Notulen gemeenteraad van 26 01 2023

 

Aanwezig:

Marten De Jaeger, Voorzitter;

Koenraad De Ceuninck, Burgemeester;

Peter T. Van Hecke, Stefaan Standaert, Annelies Lammertyn, Nicole Maenhout, Danny Vannevel en Valerie Taeldeman, Schepenen;

Anneke Gobeyn, Jason Van Landschoot, Peter E. Van Hecke, Wim Swyngedouw, Leandra Decuyper, Dino Lateste, Kiran Van Landschoot, Henk Deprest, Christine Verplaetse, Timothy De Groote, Jan De Metsenaere, Eva Willems, Hilde Versluys, Stefaan Heyndrikx, Cindy De Baets, Ineke Hebbrecht, Cedric De Smet en Evelien Van De Putte, Raadsleden;

 

Verontschuldigd:

Bart Van Hulle, Raadslid;

 

Overzicht punten

 

Zitting van 26 01 2023

 

OPENBARE ZITTING

 

 

1.   MEDEDELINGEN

 

 

 

 

Publicatiedatum: 08/03/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 26 01 2023

 

OPENBARE ZITTING

 

 

2.   GOEDKEURING VAN DE NOTULEN EN AUDIO- OF AUDIOVISUELE OPNAME VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 DECEMBER 2022

 

Juridische gronden

        De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motivering van de bestuurshandelingen.

        Artikel 28, §1 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 waarin wordt bepaald dat de vergaderingen van de gemeenteraad openbaar zijn.

        Artikel 32 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 dat bepaalt dat behalve in spoedeisende gevallen de notulen van de vorige vergadering ten minste acht dagen voor de dag van de vergadering ter beschikking worden gesteld van de gemeenteraadsleden en dat het huishoudelijk reglement de wijze bepaalt waarop de notulen ter beschikking worden gesteld.

Dat verder bepaalt dat elk gemeenteraadslid het recht heeft om tijdens de vergadering opmerkingen te maken over de redactie van de notulen van de vorige vergadering. Als die opmerkingen door de gemeenteraad worden aangenomen, worden de notulen in die zin aangepast en dat ook nog verduidelijkt dat als er geen opmerkingen worden gemaakt over de notulen van de vorige vergadering, de notulen als goedgekeurd beschouwd worden.

        Artikel 40 § 1 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017  waarin wordt bepaald dat de gemeenteraad beschikt over de volheid van bevoegdheid ten aanzien van de gemeentelijke aangelegenheden.

        Het gemeenteraadsbesluit van 27 februari 2019 waarbij beslist wordt het zittingsverslag te vervangen door een audio- of een audiovisuele opname.

 

Feiten

        De notulen werden ten minste acht dagen voor de dag van de vergadering ter beschikking gesteld van de gemeenteraad.

        De audiovisuele opname werd tijdens de zitting van 15 december 2022 gelivestreamd en bleef sindsdien gepubliceerd op de gemeentelijke website onder 'Vergaderingen gemeenteraad': zie https://web-maldegem.streamovations.be

        Er werden geen opmerkingen gemaakt.

 

Besluit

 

26 stemmen voor: Marten De Jaeger, Koenraad De Ceuninck, Peter T. Van Hecke, Stefaan Standaert, Annelies Lammertyn, Nicole Maenhout, Danny Vannevel, Valerie Taeldeman, Anneke Gobeyn, Jason Van Landschoot, Peter E. Van Hecke, Wim Swyngedouw, Leandra Decuyper, Dino Lateste, Kiran Van Landschoot, Henk Deprest, Christine Verplaetse, Timothy De Groote, Jan De Metsenaere, Eva Willems, Hilde Versluys, Stefaan Heyndrikx, Cindy De Baets, Ineke Hebbrecht, Cedric De Smet en Evelien Van De Putte

 

 

Artikel 1:

De gemeenteraad keurt de notulen en de audiovisuele opname van de zitting van de gemeenteraad van 15 december 2022 goed.

 

Artikel 2:

De voorzitter en de algemeen directeur worden gemandateerd om de notulen na deze goedkeuring te ondertekenen.

 

 

Publicatiedatum: 08/03/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 26 01 2023

 

OPENBARE ZITTING

 

 

3.   SAMENWERKINGSOVEREENKOMST MET OUDLEERLINGENBOND VRIENDENKRING BASISSCHOOL DE DRIESPRONG VZW VOOR DE REALISATIE VAN HET PROJECT GROENBLAUWE PARELS: GOEDKEURING VAN DE OVEREENKOMST

 

 

26 stemmen voor: Marten De Jaeger, Koenraad De Ceuninck, Peter T. Van Hecke, Stefaan Standaert, Annelies Lammertyn, Nicole Maenhout, Danny Vannevel, Valerie Taeldeman, Anneke Gobeyn, Jason Van Landschoot, Peter E. Van Hecke, Wim Swyngedouw, Leandra Decuyper, Dino Lateste, Kiran Van Landschoot, Henk Deprest, Christine Verplaetse, Timothy De Groote, Jan De Metsenaere, Eva Willems, Hilde Versluys, Stefaan Heyndrikx, Cindy De Baets, Ineke Hebbrecht, Cedric De Smet en Evelien Van De Putte

 

 

Juridische gronden

        De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motivering van de bestuurshandelingen.

        Artikel 28 § 1 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 waarin wordt bepaald dat dit punt in openbare zitting behandeld wordt.

        Artikel 40 § 1 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 waarin wordt bepaald dat de gemeenteraad beschikt over de volheid van bevoegdheid ten aanzien van de gemeentelijke aangelegenheden.

        Artikel 41 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 waarin wordt bepaald dat volgende bevoegdheden niet aan het college van burgemeester en schepenen kunnen worden toevertrouwd:

         het goedkeuren van beheers- en samenwerkingsovereenkomsten

 

Feiten

           De gemeente Maldegem ontvangt een subsidie van maximaal 245.000 euro van de Vlaamse overheid in kader van de subsidieoproep 'groenblauwe parels'.

           De subsidie is een financiële ondersteuning voor de realisatie van het project 'Groenblauwe parels Maldegem' dat als doelstelling heeft ontharding en groenblauwe inrichting van de bebouwde omgeving te realiseren voor volgende subprojecten:

        Onthaastingszone Kleit

        OC De Poermolen in Donk

        Ontharden speelplaats GO! De Driesprong

 

Argumentatie

           Voor het verwerven van de subsidie is de lokale overheid verplicht om een samenwerking aan te gaan met een vzw, intercommunale, koepelorganisatie of POM.

           Het is aangewezen dat de gemeente Maldegem hiervoor een samenwerking aangaat met de oudleerlingenbond Vriendenkring basisschool De Driesprong.

           De algemeen directeur herinnert aan alle feitelijke en wettelijke bepalingen.

 

 

Tussenkomsten

           door raadslid Wim Swyngedouw (Open Vld)

           door schepen Stefaan Standaert (Groen)

 

BESLUIT:

 

Artikel 1:

De gemeenteraad keurt onderstaande samenwerkingsovereenkomst i.k.v. de subsidieoproep 'groenblauwe parels' met Oudleerlingenbond Vriendenkring basisschool De Driepsrong vzw, goed:

 

Samenwerkingsovereenkomst

 

Tussen ondertekende partners:

 

GEMEENTEBESTUUR Maldegem, Marktstraat 7, 9990 Maldegem vertegenwoordigd door Koenraad De Ceuninck, burgemeester en Koen Cromheecke, wnd. Algemeen directeur

 

En

 

OUDLEERLINGENBOND Vriendenkring basisschool De Driesprong, Katsweg 1, 9990 Maldegem vertegenwoordigd door                                , voorzitter.

 

Is overeengekomen dat:

        Zij zullen samenwerken bij het uitvoeren va het project ‘parelen voor school en buurt’ dat beschreven staat in de projectfiche van het project ‘Groenblauwe Parels’ met als doel het ontharden en groenblauw inrichten van de basis- en kleuterspeelplaats van De Driesprong.

