet Lokaal Bestuur:
De raad voor maatschappelijk welzijn stelt bij de aanvang van de zittingsperiode een huishoudelijk reglement vast waarin aanvullende maatregelen worden opgenomen voor de werking van de raad en waarin minstens bepalingen worden opgenomen over:
5° de voorwaarden waaronder de gemeenteraadsleden hun recht uitoefenen om aan de voorzitter en de leden van het vast bureau mondelinge en schriftelijke vragen te stellen.
• Artikel 278 §1 Decreet Lokaal Bestuur:
De notulen van de vergaderingen van raad voor maatschappelijk welzijn vermelden ... alle besproken onderwerpen, alsook het gevolg dat is gegeven aan de punten waarover de raad voor maatschappelijk welzijn geen beslissing heeft genomen.
• Artikel 7 van het Huishoudelijk reglement van de gemeenteraad en de OCMW-raad, vastgesteld door de raad voor maatschappelijk welzijn in zitting van 25 september 2019, waarin de voorwaarden waaronder de raadsleden hun recht uitoefenen om aan de voorzitter en de leden van het vast bureau vragen te stellen, zijn opgenomen.
Feiten
• Door de raadsleden werden volgende vragen aan de leden van het vast bureau ingediend:
◦ geen.
Er werden geen vragen ingediend.