Notulen raad voor maatschappelijk welzijn van 28 09 2023

 

Aanwezig:

Marten De Jaeger, Voorzitter RMW;

Koenraad De Ceuninck, Voorzitter Vast Bureau;

Peter T. Van Hecke, Stefaan Standaert, Annelies Lammertyn, Nicole Maenhout, Danny Vannevel en Valerie Taeldeman, Leden vast bureau;

Anneke Gobeyn, Jason Van Landschoot, Peter E. Van Hecke, Wim Swyngedouw, Leandra Decuyper, Dino Lateste, Kiran Van Landschoot, Henk Deprest, Christine Verplaetse, Timothy De Groote, Jan De Metsenaere, Eva Willems, Hilde Versluys, Stefaan Heyndrikx, Cindy De Baets, Ineke Hebbrecht, Cedric De Smet en Evelien Van De Putte, Raadsleden;

Britt Schouppe, Algemeen directeur.

 

Verontschuldigd:

Bart Van Hulle, Raadslid;

Vanaf punt 4 vervoegt Jason Van Landschoot, Raadslid de zitting.

 

 

Overzicht punten

 

Zitting van 28 09 2023

 

OPENBARE ZITTING

 

 

1.   MEDEDELINGEN

 

 

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 28 09 2023

 

OPENBARE ZITTING

 

 

2.   GOEDKEUREN NOTULEN EN AUDIOVISUELE LIVESTREAMOPNAME VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 22 JUNI 2023

 

Juridische gronden

        De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motivering van de bestuurshandelingen.

        Artikel 28, §1 juncto artikel 74 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 waarin wordt bepaald dat de vergaderingen van de raad voor maatschappelijk welzijn openbaar zijn.

        Artikel 32 juncto artikel 74 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 dat bepaalt dat behalve in spoedeisende gevallen de notulen van de vorige vergadering ten minste acht dagen voor de dag van de vergadering ter beschikking worden gesteld van de raadsleden en dat het huishoudelijk reglement de wijze bepaalt waarop de notulen ter beschikking worden gesteld.

Dat verder bepaalt dat elk raadslid het recht heeft om tijdens de vergadering opmerkingen te maken over de redactie van de notulen van de vorige vergadering. Als die opmerkingen door de raad voor maatschappelijk welzijn worden aangenomen, worden de notulen in die zin aangepast en dat ook nog verduidelijkt dat als er geen opmerkingen worden gemaakt over de notulen van de vorige vergadering, de notulen als goedgekeurd beschouwd worden.

        Artikel 77 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017  waarin wordt bepaald dat de raad voor maatschappelijk welzijn beschikt over de volheid van bevoegdheid voor de aangelegenheden die aan het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn door of krachtens de wet of het decreet zijn toevertrouwd.

        Het besluit van de raad voor maatschappelijk welzijn van 27 februari 2019 waarbij de raad beslist het zittingsverslag te vervangen door een audio- of audiovisuele opname.

 

Feiten

        De notulen werden ten minste acht dagen voor de dag van de vergadering ter beschikking gesteld van de raadsleden.

        De audiovisuele opname werd gelivestreamd tijdens de zitting van 22 juni 2023 en bleef sindsdien gepubliceerd op de gemeentelijke website onder 'Vergaderingen OCMW-raad': zie https://web-maldegem.streamovations.be

        Er werden geen opmerkingen gemaakt.

 

Besluit

 

25 stemmen voor: Marten De Jaeger, Koenraad De Ceuninck, Peter T. Van Hecke, Stefaan Standaert, Annelies Lammertyn, Nicole Maenhout, Danny Vannevel, Valerie Taeldeman, Anneke Gobeyn, Peter E. Van Hecke, Wim Swyngedouw, Leandra Decuyper, Dino Lateste, Kiran Van Landschoot, Henk Deprest, Christine Verplaetse, Timothy De Groote, Jan De Metsenaere, Eva Willems, Hilde Versluys, Stefaan Heyndrikx, Cindy De Baets, Ineke Hebbrecht, Cedric De Smet en Evelien Van De Putte

 

 

Artikel 1:

De raad voor maatschappelijk welzijn keurt de notulen en audio-opname of audiovisuele opname van de zitting van de raad voor maatschappelijk welzijn van 22 juni 2023 goed.