        Zij intensief zullen samenwerken in een open, duidelijke communicatiestructuur en het project onderling ter goeder trouw zullen uitvoeren;

        Gemeentebestuur Maldegem optreedt als projectindiener en -verantwoordelijke:

        De projectverantwoordelijke draagt de eindverantwoordelijkheid en staat in voor het behalen van de gestelde doelstellingen en voor een geslaagd eindresultaat op het terrein;

        De projectverantwoordelijke staat in voor de financiële afhandeling van de subsidie;

        De projectverantwoordelijke staat in voor de administratieve zaken en de communicatie met de bevoegde overheid;

        De projectverantwoordelijke betaalt alle facturen in het kader van het project. Na realisatie van het project zal de projectverantwoordelijke een afrekening bezorgen aan de oudleerlingenbond. Deze zal bestaan uit totaal van de kosten van dit project die gemaakt zijn met betrekking tot het gedeelte van het domein dat in schooleigendom is, verminderd met de subsidie verkregen van de Vlaamse overheid. Deze afrekening zal maximaal 25% zijn van de totaal van de kosten met betrekking tot het gedeelte op de schooleigendom. Dit afhankelijk van de vereisten opgelegd in het subsidiereglement ‘Groenblauwe parels’ van de Vlaamse overheid.

        De oudleerlingenbond de volgende bijdrage of prestaties levert aan het project:

        Bijdragen aan het multiplicatoreffect d.w.z. het verspreiden van het belang en de kennis rond dit project;

        Een participatietraject organiseren voor de inrichting van de speelplaats met alle betrokken actoren;

        De concrete ontharding en groenblauwe inrichting van het terrein minstens 10 jaar in stand houden;

        Op elke communicatiedrager die in het kader van het project wordt verspreid de logo’s van het departement Omgeving, van het relanceplan ‘Vlaamse Veerkracht’, van het Europees herstelfonds en de gemeente Maldegem aanbrengen.

        Voorafgaande van elke collegebeslissing inzake werken op het schoolterrein wordt een bindend advies gevraagd aan de oudleerlingenbond bijvoorbeeld goedkeuren bestek, goedkeuren meerwerken, oplevering project, etc. mede met het oog op het bewaken van de financiële haalbaarheid van dit project voor de oudleerlingenbond (waarvan de bijdrage geraamd wordt op €10.000).

        De overeenkomst in werking treedt na ondertekening van het ministerieel besluit en loopt tot en met de realisatie van het project.

        De overeenkomst slechts geldig is onder voorbehoud dat ze definitief wordt goedgekeurd door de gemeenteraad van Maldegem

Aldus overeengekomen en in drie exemplaren door alle betrokken partijen ondertekend te Maldegem op 26 januari 2023.

 

Namens GEMEENTEBESTUUR MALDEGEM

 

Burgemeester         Wnd. Algemeen directeur

Koenraad De Ceuninck       Koen Cromheecke

 

 

Namens OUDLEERLINGENBOND Vriendenkring basisschool De Driesprong vzw

 

Voorzitter

                          

 

Artikel 2:

De burgemeester en de algemeen directeur wnd. worden gemachtigd om de samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen.

 

Artikel 3:

Een afschrift van de beslissing wordt overgemaakt aan Oudleerlingenbond Vriendenkring basisschool De Driesprong vzw.

 

 

Publicatiedatum: 08/03/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 26 01 2023

 

OPENBARE ZITTING

 

 

4.   SAMENWERKINGSOVEREENKOMST M-ACCENT VZW 2023-2025

 

 

26 stemmen voor: Marten De Jaeger, Koenraad De Ceuninck, Peter T. Van Hecke, Stefaan Standaert, Annelies Lammertyn, Nicole Maenhout, Danny Vannevel, Valerie Taeldeman, Anneke Gobeyn, Jason Van Landschoot, Peter E. Van Hecke, Wim Swyngedouw, Leandra Decuyper, Dino Lateste, Kiran Van Landschoot, Henk Deprest, Christine Verplaetse, Timothy De Groote, Jan De Metsenaere, Eva Willems, Hilde Versluys, Stefaan Heyndrikx, Cindy De Baets, Ineke Hebbrecht, Cedric De Smet en Evelien Van De Putte

 

 

Juridische gronden

        De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motivering van de bestuurshandelingen.

        Artikel 28 § 1 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 waarin wordt bepaald dat dit punt in openbare zitting behandeld wordt.

        Artikel 40 § 1 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 waarin wordt bepaald dat de gemeenteraad beschikt over de volheid van bevoegdheid ten aanzien van de gemeentelijke aangelegenheden.

        Artikel 41 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 waarin wordt bepaald dat volgende bevoegdheden niet aan het college van burgemeester en schepenen kunnen worden toevertrouwd: 5°              het goedkeuren van beheers- en samenwerkingsovereenkomsten.

        Besluit van de Vlaamse Regering van 17 februari 2012 tot vaststelling van het Vlaams reglement betreffende het duurzaam beheer van materiaalkringlopen en afvalstoffen.

        Beslissing gemeenteraad van 20 december 2013 betreffende de goedkeuring van de samenwerkingsovereenkomst met De Kringwinkel Meetjesland.

        Beslissing gemeenteraad van 31 mei 2018 waarbij IVM als aankoopcentrale wordt aangesteld voor textielinzameling in containers;

        Beslissing College van Burgemeester en Schepenen van 8 oktober 2018 waarbij de juiste verdeling van de textielcontainers later zal bepaald worden.

        Beslissing gemeenteraad van 18 december 2019 tot goedkeuring van de samenwerkingsovereenkomst 2020 met de Kringwinkel Meetjesland.

        Beslissing gemeenteraad van 17 december 2020 tot goedkeuring van de samenwerkingsovereenkomst 2021 met M-accent vzw.

        Beslissing gemeenteraad van 16 december 2021 tot goedkeuring van de samenwerkingsovereenkomst 2022 met M-accent vzw.

 

Feiten

        Sinds 2020 keurde de gemeenteraad jaarlijks de samenwerkingsovereenkomst met  M-accent vzw goed voor het volgende jaar.

        Het Vlarema stelt in Artikel 5.1.7. "De gemeente stimuleert hergebruik door minstens een overeenkomst te sluiten met een door de OVAM erkend kringloopcentrum. Die overeenkomst omvat minstens bepalingen over de sensibilisering, de onderlinge doorverwijsfunctie, de inzamelwijzen, het restafval en de vergoeding voor herbruikbare goederen.”

        Producthergebruik is het opnieuw aanwenden van een product en/of onderdeel in het afvalstadium voor hetzelfde doel als waarvoor zij oorspronkelijk bestemd waren.

        Herbruikbare goederen zijn alle afvalstoffen die via M-accent vzw geschikt gemaakt kunnen worden voor hergebruik, zoals meubelen, kleding, kleine huisraad, boeken en platen, speelgoed en dergelijke.

        Naast de kringloopactiviteiten heeft M-accent vzw ook het fietsproject Viva Velo en ze zijn ook erkend als arbeidszorgproject.

        M-accent vzw vraagt de verlenging van de bestaande samenwerkingsovereenkomst voor de periode van 1 januari 2023 tot 31 december 2025.

        De toelage per inwoner bedraagt € 0,6 (te indexeren) per inwoner.

        De vergoeding voor gecreëerd lokaal hergebruik bedraagt € 0,04 per kg excl. BTW (te indexeren).

        De samenwerkingsovereenkomst houdt voor het kringloopcentrum onder andere in:

        Het inzamelen op afroep of op aanvraag van potentieel herbruikbare goederen en een samenwerking in het kader van een specifieke opdracht of overeenkomst.

        Het ontwikkelen en in stand houden van een netwerk van kringloopwinkels en brengpunten van herbruikbare goederen in het werkingsgebied om het lokaal hergebruik en de lokale sociale tewerkstelling te maximaliseren.

        Inzamelen van herbruikbare goederen op het recyclagepark

        Inzamelen van textielwaren via bestaande en toekomstige inzamelkanalen

        Textielcontainers op recyclageparken

        Straatcontainers voor de inzameling van textielwaren

        Huis aan huis inzameling van textielwaren

        In het Uitvoeringsplan Huishoudelijke Afvalstoffen staat dat de kringloopsector 7 kg per inwoner hergebruik moet realiseren tegen 2022. De nieuwe doelstelling tegen 2030 is 8 kilogram hergebruik per inwoner. Samenwerking met en ondersteuning van de gemeente is hierin essentieel. De regierol voor de preventie van huishoudelijk afval is toegekend aan de gemeenten.

 

Argumentatie

        Elke gemeente is verplicht om aangesloten te zijn bij een door OVAM erkend kringloopcentrum. Elk kringloopcentrum heeft zijn eigen werkingsgebied. Dit is via OVAM vastgelegd. Voor Maldegem is dit M-accent vzw.

        De gemeente moet dus een overeenkomst afsluiten met een kringloopcentrum. In de overeenkomst worden ook afspraken gemaakt over de prijszetting, die in principe onderhandelbaar is.

        De gemeente moet het hergebruik van goederen bij de bevolking stimuleren. Zowel door inzameling te voorzien van deze materialen als via algemene sensibilisering om dergelijke goederen aan te kopen in plaats van nieuwe producten.

        M-accent vzw heeft verschillende winkels, waaronder één in Maldegem. De inzameling raakt goed ingeburgerd en M-accent vzw zorgt ook voor sociale tewerkstelling.

        Gemeenten moeten textiel inzamelen op de recyclageparken en moeten ook een ‘inzameling in wijken of aan huis’ organiseren, dat kan door inzameling aan huis of via textielcontainers. De dienstverlening hiervoor kan de gemeente in principe kiezen (organisatie met sociaal oogmerk, private markt of combinatie ervan). Het is aangewezen om in de overeenkomst het woord "Integraal" te schrappen uit de zin "Integraal inzamelen van textielwaren via bestaande en toekomstige inzamelkanalen", zodat de gemeente er ook kan voor kiezen om een deel van de inzameling van textiel toe te wijzen aan een inzamelaar uit de "commerciële sector". Momenteel zijn iets minder dan de helft van de textielcontainers in de gemeente eigendom van M-Accent, nl. 12 containers van 35. In nodig kunnen zou M-Accent er nog 5 kunnen bij plaatsen.

 

        De aangepaste samenwerkingsovereenkomst die wordt voorgelegd geldt voor de periode 2023-2025, zodat dit dossier niet elk jaar opnieuw moet voorgelegd worden aan het CBS en de GR.

        De algemeen directeur herinnert aan alle feitelijke en wettelijke bepalingen.

 

Financiële weerslag

 

Budget is toereikend

Actienr: GBB-MIL

Actie-omschrijving: Toelage kringloopcentrum

Budgetbeheerder: dienst omgeving -milieu

Alg.rek/beleidscode

Budget 2023

0300-01

649000

15.083 euro

 

Budget is toereikend

Actienr: GBB-MIL

Actie-omschrijving: Afvalverwerking

Budgetbeheerder: dienst omgeving -milieu

Alg.rek/beleidscode

Budget 2023

0309-00

616610

371.455 euro

vergoeding hergebruik is hier een onderdeel van (+/- € 8000)

 

Tussenkomsten

           door raadslid Wim Swyngedouw (Open Vld)

           door schepen Stefaan Standaert (Groen)

BESLUIT

 

Artikel 1:

De gemeenteraad keurt voor het jaar 2023 - 2025 de samenwerkingsovereenkomst 'organiseren kringloopactiviteiten in Maldegem' met de M-accent vzw als bijlage bij deze beslissing gevoegd, goed:

 

Samenwerkingsovereenkomst gemeente en het kringloopcentrum

 

De gemeente Maldegem, vertegenwoordigd door de heer Koenraad De Ceuninck, burgemeester, en de heer Koen Cromheecke, algemeen directeur wnd., in uitvoering van een besluit van de gemeenteraad van 16 december 2021 hierna genoemd “de gemeente”

 

EN

 

M-accent vzw, uitbater van het kringloopcentrum, met maatschappelijke zetel gevestigd te Slachthuisstraat 2b, 9900 Eeklo vertegenwoordigd door                             , voorzitter en                                    Gedelegeerd Bestuurder hierna genoemd “kringloopcentrum”

 

komen overeen hetgeen volgt:

 

Artikel 1. Juridisch kader

De gemeente stimuleert lokaal producthergebruik door minstens een overeenkomst af te sluiten met een door OVAM erkend kringloopcentrum.

 

Hergebruik: elke handeling waarbij voorwerpen of componenten van voorwerpen die geen afvalstoffen zijn, opnieuw worden gebruikt voor hetzelfde doel als dat waarvoor zij waren bedoeld.

 

Kringloopgoederen of herbruikbare goederen: potentieel herbruikbare goederen die door een door de OVAM erkend kringloopcentrum worden ingezameld, opgeslagen, gesorteerd, eventueel hersteld en verkocht met hergebruik als doel.

 

Artikel 2. Inhoud van de opdracht

Het kringloopcentrum biedt diensten aan voor preventie van huishoudelijke afvalstoffen en met huishoudens vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen en lokale sociale tewerkstelling met het oog op product- hergebruik. Dit vindt plaats in het verzorgingsgebied, de gemeenten toegewezen in het individueel erkenningsbesluit.

Dit houdt onder andere in:

- Het inzamelen op afroep of op aanvraag van potentieel herbruikbare goederen en een samenwerking in het kader van een specifieke opdracht of overeenkomst.

- Het ontwikkelen en in stand houden van een netwerk van kringloopwinkels en brengpunten van herbruikbare goederen in het werkingsgebied om het lokaal hergebruik en de lokale sociale tewerkstelling te maximaliseren.

- Inzamelen van herbruikbare goederen op het recyclagepark

- Inzamelen van textielwaren via bestaande en toekomstige inzamelkanalen

o Textielcontainers op recyclageparken

o Straatcontainers voor de inzameling van textielwaren

o Huis aan huis inzameling van textielwaren

 

Deze samenwerking ontstaat uit de doelstelling opgenomen in het Uitvoeringsplan Huishoudelijke Afvalstoffen van de OVAM waarbij de kringloopsector 7 kg hergebruik moet realiseren tegen 2022. Hierbij is een goede samenwerking met en ondersteuning van de lokale besturen essentieel. De regierol voor preventie van huishoudelijk afval is toegekend aan de lokale besturen.

 

Artikel 3. Wederzijdse doorverwijzing en sensibilisering

§ 1. De gemeente vermeldt in haar sensibiliserings- en informatiecampagnes omtrent het gemeentelijk afvalstoffen- en materialenbeleid steeds de mogelijkheid voor de inwoners om herbruikbare goederen rechtstreeks bij het kringloopcentrum of het recyclagepark aan te leveren of op te laten halen door het kringloopcentrum.

De gemeente bewaakt bij alle inzamelacties op haar grondgebied de mogelijke meerwaarde voor lokaal hergebruik en brengt waar nodig diensten en partners samen met het kringloopcentrum.

 

§ 2. Het kringloopcentrum zal bij aanmelding van niet-herbruikbare goederen de inwoners doorverwijzen naar de ophaaldiensten van de gemeente/afvalintercommunale of naar het recyclagepark. Het kringloopcentrum beschikt over de correcte gegevens om deze informatie aan de inwoners te kunnen verschaffen.