 

Artikel 2:

De voorzitter en de algemeen directeur worden gemandateerd om de notulen na deze goedkeuring te ondertekenen.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 28 09 2023

 

OPENBARE ZITTING

 

 

3.   KENNISGEVING GOEDKEURING SUBSIDIE ESF-PROJECT "GEMEENSCHAPSDIENST"

 

Juridische gronden

        De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motivering van de bestuurshandelingen.

        Artikel 28 §1 juncto artikel 74 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 bepaalt dat de vergaderingen van de raad voor maatschappelijk welzijn openbaar zijn.

        Artikel 77 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 bepaalt dat de raad voor maatschappelijk welzijn beschikt over de volheid van bevoegdheid voor de aangelegenheden die aan het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn door of krachtens de wet of het decreet zijn toevertrouwd.

        Het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 zoals tot op heden gewijzigd;

        Artikel 3 van het besluit van de Vlaamse Regering van 29 april 2022 tot bepaling van de lokale regierol van de gemeenten op het vlak van sociale economie en werk.

        Conceptnota gemeenschapsdienst voor langdurig werkzoekenden van 10 december 2021.

        Brief van de Vlaamse Regering betreffende de gemeenschapsdienst en toekomst wijk-werken van 27 oktober 2022.

 

Feiten

        Om langdurig werkzoekenden sterker te activeren en hun competenties te versterken voert de Vlaamse Regering de gemeenschapsdienst in. De gemeenschapsdienst zal juridisch worden uitgewerkt als een vorm van werkervaringsstage. Binnen het competentieversterkend traject gemeenschapsdienst zal de langdurig werkzoekende kleinschalige taken uitvoeren bij lokale besturen, vzw’s en scholen.

        Ieder Vlaams lokaal bestuur kon een projectvoorstel/subsidiedossier indienen en een "lump sum" aanvragen; dit kon vanuit de rechtspersoonlijkheid als gemeente/stad/OCMW/ district.

        De werkzoekende krijgt hiervoor een beperkte vergoeding van de VDAB.

        De cel sociale activering diende het projectvoorstel in via de ESF-applicatie (ESF=Europees Sociaal Fonds) na goedkeuring tot indienen van het project door het vast bureau in zitting 21 maart 2023.

        Volgende lump sums konden aangevraagd worden:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        OCMW Maldegem zette op de formule "medium" in, namelijk 6 leerwerkplekken opvolgende werkplaatsen:

○ 2 leerwerkplekken als groenarbeider,

○ 2 leerwerkplekken als onderhoudsmedewerker,

○ 1 leerwerkplek als cafetariamedewerker,

○ 1 leerwerkplek als onthaalbediende.

 

        Op 24 juli 2023 werd het projectvoorstel goedgekeurd. Dit betekent dat de gemeente Maldegem het bedrag van 14 793.69 euro zal ontvangen. Dit bedrag wordt automatisch gestort, als er nu doorverwijzingen vanuit de VDAB komen of niet.

 

Argumentatie

        De doelgroep bestaat uit uitkeringsgerechtigde werkzoekenden die minstens twee jaar werkzoekend zijn en die nood hebben aan een intensieve begeleiding en bemiddeling via inzet van werkplekleren om de brug naar duurzame tewerkstelling te maken. Deze nood vloeit voort uit onvoldoende arbeidsmatige zelfredzaamheid.

        Deze werkzoekenden binnen de gemeenschapsdienst hebben daarenboven nood aan een laag intensieve opstap via een competentieversterkende actie (werkervaringstage minimum 32 uur per maand; maximum 64 uur per maand) binnen dit traject van werkplekleren.

        In de gemeente Maldegem zijn er 87 inwoners die aan de voorwaarden voldoen (uitkeringsgerechtigd en meer dan 2 jaar werkloos).