 

§ 3. Het kringloopcentrum en de gemeente verbinden zich ertoe om samen te werken rond sensibilisering naar de burger op vlak van lokaal producthergebruik. In onderling overleg wordt afgesproken via welke manier dit kan gebeuren (website, infokrantje, pers, campagnes …).

 

Artikel 4. Restfractie van het kringloopcentrum

§ 1. Met de restfractie van het kringloopcentrum worden de materialen bedoeld die door het kringloopcentrum niet kunnen worden verkocht voor hergebruik. Deze omvatten zowel de nog recycleerbare fracties als het restafval.

 

§ 2. Het kringloopcentrum is verantwoordelijk voor de correcte opslag en afvoer van de restfractie. 

 

§ 3. Rond het restafval en recycleerbare fracties worden de volgende concrete afspraken gemaakt:

- Het kringloopcentrum is financieel verantwoordelijk voor de afgevoerde restfracties.

 

§ 4 In het kader van de ontwikkeling van de circulaire economie is het kringloopcentrum partner van de gemeente bij het organiseren en ontwikkelen van materiaalstromen uit de restfractie i.f.v. optimaliseren van het materiaalhergebruik.

 

Artikel 5. Vergoeding en facturatie

§ 1. De gemeente betaalt een vergoeding aan het kringloopcentrum voor het leveren van een service aan de burger; het inzamelen, klaarmaken voor verkoop en verkopen van de potentieel herbruikbare goederen met als doelstelling het creëren van lokaal hergebruik en het daarbij creëren van lokale sociale tewerkstelling. De vergoeding bestaat uit een subsidiëring per inwoner en een vergoeding op basis van het gecreëerde lokale hergebruik.

 

§ 2. Vergoeding per inwoner.

Het kringloopcentrum ontvangt van de gemeente een vergoeding (subsidie) gebaseerd op het aantal inwoners in combinatie met een vergoeding op basis van de hoeveelheid hergebruik. Het bedrag van de vergoeding bedraagt € 0,60 per inwoner (te indexeren 01/01/2023, zie verder), op basis van de inwoners in de gemeente op 1 januari van het werkingsjaar waarvoor de vergoeding wordt betaald. De subsidie is vrij van btw. De inwonersaantallen van de gemeente op 1 januari van het werkingsjaar zoals gepubliceerd door het ‘Observatiedatum Rijksregister’, worden door beide partijen aanvaard. De vergoeding wordt jaarlijks geïndexeerd (basisindex januari 2020).

 

§ 3 Vergoeding op basis van het gecreëerde lokale hergebruik

a. De berekening van het hergebruik wordt via door de OVAM erkende registratiesystemen (Eclips en ShopPlus) gegenereerd.

b. Per kwartaal bezorgt het kringloopcentrum een overzichtsrapport van het aantal producten die opnieuw werden hergebruikt aan de betrokken gemeente.

c. Het bedrag van de vergoeding bedraagt € 0,04/kg (excl. btw) (te indexeren 01/01/2023, zie verder). De vergoeding wordt jaarlijks geïndexeerd (basisindex januari 2020).

e. De gemeente betaalt de vergoeding uit na goedkeuring van het kwartaaloverzicht en uiterlijk dertig dagen na factuurdatum door storting op het rekeningnummer BE64 7370 1996 3552 van het kringloopcentrum.

 

Artikel 6. Toezicht

§ 1. De gemeente/afvalintercommunale/het kringloopcentrum oefenen toezicht uit op de wederzijdse naleving van deze overeenkomst. Op eenvoudige vraag worden alle nodige inlichtingen verstrekt en kunnen gegevens met betrekking tot deze overeenkomst worden geraadpleegd.

 

§ 2. Deze overeenkomst kan gewijzigd worden mits schriftelijk akkoord van beide partijen.

 

De contactpersonen, telefoon en email voor de opvolging van de overeenkomst, inclusief de vergoedingen zijn.

 

Voor het kringloopcentrum:                                                                                          

 

Voor het lokaal bestuur: Nele Claerhout, 050 72 86 13 - milieudienst@maldegem.be

 

Artikel 7. Duur Deze overeenkomst

$ 1 De overeenkomst treedt in werking op 01/01/2023 en loopt af op 31/12/2025.

 

$ 2 De overeenkomst kan door beide partijen opgezegd worden mits inachtneming van een opzegtermijn van 6 maanden.

 

Artikel 8. Slotbepaling

§ 1. Deze overeenkomst is opgesteld in drie exemplaren te Maldegem op  31/12/2022 en wordt ondertekend door de vertegenwoordigers van alle partijen, die hiermee verklaren elk één exemplaar te hebben ontvangen.

 

§ 2. Eén ondertekend exemplaar wordt digitaal aan de OVAM, team Lokaal Materialenbeleid ter informatie bezorgd. Bij latere wijzigingen, enkel de aanpassing of de wijziging doorsturen.

 

Voor de gemeente       Voor het kringloopcentrum

 

Koenraad De Ceuninck                                      

Burgemeester       Gedelegeerd Bestuurder

 

Koen Cromheecke                           

Algemeen Directeur wnd.      Voorzitter

 

Artikel 2:

De overeenkomst gaat in op 1 januari 2023 en loopt tot en met 31 december 2025. De overeenkomst kan door beide partijen opgezegd worden mits inachtneming van een opzegtermijn van 6 maanden.

 

Artikel 3:

De burgemeester en de algemeen directeur wnd. worden gemachtigd om de samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen.

 

Artikel 4:

Een afschrift van de beslissing wordt overgemaakt aan M-accent vzw en de OVAM.

 

 

Publicatiedatum: 08/03/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 26 01 2023

 

OPENBARE ZITTING

 

 

5.   ZORGBEDRIJF: KENNISNAME VAN DE MEERJARENPLANAANPASSING 4 2020-2025

 

Juridische gronden

        Artikel 28 § 1 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 waarin wordt bepaald dat dit punt in openbare zitting behandeld wordt.

        Artikel 40 § 1 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 waarin wordt bepaald dat de gemeenteraad beschikt over de volheid van bevoegdheid ten aanzien van de gemeentelijke aangelegenheden.

        Het decreet betreffende het lokaal bestuur dd. 22.12.2017 en inzonderheid op art. 475 en volgende betreffende de welzijnsverenigingen;

        De statuten van het Zorgbedrijf Meetjesland, vereniging van de OCMW's van Evergem, Maldegem en Deinze,, zoals opgenomen in de notariële akte ondertekend op 20.10.2016, en zoals gewijzigd bij notariële akte dd. 19.12.2018 en inzonderheid art. 14 dat de bevoegdheid tot het goedkeuren van het meerjarenplan van het Zorgbedrijf Meetjesland toewijst aan de Algemene Vergadering en art. 23;

        Het huishoudelijk reglement van de beraadslagende organen van het Zorgbedrijf Meetjesland;

        De beheersovereenkomst tussen het Zorgbedrijf Meetjesland en de OCMW’s van Evergem, Maldegem en Deinze, afgesloten op 22.05.2017 en zoals aangevuld bij addendum dd. 01.06.2018;

        Het originele meerjarenplan 2020-2025 goedgekeurd door de algemene vergadering op 18 december 2019.

        De meerjarenplanaanpassing 4 2020-2025 werd goedgekeurd door de algemene vergadering op 21 december 2022.

 

Feiten

        De 4de herziening van het meerjarenplan van het Zorgbedrijf werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

        De gemeenteraad dient enkel kennis te nemen.

 

Argumentatie

        De gevraagde dotaties zijn conform de ingeschreven dotaties in het laatst goedgekeurde meerjarenplan van de gemeente en het OCMW Maldegem.

 

Besluit

 

Artikel 1:

De gemeenteraad neemt kennis van de meerjarenplanaanpassing nr. 4 2020-2025 van het zorgbedrijf Meetjesland.

 

 

Publicatiedatum: 08/03/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 26 01 2023

 

OPENBARE ZITTING

 

 

6.   GECORO - SAMENSTELLING - BENOEMING SECRETARIS

 

 

26 stemmen voor: Marten De Jaeger, Koenraad De Ceuninck, Peter T. Van Hecke, Stefaan Standaert, Annelies Lammertyn, Nicole Maenhout, Danny Vannevel, Valerie Taeldeman, Anneke Gobeyn, Jason Van Landschoot, Peter E. Van Hecke, Wim Swyngedouw, Leandra Decuyper, Dino Lateste, Kiran Van Landschoot, Henk Deprest, Christine Verplaetse, Timothy De Groote, Jan De Metsenaere, Eva Willems, Hilde Versluys, Stefaan Heyndrikx, Cindy De Baets, Ineke Hebbrecht, Cedric De Smet en Evelien Van De Putte

 

 

Juridische gronden

        De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motivering van de bestuurshandelingen.

        Artikel 28 § 1 van het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017 waarin wordt bepaald dat dit punt in openbare zitting behandeld wordt.

        Artikel 40 §1 van het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017 waarin wordt bepaald dat de gemeenteraad beschikt over de volheid van bevoegdheid ten aanzien van de gemeentelijke aangelegenheden.

        Artikel 40 §3 van het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017 waarin wordt bepaald dat de gemeenteraad de gemeentelijke reglementen vaststelt.

        Artikel 41 van het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017 waarin wordt bepaald dat volgende bevoegdheden niet aan het college van burgemeester en schepenen kunnen worden toevertrouwd:

 13° het inrichten van adviesraden en overlegstructuren

        Artikel 304 van het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017 dat de algemene voorwaarden bepaalt waaronder een gemeentelijke adviesraad kan worden opgericht.

        Artikel 1.3.3, §3 van de Vlaamse Codex Ruimtelijk Ordening dat de benoeming door de gemeenteraad regelt van de leden van de GECORO

        Artikel 1.3.3, § 6 van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening dat stelt dat de regelingen inzake evenwichtige vertegenwoordiging van vrouwen en mannen, vermeld in artikel 304 van het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, van overeenkomstige toepassing zijn op de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening.

        Het Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van nadere regels voor de samenstelling, de organisatie en de werkwijze van de provinciale en gemeentelijke commissies voor ruimtelijke ordening van 19 mei 2000

        De gemeenteraadsbeslissing van 25 september 2019 waarbij de GECORO werd samengesteld.

        De beslissing van 26 november 2020, waarbij de gemeenteraad                              aanstelde als vaste secretaris van de GECORO.

        De beslissing van de wnd. algemeen directeur van 8 februari 2022,  houdende aanstelling, onder voorbehoud van goedkeuring door de gemeenteraad, van                                    en                        als gemeentelijke omgevingsambtenaren.

        De beslissing van het College van Burgemeester en Schepenen van 28 februari 2022, houdende voordracht van                                       , omgevingsambtenaar bij het gemeentebestuur Maldegem, als vaste secretaris van de GECORO Maldegem.

        De beslissing van de gemeenteraad van 31 maart 2022, houdende aanstelling van                                   en                                           als gemeentelijke omgevingsambtenaren.

 

Argumentatie

        Aangezien                         niet meer werkzaam was bij het gemeentebestuur Maldegem, diende een nieuwe vaste secretaris voor de GECORO te worden aangeduid.

        In overeenstemming met art. 1.3.3, §3 van de Vlaamse Codex Ruimtelijk Ordening benoemt de gemeenteraad de vaste secretaris van de GECORO, op voordracht van het college van burgemeester en schepenen.

        In de zitting van 28 februari 2022 besloot het College van Burgemeester en Schepenen                          
                    , omgevingsambtenaar bij het gemeentebestuur van Maldegem, voor te dragen als secretaris van de Gecoro Maldegem.

           De algemeen directeur herinnert aan alle feitelijke en wettelijke bepalingen.

 

Adviezen

           Schepen van Ruimtelijke Ordening: akkoord

 

Financiële weerslag

        Geen weerslag op de gemeentelijke meerjarenplanning 2020 - 2025

 

BESLUIT

Artikel 1:

De gemeenteraad keurt de voordracht van het college van burgemeester en schepenen inzake de aanduiding van de vaste secretaris van de GECORO goed en duidt                              aan als vast secretrais van de GECORO.

 

Artikel 2:

Een afschrift van deze beslissing wordt overgemaakt aan de voorzitter van de GECORO.

 

 

Publicatiedatum: 08/03/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 26 01 2023

 

OPENBARE ZITTING

 

 

7.   VERKAVELING WATERPOLDER 3 - ROOILIJNPLAN - TRACÉ: VOORLOPIGE VASTSTELLING

 

 

26 stemmen voor: Marten De Jaeger, Koenraad De Ceuninck, Peter T. Van Hecke, Stefaan Standaert, Annelies Lammertyn, Nicole Maenhout, Danny Vannevel, Valerie Taeldeman, Anneke Gobeyn, Jason Van Landschoot, Peter E. Van Hecke, Wim Swyngedouw, Leandra Decuyper, Dino Lateste, Kiran Van Landschoot, Henk Deprest, Christine Verplaetse, Timothy De Groote, Jan De Metsenaere, Eva Willems, Hilde Versluys, Stefaan Heyndrikx, Cindy De Baets, Ineke Hebbrecht, Cedric De Smet en Evelien Van De Putte

 

 

Juridische gronden

        De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motivering van de bestuurshandelingen.

        Artikel 28 § 1 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 waarin wordt bepaald dat dit punt in openbare zitting behandeld wordt.

        Artikel 40 § 1 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 waarin wordt bepaald dat de gemeenteraad beschikt over de volheid van bevoegdheid ten aanzien van de gemeentelijke aangelegenheden.

        De Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening van 19 mei 2009 (VCRO), en latere aanpassingen

        Art.4.2.15. §1. Niemand mag zonder voorafgaande omgevingsvergunning voor het verkavelen van een stuk grond  een stuk grond verkavelen voor woningbouw of voor het opstellen van vaste of verplaatsbare constructies die voor bewoning kunnen worden gebruikt. [...]

        Een omgevingsvergunning voor het verkavelen van gronden kan worden aangevraagd en verleend voor het verkavelen voor de aanleg en het bebouwen van terreinen voor andere functies.

        §2. Een omgevingsvergunning voor het verkavelen van gronden omvat reglementaire voorschriften aangaande de wijze waarop de verkaveling ingericht wordt en de kavels bebouwd kunnen worden.

        §3. De verkavelaar zorgt ervoor dat de in de verkaveling opgenomen loten kunnen aansluiten op alle voorzieningen van openbaar nut die vereist worden door het vergunningverlenende bestuursorgaan. In voorkomend geval bepaalt de omgevingsvergunning voor het verkavelen van gronden op welke wijze in de nodige infrastructuur voor de nutsvoorzieningen wordt voorzien.

        Art. 4.2.17. Een omgevingsvergunning voor het verkavelen van gronden geldt als omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen wat betreft alle handelingen die zijn opgenomen in de vergunning en die de verkaveling bouwrijp maken, zoals in het bijzonder:

        1° de aanleg van nieuwe verkeerswegen, of de tracéwijziging, verbreding of opheffing daarvan;

        2° de wijziging van het reliëf van de bodem;

        3° de ontbossing, met behoud van de toepassing van artikel 90bis van het Bosdecreet van 13 juni 1990;

        4° het afbreken van constructies.

        Een omgevingsvergunning voor het verkavelen van gronden geldt tevens als omgevingsvergunning voor het wijzigen van de vegetatie, vermeld in artikel 9bis, § 7, en artikel 13, § 4 en § 5, van het decreet van 21 oktober 1997 betreffende het natuurbehoud en het natuurlijk milieu, wat betreft alle handelingen die zijn opgenomen in de vergunning en die de verkaveling bouwrijp maken.