        De mentoren in dit project zijn Lieselot Damme (arbeidscoach) en Lisa D'Hont (back-uparbeidscoach en coördinator vrijwilligerswerking). De opleidingsmogelijkheden als mentor worden momenteel onderzocht.

        De algemeen directeur herinnert aan alle feitelijke en wettelijke bepalingen.

 

Financiële weerslag

        Na ondertekening van de projectovereenkomst door de Managementautoriteit ESF ontvangt de gemeente onder de vorm van voorschot van Europa WSE 80% van de lump sum.

        Zodra mogelijk en uiterlijk 31 december 2023 wordt de vereiste output opgeleverd. De rapportering wordt ingediend via de ESF-applicatie. De output wordt opgeladen in de digitale ESF-archiefruimte.

        In de periode januari tot en met maart 2024 wordt de realisatie gecontroleerd door de Vlaamse Sociale Inspectie. Men zal de vereiste output ten behoeve van de aangevraagde lump sum controleren en beslissen of deze toegekend kan blijven of teruggevorderd wordt.

 

Besluit

 

Artikel 1:

De raad voor maatschappelijk welzijn neemt kennis van de positieve beslissing in de ESF-subsidieaanvraag 'gemeenschapsdienst'.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 28 09 2023

 

OPENBARE ZITTING

 

 

4.   BEVORDERING VAN MENTAAL WELZIJN VAN JONGEREN - PSYCHOLOGISCHE CONSULTATIES: AANGAAN VAN EEN SAMENWERKINGSOVEREENKOMST

 

Juridische gronden

           Artikel 1 van de Organieke Wet van 8 juli 1976 betreffende de openbare centra voor maatschappelijk welzijn, dat bepaalt dat elke persoon recht heeft op maatschappelijke dienstverlening Deze heeft tot doel eenieder in de mogelijkheid te stellen een leven te leiden dat beantwoordt aan de menselijke waardigheid;

           De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motivering van de bestuurshandelingen.

           Artikel 2, §1 van het decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur (DLB) dat bepaalt dat de gemeenten en de openbare centra voor maatschappelijk welzijn beogen om op het lokale niveau duurzaam bij te dragen aan het welzijn van de burgers en een burgernabije, democratische, transparante en doelmatige uitoefening van hun bevoegdheden verzekeren;

           Artikel 28 §1 juncto artikel 74 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 (DLB) bepaalt dat de vergaderingen van de raad voor maatschappelijk welzijn openbaar zijn.

           Artikel 77 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 bepaalt dat de raad voor maatschappelijk welzijn beschikt over de volheid van bevoegdheid voor de aangelegenheden die aan het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn door of krachtens de wet of het decreet zijn toevertrouwd.

 

Argumentatie

           Vermits veel jongeren kampen met problemen op vlak van mentaal welzijn is het noodzakelijk dat onze diensten de toegang tot psychologische hulp laagdrempelig organiseren;

           Het aanbieden van psychologische consultaties tegen een lage prijs, maakt dat meer jongeren toegang zullen kunnen krijgen tot psychologische hulp;

           Teneinde te organiseren dat een psycholoog op een laagdrempelige locatie beschikbaar is op vooraf bepaalde tijdstippen, is het noodzakelijk dat een samenwerkingsovereenkomst wordt opgesteld met als doel een concreet afsprakenkader vast te leggen;

           De actie kadert binnen 'domein 4. Gezondheid en preventie - psychologische consults in het LDC' van het armoedebeleidsplan, dat werd voorgesteld aan het vast bureau in zitting van 3 oktober 2022;

           Het lijkt aangewezen om met de middelbare scholen een locatie af te spreken teneinde na te gaan hoe de laagdrempeligheid voor  de jongeren het best kan gerealiseerd worden.

 

Adviezen

           Het BCSD (Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst) heeft in zitting van 10 oktober 2022 het armoedebeleidsplan voorgesteld gekregen, waarbij o.a. de psychologische consults in het LDC besproken werden.

 

Financiële weerslag

        De actie kadert binnen de strategische doelstelling: “Beleidsdoelstelling: 2025-6-2: De Maldegemnaar is gezond.”