        Het eerste en het tweede lid gelden als de vergunningsaanvraag voor het verkavelen van gronden voldoet aan de vereisten inzake ontvankelijkheid en volledigheid die gelden voor de aanvraag voor stedenbouwkundige handelingen of voor het wijzigen van de vegetatie.

        Het decreet betreffende de omgevingsvergunning van 25 april 2014, inz. art. 31:

        Als de vergunningsaanvraag wegenwerken omvat waarover de gemeenteraad beslissingsbevoegdheid heeft en de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15, oordeelt dat de omgevingsvergunning kan worden verleend, neemt de gemeenteraad een beslissing over de zaak van de wegen voor de bevoegde overheid een beslissing neemt over de aanvraag.

        Als dat nodig is, roept de provinciegouverneur op verzoek van de deputatie respectievelijk de Vlaamse Regering of de gewestelijke omgevingsambtenaar, de gemeenteraad samen. De gemeenteraad neemt een beslissing over de zaak van de wegen en deelt die beslissing mee binnen een termijn van zestig dagen vanaf de samenroeping door de provinciegouverneur.

        Het Gewestplan Eeklo-Aalter zoals goedgekeurd bij K.B. van 24 maart 1978.

        Het rooilijnplan voor de Waterpolder, zoals goedgekeurd door de bestendige deputatie van de provincie Oost-Vlaanderen in zitting van 25 september 1953.

        het decreet houdende de gemeentewegen van 3 mei 2019.  

        De beslissing van de gemeenteraad van 23 juni 2022, houdende goedkeuring van verkaveling Waterpolder 3 - Grondruil - voorwaarden

 

 

Argumentatie

           De gemeenteraad stelde in zitting van 23 juni 2022 de voorwaarden en modaliteiten vast, voor een grondruil met de firma Mabemo NV, D'Haenestraat 28 te 9070 Destelbergen, in het kader van een geplande verkaveling ter hoogte van Waterpolder 3.

           De firma Mabemo NV diende de  omgevingsvergunningsaanvraag nr. 2022109815 in bij het Omgevingsloket, voor het verkavelen van het perceel grond, kadastraal gekend als Maldegem Middelburg, 4de afdeling, sectie B nummer 330 N, gelegen ter hoogte van Waterpolder 3.

           De verkaveling omvat 3 loten bouwgrond, de gedeeltelijke verplaatsing van de rooilijn van de Waterpolder en het voorzien van een tracé voor een eventuele toekomstige zachte ontsluiting naar de kasteelsite van Middelburg.

           Door landmeter                                                 ,                           te 9920 Lievegem werd op 8 augustus 2022 een ontwerp rooilijnplan opgemaakt voor de Waterpolder en het ontsluitingspad ter hoogte van de verkaveling.

           Aan de gemeenteraad wordt gevraagd dit ontwerp rooilijnplan voorlopig vast te stellen en het college van burgemeester en schepenen op te dragen een openbaar onderzoek te organiseren

           De algemeen directeur herinnert aan alle feitelijke en wettelijke bepalingen.

 

Adviezen

           Schepen van ruimtelijke ordening: akkoord

 

Financiële weerslag

        Geen weerslag op de gemeentelijke meerjarenplanning 2020 - 2025

 

 

BESLUIT

 

Artikel 1:

De gemeenteraad stelt de wijziging van het rooilijnplan van de Waterpolder, zoals opgemaakt op 8 augustus 2022 door landmeter                   ,                                 ,                                  te 9920 Lievegem, voorlopig vast.

 

Artikel 2:

het college van burgemeester en schepenen wordt opgedragen een openbaar onderzoek te organiseren, overeenkomstig artikel 17 van het decreet van 3 mei 2019 houdende de gemeentewegen.

 

 

Publicatiedatum: 08/03/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 26 01 2023

 

OPENBARE ZITTING

 

 

8.   OVERNAME VAN PLANTRECHT VAN VOLKSHAARD: GOEDKEURING VAN DE AKTE

 

 

26 stemmen voor: Marten De Jaeger, Koenraad De Ceuninck, Peter T. Van Hecke, Stefaan Standaert, Annelies Lammertyn, Nicole Maenhout, Danny Vannevel, Valerie Taeldeman, Anneke Gobeyn, Jason Van Landschoot, Peter E. Van Hecke, Wim Swyngedouw, Leandra Decuyper, Dino Lateste, Kiran Van Landschoot, Henk Deprest, Christine Verplaetse, Timothy De Groote, Jan De Metsenaere, Eva Willems, Hilde Versluys, Stefaan Heyndrikx, Cindy De Baets, Ineke Hebbrecht, Cedric De Smet en Evelien Van De Putte

 

 

Juridische gronden

        De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motivering van de bestuurshandelingen.

        Artikel 28 § 1 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 waarin wordt bepaald dat dit punt in openbare zitting behandeld wordt.

        Artikel 40 § 1 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 waarin wordt bepaald dat de gemeenteraad beschikt over de volheid van bevoegdheid ten aanzien van de gemeentelijke aangelegenheden.

        Artikel 41 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 waarin wordt bepaald dat volgende bevoegdheden niet aan het college van burgemeester en schepenen kunnen worden toevertrouwd:

        11° het stellen van daden van beschikking met betrekking tot onroerende goederen

        Het decreet houdende de gemeentewegen van 3 mei 2019.

        De beslissing van de gemeenteraad van 26 november 2020, houdende goedkeuring van de overname van bomen en plantrecht ter hoogte van de gronden van de sociale bouwmaatschappijen langsheen de Waleweg. 

 

Argumentatie

           Voor het vernieuwen van het waterleidingsnet langsheen de Waleweg was het noodzakelijk dat de volwassen populieren werden geveld.

           Om een heraanplant mogelijk te maken ging de sociale huisvestingsmaatschappij Het Volk akkoord met het afstaan van haar plantrecht aan de gemeente Maldegem.

           Door                                        van de Afdeling Vastgoedtransacties werd de ontwerpakte met dossiernummer 11859-001 opgemaakt, inzake de kosteloze afstand van plantrecht langsheen de Waleweg, ter hoogte van de percelen kadastraal gekend 5de afdeling sectie A nummer 830/M2 P0000, 837/V P0000 en 837/W P0000 5 in eigendom van de sociale huisvestingsmaatschappij BV Volkshaard.

           Aan de gemeenteraad wordt gevraagd deze ontwerpakte goed te keuren. 

           De algemeen directeur herinnert aan alle feitelijke en wettelijke bepalingen.

 

Adviezen

           Schepen van openbare werken: akkoord

 

Financiële weerslag

        Geen weerslag op de gemeentelijke meerjarenplanning 2020 - 2025

 

BESLUIT

Artikel 1:

De gemeenteraad keurt de ontwerpakte met dossiernummer 11859-001 goed, inzake de kosteloze afstand van plantrecht langsheen de Waleweg, ter hoogte van de percelen kadastraal gekend 5de afdeling sectie A nummer 830/M2 P0000, 837/V P0000 en 837/W P0000 5 in eigendom van de sociale huisvestingsmaatschappij BV Volkshaard, zoals opgemaakt door                              van de Afdeling vastgoedtransacties.

 

Artikel 2:

Een afschrift van deze beslissing wordt overgemaakt aan de Afdeling Vastgoedtransacties.

 

 

Publicatiedatum: 08/03/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 26 01 2023

 

OPENBARE ZITTING

 

 

9.   SPAM 18 VERBRANDEN BOS : GOEDKEURING VAN DE AANKOOPBELOFTE EN VESTIGING VAN EEN ERFDIENSTBAARHEID

 

 

26 stemmen voor: Marten De Jaeger, Koenraad De Ceuninck, Peter T. Van Hecke, Stefaan Standaert, Annelies Lammertyn, Nicole Maenhout, Danny Vannevel, Valerie Taeldeman, Anneke Gobeyn, Jason Van Landschoot, Peter E. Van Hecke, Wim Swyngedouw, Leandra Decuyper, Dino Lateste, Kiran Van Landschoot, Henk Deprest, Christine Verplaetse, Timothy De Groote, Jan De Metsenaere, Eva Willems, Hilde Versluys, Stefaan Heyndrikx, Cindy De Baets, Ineke Hebbrecht, Cedric De Smet en Evelien Van De Putte

 

 

Juridische gronden

        De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motivering van de bestuurshandelingen.

        Artikel 28 § 1 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 waarin wordt bepaald dat dit punt in openbare zitting behandeld wordt.

        Artikel 40 § 1 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 waarin wordt bepaald dat de gemeenteraad beschikt over de volheid van bevoegdheid ten aanzien van de gemeentelijke aangelegenheden.

        Het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, inzonderheid artikel 56 § 1 betreffende de bevoegdheden van het college van burgemeester en schepenen : het college bereidt de beraadslagingen en de besluiten van de gemeenteraad voor en voert de besluiten van de gemeenteraad uit

        Artikel 41 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 waarin wordt bepaald dat volgende bevoegdheden niet aan het college van burgemeester en schepenen kunnen worden toevertrouwd:

 11° het stellen van daden van beschikking met betrekking tot onroerende goederen.

        De beslissing van de gemeenteraad van 27 november 2019, houdende goedkeuring van het ontwerp voor de rioleringswerken Spam 18 Verbranden Bos, Kallestraat en Weide.

        De beslissing van de gemeenteraad van 18 december 2019, houdende voorlopige goedkeuring van de onteigeningsplannen met de bijhorende tabel van grondinnemingen en de projectnota voor de rioleringswerken in de Verbranden Bos, Kallestraat en Zandakkers.

        De beslissing van de gemeenteraad van 30 september 2021 houdende definitief besluit onteigening in het dossier Spam (strategisch plan afvalwater Maldegem) nr. 18, onteigening Verbranden Bos, Kallestraat en Zandakkers.

        De beslissing van het schepencollege van 13 december 2021, houdende goedkeuring van de aankoopbelofte jegens de familie                -               -                          

        De beslissing van de gemeenteraad van 20 januari 2022, houdende goedkeuring van de aankoopbelofte

        Het vonnis van de Vrederechter van 11 juni 1998, inzake een vroegere onteigening van de familie Sierens voor de aanleg van een riolering en inspectieputtten

 

Feiten

          De gemeenteraad ging in zitting van 30 september 2021 akkoord met de onteigening van de innames 075, 076, 077 en 078 , met een totale oppervlakte voor aankoop van ongeveer 980 m² en een totale oppervlakte voor erfdienstbaarheid van ongeveer 774 m² jegens:

                                                                                                        

                                                                                             

                                                                                 

         

         

         

                                                                                         

          De aankoopprijs voor de gronden werd door de afdeling vastgoedtransacties geraamd op 49.964 euro, terwijl voor de vestiging van de erfdienstbaarheid een bijkomende vergoeding van 4.039,69 euro werd vooropgesteld, ofwel een totale vergoeding van 54.003,69 euro.

          De aankoopbelofte werd goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 20 januari 2022.

          Toen de afdeling vastgoedtransacties voor de opmaak van de akte inlichtingen opvroeg bij het gewestelijke kadaster, bleek dat in de zone voor grondinneming, door een administratieve misslag, de aankoop van gronden van de familie                    door de gemeente uit 1998, niet was opgenomen in het kadasterplan.

          Deze grondverwerving was in 1998 gerealiseerd jegens de familie                 , voor de aanleg van riolering en inspectieputten.

          Deze zones dienden uit het nieuwe grondinnemingsplan te worden weggelaten.

          Er werd een gewijzigd plan opgemaakt en op basis van dit plan werd een nieuwe aankoopbelofte onderhandeld met de familie                                     .

          De totale vergoeding daalde tot 50.024,53 euro.

          De nieuwe aankoopbelofte wegens minderjarige eigenaars moet opnieuw, wegens bewindvoering, voorgelegd worden aan de Vrederechter voor machtiging.

          De eigenlijke betaling zal dus vermoedelijk maar ergens in het voorjaar - zomer van 2023 kunnen gebeuren en de werken moeten dringend starten, daarom werd met de consoorten                  -                                  een forfaitaire bezettingsvergoeding overeengekomen van 1.000 euro.

          Hiervoor dient de gemeente een bijkomende overeenkomst op te stellen.

          In totaal zal de globale nieuwe kostprijs dan 51.024,53 euro bedragen.  

          De algemeen directeur herinnert aan alle feitelijke en wettelijke bepalingen.

 

 

Financiële weerslag

 

Budget is toereikend

Actienr: A 3-2-1-05

Actie-omschrijving: Spam 18 B Verbranden Bos - grondinnames

Budgetbeheerder: Sander Vancanneyt

 

Alg.rek/beleidscode

Budget 2023

Saldo bij opmaak nota

Nodig budget bij beslissing

Saldo na beslissing

0310-00 220800

83.000 euro

37.564 euro

51.025 euro

 euro

 

 

BESLUIT

 

Artikel 1:

De gemeenteraad keurt de aankoopbelofte en vestiging erfdienstbaarheid RWA van het dossier MLD3015 innames 075, 076, 077 en 078, met een totale oppervlakte voor aankoop van ongeveer 938 m² in volle eigendom, ongeveer 24 m² in bovengrondse eigendom en een totale oppervlakte voor erfdienstbaarheid van ongeveer 772 m², zoals aangeduid op het bijhorende grondinnemingsplan, jegens:

-                                                                                                     

-                                                                                    

-                                                                                  

-                                                                                            

-                                                                                       

-                                                                                         

-                                                                                             

mits een totale vergoeding inclusief wederbeleggingsvergoeding en wachtinterest van 50.024,53 euro.

De verbintenis tot aankoop geldt tot 30 juni 2023.

 

Artikel 2:

Een forfaitaire bezettingsvergoeding van 1.000 euro jegens de consoorten                 ,               en                  wordt goedgekeurd voor de periode tussen de aanvang van de werken en het verlijden van de notariële akte.

 

Artikel 3:

De burgemeester en de wnd. algemeen directeur worden gemachtigd de aankoopbelofte en vestiging erfdienstbaarheid, RWA MLD3015 innames 075 - 078, alsook de overeenkomst forfaitaire bezettingsvergoeding te ondertekenen.

 

 

Publicatiedatum: 08/03/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 26 01 2023

 

OPENBARE ZITTING

 

 

10.  PATRIMONIUM - AANKOOP WESTEINDESTRAAT 12 - DEFINITIEVE BESLISSING

 

 

26 stemmen voor: Marten De Jaeger, Koenraad De Ceuninck, Peter T. Van Hecke, Stefaan Standaert, Annelies Lammertyn, Nicole Maenhout, Danny Vannevel, Valerie Taeldeman, Anneke Gobeyn, Jason Van Landschoot, Peter E. Van Hecke, Wim Swyngedouw, Leandra Decuyper, Dino Lateste, Kiran Van Landschoot, Henk Deprest, Christine Verplaetse, Timothy De Groote, Jan De Metsenaere, Eva Willems, Hilde Versluys, Stefaan Heyndrikx, Cindy De Baets, Ineke Hebbrecht, Cedric De Smet en Evelien Van De Putte

 

 

Juridische gronden

        De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motivering van de bestuurshandelingen.

        Artikel 28 § 1 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 waarin wordt bepaald dat dit punt in openbare zitting behandeld wordt.

        Artikel 40 § 1 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 waarin wordt bepaald dat de gemeenteraad beschikt over de volheid van bevoegdheid ten aanzien van de gemeentelijke aangelegenheden.

        Artikel 41 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 waarin wordt bepaald dat volgende bevoegdheden niet aan het college van burgemeester en schepenen kunnen worden toevertrouwd:

  11° het stellen van daden van beschikking met betrekking tot onroerende goederen

        Omzendbrief KB/ABB 2019/3 over de transacties van onroerende goederen door lokale en provinciale besturen en door besturen van de erkende erediensten.