        Nodig budget: raming 2.000 eur voor 2023 - 10.080 eur voor 2024

        Het beschikbaar budget op de actiesleutel A-6-2-1-05/0985-00/61680 bedraagt € 7.440

Tussenkomsten

           Schepen Valerie Taeldeman (CD&V) licht het punt toe.

           Voorzitter Marten De Jaeger (CD&V) deelt mee dat een administratieve rechtzetting moet uitgevoerd worden in de titel, m.n. de schrapping van de woorden 'in het lokaal dienstencentrum', vermits de locatie in overleg zal gekozen worden.

 

Besluit

 

26 stemmen voor: Marten De Jaeger, Koenraad De Ceuninck, Peter T. Van Hecke, Stefaan Standaert, Annelies Lammertyn, Nicole Maenhout, Danny Vannevel, Valerie Taeldeman, Anneke Gobeyn, Jason Van Landschoot, Peter E. Van Hecke, Wim Swyngedouw, Leandra Decuyper, Dino Lateste, Kiran Van Landschoot, Henk Deprest, Christine Verplaetse, Timothy De Groote, Jan De Metsenaere, Eva Willems, Hilde Versluys, Stefaan Heyndrikx, Cindy De Baets, Ineke Hebbrecht, Cedric De Smet en Evelien Van De Putte

 

 

Artikel 1:

De raad voor maatschappelijk welzijn beslist dat psychologische consultaties aan jongeren zullen aangeboden worden op locatie die zal ter beschikking gesteld worden door het OCMW of door een school, te bepalen na overleg met de scholen.

 

Artikel 2:

De raad voor maatschappelijk welzijn keurt de onderstaande samenwerkingsovereenkomst goed en machtigt het vast bureau om met een jongerenpsycholoog deze samenwerkingsovereenkomst aan te gaan:

 

Samenwerkingsovereenkomst tussen Gemeente Maldegem en Jongerenpsycholoog.

 

Tussen

  1. Het OCMW Maldegem, gevestigd te Marktstraat 7, 9990 Maldegem

 

Vertegenwoordigd door Koenraad De Ceuninck, voorzitter van het Vast Bureau, Britt Schouppe, algemeen directeur en Valerie Taeldeman, schepen van Sociale Zaken.

 

Te bereiken op 050 72 89 30 en info@maldegem.be 

 

hierna te noemen partij 1 (het OCMW Maldegem)

 

  1. …. jongerenpsycholoog

hierna te noemen partij 2 (de psycholoog)

Is het volgende overeengekomen:

Artikel 1:

Het OCMW en de psycholoog komen overeen dat er maandelijks drie consultatiesessies van 4 uren voorzien worden. Er zal een vast tijdstip voor deze consultaties in onderling overleg vastgelegd worden. Deze psychologische  consultaties richten zich tot Maldegemse jongeren van de middelbare scholen gelegen te Maldegem en tot Maldegemse jongeren die op middelbare scholen buiten Maldegem zitten. Deze jongeren zullen doorgewezen worden door de directie of zorgleerkrachten van deze middelbare scholen alsook door de brugfiguren.

Het OCMW zal instaan voor het vastleggen van de afspraken en de gegevens tijdig doorgeven aan de psycholoog.

 

Artikel 2:

Het OCMW stelt gratis een consultatieruimte ter beschikking aan de psycholoog voor de psychologische consultaties in het kader van mentaal welzijn van Maldegemse jongeren. Deze consultatieruimte wordt ter beschikking gesteld door OCMW Maldegem of door een Maldegemse school na onderling overleg.

 

Artikel 3:

Deze samenwerkingsovereenkomst wordt afgesloten voor een duur van 2 jaar, ingaand op …. En eindigend op …

 

Artikel 4:

Beide partijen komen overeen dat de cliënten € 11 (of € 4 mits recht op verhoogde tegemoetkoming) per consultatie rechtstreeks aan de psycholoog betalen. Het OCMW zal instaan voor het verschil zijnde € 70 waardoor het tarief overeenkomt met deze van de conventie EersteLijnsZorg.

Het OCMW zal tevens de nodige formaliteiten vervullen om een eventuele terugbetaling bij de mutualiteit aan te vragen. Het OCMW zal bij een no show de totale bijdrage ten laste nemen. De psycholoog zal maandelijks een factuur doorsturen naar het OCMW met opsplitsing van de effectieve consultaties en de no shows.

Opgemaakt te Maldegem, op…...in twee exemplaren waarvan elk van de partijen er één ontving,

 

Dhr. Koenraad De Ceuninck   Mevr. Britt Schouppe

Burgemeester     Algemeen directeur

 

Mevr. Valerie Taeldeman   

Schepen van Sociale Zaken   Psycholoog

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 28 09 2023

 

OPENBARE ZITTING

 

 

5.   OPVOLGINGSRAPPORTERING 2023 - AKTENAME

 

Juridische gronden

        Artikel 28 § 1 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 waarin wordt bepaald dat dit punt in openbare zitting behandeld wordt.

        Artikel 40 § 1 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 waarin wordt bepaald dat de gemeenteraad beschikt over de volheid van bevoegdheid ten aanzien van de gemeentelijke aangelegenheden.

        Artikel 263 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 waarin wordt bepaald dat de gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn bepalen wanneer hen een opvolgingsrapportering, met een stand van zaken van de uitvoering van het meerjarenplan, wordt voorgelegd. Er wordt minstens voor het einde van het derde kwartaal een opvolgingsrapportering over het eerste semester van het boekjaar voorgelegd.

 

Feiten

        De opvolgingsrapportering vergelijkt het gerealiseerde beleid van het lopende jaar met het geplande. Het rapport geeft aan de raadsleden de mogelijkheden om op te volgen hoe ver het staat met de uitvoering van beleidsdoelstellingen, actieplannen en acties die in het meerjarenplan zijn opgenomen.

        Elk jaar moet ten laatste in september een opvolgingsrapportering voor de raad ter beschikking zijn. Deze bevat minstens volgende elementen:

        Een stand van zaken van de prioritaire actieplannen van het meerjarenplan;

        Een overzicht van de geraamde en gerealiseerde ontvangsten en uitgaven voor het lopende jaar;

        In voorkomend geval, de wijzigingen en assumpties die gekozen werden bij de opmaak van het meerjarenplan of de aanpassing ervan;

        In voorkomend geval, de wijzigingen in de financiële risico's.

        De rapportering voorziet ook een rapportering van de financieel directeur.

        De rapportering bevat ook statistieken die betrekking hebben op de dagdagelijkse werking van de diensten.

        De opvolgingsrapporting is te raadplegen via https://maldegem.begrotingsapp.be/ - gebruikersnaam: Maldegem - wachtwoord: Maldegem9990

 

Besluit

 

Artikel 1:

De raad maatschappelijk welzijn neemt kennis van de opvolgingsrapportering die betrekking heeft op het eerste semester van het boekjaar 2023.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 28 09 2023

 

OPENBARE ZITTING

 

 

6.   ZORGBEDRIJF MEETJESLAND: JAARREKENING 2022 - KENNISNAME

 

Juridische gronden

           De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motivering van de bestuurshandelingen.

           Artikel 28 §1 juncto 74 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 (DLB) bepaalt dat de vergaderingen van de raad voor maatschappelijk welzijn openbaar zijn.

           Artikel 77 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 bepaalt dat de raad voor maatschappelijk welzijn beschikt over de volheid van bevoegdheid voor de aangelegenheden die aan het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn door of krachtens de wet of het decreet zijn toevertrouwd.

           De organieke wet van 08.07.1976 betreffende de OCMW's;

           Het decreet betreffende de organisatie van de OCMW's d.d. 19.12.2008 en inzonderheid Titel VIII, Hoofdstuk I en inzonderheid op art. 490 §§ 2 en 3;

           De statuten van het Zorgbedrijf Meetjesland, vereniging van de OCMW's van Evergem, Maldegem en Deinze, zoals opgenomen in de notariële akte ondertekend op 20.10.2016, en inzonderheid op art. 14 en art. 22 ;

           Het huishoudelijk reglement van de beraadslagende organen van het Zorgbedrijf Meetjesland.

           Artikel 489 van het decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2018 betreffende de de jaarrekening

           Artikel 490 van het decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2018 stelt dat de raad voor maatschappelijk welzijn advies kan uitbrengen over de jaarrekening van de welzijnsvereniging. Als de raad voor maatschappelijk welzijn geen advies verstuurd heeft aan de toezichthoudende overheid binnen een termijn van van vijfitg dagen, die ingaat op de dag na de ontvangst van de jaarrekening door het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn, wordt hij geacht een gunstig advies te hebben uitgebracht. Als de raad voor maatschappelijk welzijn geen advies verstuurd heeft aan de toezichthoudende overheid binnen een termijn van vijftig dagen, die ingaat op de dag na de ontvangst van de jaarrekening door het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn, wordt hij geacht een gunstig advies te hebben uitgebracht.

 

Feiten

           De algemene vergadering van de welzijnsvereniging spreekt zich uit over de vaststelling van de jaarrekening voor 30 juni van het boekjaar dat volgt op het boekjaar waarop de rekening betrekking heeft. Een afschrift van de vastgestelde jaarrekening wordt binnen twintig dagen bezorgd aan de betrokken OCMW's, waarna de Raden voor maatschappelijk welzijn over de jaarrekening advies kunnen uitbrengen.

           De jaarrekening werd door de algemene vergadering vastgesteld op 21 juni 2023 en ontvangen door het OCMW Maldegem op 27 juni 2023.

 

Argumentatie

        Er kan geen tijdig advies gegeven worden aangezien de termijn maar 50 dagen is na ontvangst en er pas een raad in september is.  Dus de jaarrekening is ter kennisgeving.

        De jaarrekening is beschikbaar op de website https://www.zorgbedrijfmeetjesland.be/bestuur/beleidsdocumenten/

 

Besluit

 

Artikel 1:

De raad voor maatschappelijk welzijn neemt kennis van de jaarrekening 2022 van het Zorgbedrijf Meetjesland.

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 28 09 2023

 

OPENBARE ZITTING

 

 

7.   VRAGEN VAN RAADSLEDEN

 

Juridische gronden

        Artikel 21 juncto artikel 74 Decreet Lokaal Bestuur:
Gemeenteraadsleden kunnen uiterlijk 5 dagen voor de vergadering punten aan de agenda toevoegen.  Hiertoe bezorgen ze hun toegelicht voorstel van beslissing aan de algemeen directeur, die de voorstellen bezorgt aan de voorzitter van de gemeenteraad.

        Artikel 38, 5°juncto 74 Decreet Lokaal Bestuur:
De raad voor maatschappelijk welzijn stelt bij de aanvang van de zittingsperiode een huishoudelijk reglement vast waarin aanvullende maatregelen worden opgenomen voor de werking van de raad en waarin minstens bepalingen worden opgenomen over:
5° de voorwaarden waaronder de gemeenteraadsleden hun recht uitoefenen om aan de voorzitter en de leden van het vast bureau mondelinge en schriftelijke vragen te stellen.

        Artikel 278 §1 Decreet Lokaal Bestuur:
De notulen van de vergaderingen van raad voor maatschappelijk welzijn vermelden ... alle besproken onderwerpen, alsook het gevolg dat is gegeven aan de punten waarover de raad voor maatschappelijk welzijn geen beslissing heeft genomen.

        Artikel 7 van het Huishoudelijk reglement van de gemeenteraad en de OCMW-raad, vastgesteld door de raad voor maatschappelijk welzijn in zitting van 25 september 2019, waarin de voorwaarden waaronder de raadsleden hun recht uitoefenen om aan de voorzitter en de leden van het vast bureau vragen te stellen, zijn opgenomen.

 

Feiten

        Door de raadsleden werdengeen vragen aan de leden van het vast bureau ingediend.

 

 

 

Publicatiedatum: 08/11/2023