        Onze gemeenteraadsbeslissing dd. 19 mei 2022 betreffende de principiële beslissing tot aankoop van het pand Westeindestraat 12 en tot goedkeuring van de onderhandse verkoopovereenkomst.

 

Feiten

        Het pand gelegen Westeindestraat 12, eigendom van                                      wordt te koop aangeboden.

        De woning is kadastraal gekend als Maldegem 2de afdeling, sectie D, nr.136t, de grondoppervlakte bedraagt 68m².

        In de gemeenteraadsbeslissing dd. 19 mei 2022 werd principiëel beslist het pand Westeindestraat 12 aan te kopen tegen een bedrag van ten hoogste € 190.000 en werd de onderhandse verkoopovereenkomst goedgekeurd.

        In de collegezitting van 30 mei 2022 werd notariskantoor De Rop + Leroy geassocieerde notarissen aangsteld om de akte voor aankoop op te stellen.

        De onderhandse verkoopovereenkomst betreffende het pand Westeindestraat 12 werd ondertekend op 8 november 2022.

 

Argumentatie

        Op 23 december 2022 ontvingen we de ontwerpakte inz. deze aankoop.

        De zwaartepunten van deze akte zijn de volgende :

  - de gemeente koopt het goed Westeindestraat 12, kadastraal gekend als Maldegem 2de afdeling, sectie D, nr.136t, met een grondoppervlakte vant 68m² aan van                          en                                 .

  - de aankoopprijs bedraagt € 190.000.

  - het goed is bezwaard met een handelshuur. Deze kan evenwel onmiddellijk na de aankoop opgezegd worden door de gemeente met een opzegtermijn van ten hoogste één jaar.

 

        De aankoop van de wonning is essentieel voor de gemeente gezien de ligging van de woning in kwestie naast de toekomstige ontsluiting naar Hof ter Ede en de potentiële/toekomstige bestemming van algemeen nut.

        De woning ligt naast de toekomstige ontsluitingsweg die een deel van Hof ter Ede verbindt met de Westeindestraat. Deze toekomstige ontsluitingsweg vormt ook een noodzakelijke schakel in de verbinding voor voetgangers en fietsers van het noordelijke deel van de gemeente naar de schoolcampus Maricolen en de Brielstraat/Weggevoerdenlaan. Aldus doet zich een unieke opportuniteit voor voor de gemeente om een goede en veilige aansluiting van Hof ter Ede op de Westeindestraat te verzekeren, temeer daar de gemeente ook al de woningen Westeindestraat 22, 18, 16 en 14 verwierf. Door de verwerving van de combinatie van deze percelen kan de veiligheid en het comfort van de aansluiting gegarandeerd worden. In het bijzonder voor fietsers en voetgangers is de realisatie van deze bijkomende trage ontsluiting tussen de Westeindestraat, de schoolcampus Maricolen en publieke deel van Hof ter Ede van groot belang voor de veiligheid.

        De gemeente krijgt een éénmalige en unieke opportuniteit om dit handelspand, gelegen naast de eerder door de gemeente aangekochte woningen, te verwerven. Door de verwerving van de combinatie van deze percelen ontstaat een aaneengesloten zone, waardoor de facto een waardevermeerdering ontstaat voor alle betrokken panden.

        De aankoop van dit handelspand woning verzekert een aaneengesloten open ruimte van meer dan 45 meter, zodat een comfortabele en veilige ontsluiting voor alle weggebruikers, in het bijzonder voor fietsers en voetgangers kan verzekerd worden.

        Door deze aankoop wordt bovendien ook de mogelijkheid gecreëerd om een ruimere en zichtbare groenzone te voorzien in het centrum van de gemeente.

        Door de aankoop wordt de optimale bereikbaarheid van de publieke gedeelten van Hof ter Ede en van de schoolcampus Maricolen verzekerd.

        Het creëren van een open, bredere ontsluiting verzekert bovendien ook een rustiger en duidelijker straatbeeld, wat de verkeersveiligheid, zeker van zwakke weggebruikers, ten goede komt.

        Rechtover de aldus gecreërde aansluiting bevindt zich de toegangsweg tot de parking Belfius-St.-Annazwembad. ook hier ontstaat dus de mogelijkheid om een duidelijker straatbeeld en een veiligere en vlottere verkeersafhandeling voor alle weggebruikers te verzekeren.

        Rekening houdende met de unieke mogelijkheid die zich aanbiedt voor de gemeente, de ligging aan de ontsluiting van de publiek gedeelten van Hof ter Ede op de Westeindestraat en de geplande bestemming van algemeen nut is de afwijking van de schattingsprijs verantwoord.

        Er is een lopende handelshuurovereenkomst gevestigd op het pand.

        Deze handelshuurovereenkomst loopt van 1 juli 2014 tot en met 30 juni 2023. We beschikken momenteel niet over een getekend exemplaar van deze overeenkomst, evenmin hebben we zicht op het feit of de handelshuurovereenkomst al dan niet geregistreerd is. Deze gegevens werden opgevraagd bij de akterende notaris.

        In de overeenkomst is een opzeggingsbeding opgenomen. Art. 21.B van de overeenkomst stelt nl. bij verkoop van het goed de overeenkomst kan verbroken worden binnen de drie maand van het verkrijgen van het goed mits het in acht nemen van een opzegtermijn van één jaar en mits voldaan wordt aan de modaliteiten van artikels 12 en 16 van de handelshuurwet.

        Hierbij moet vermeld worden waarom de opzegging gegrond is. Art. 16,I, 2° van de handelshuurwet laat toe het onroerend goed een bestemming te geven die elke handelsonderneming uitsluit. Het afbreken van eht goed om er een doorgang naar een achterliggend gebied te vestigen valt hieronder.

        Dit opzeggingsbeding kan toegepast worden ongeacht of de huurder een verzoek tot huurhernieuwing indiende of niet.

        De gemeenteraad is bevoegd voor het stellen van daden van beschikking mbt/ de onroerende goederen van de gemeente.

        De algemeen directeur herinnert aan alle feitelijke en wettelijke bepalingen.

 

 

Actienr: 2023/A-6-1-8-01

actie-omschrijving:Opwaarderen centrum en deelkernen

0119-00/221000

Budget 2023

Saldo budget

Nodig budget

2.000.000 euro

2.000.000 euro

190.000 euro

 

BESLUIT

 

Artikel 1:

De gemeenteraad gaat definitief akkoord met de aankoop van het pand gelegen Westeindestraat 12, kadastraal gekend als Maldegem 2de afdeling, sectie D, nr.136t, tegen een bedrag van € 190.000 en volgens de voorwaarden opgenomen in het hiernavolgend ontwerp van verkoopakte, opgemaakt door notaris Julie Leroy, notaris te Maldegem:

 

"Akte verkoop –

Verkoop                                   -                                  aan gemeente Maldegem

Het jaar tweeduizend drieëntwintig,

 Op *

Voor ons, meester JULIE LEROY, notaris met standplaats te Maldegem, die haar ambt uitoefent in de besloten vennootschap “LEROY JULIE, notarisvennootschap” met zetel in het Vlaams Gewest te 9990 Maldegem, Edestraat 21, houder der minuut, met tussenkomst van meester FRANK DESMET, notaris te Eeklo, die zijn ambt uitoefent in de besloten vennootschap “Frank Desmet Nota-risvennootschap”, met zetel te 9900 Eeklo, Pastoor De Nevestraat 37, ondernemingsnummer 0873.938.326, die de akte bijwoont door middel van videoconferentie.

ZIJN VERSCHENEN:

1/ a)                                                                  , geboren te                                 , [Rijksregister nummer                                        ], echtgenote van                                                 , wonende te                                                                            .

Zij verklaart gehuwd te zijn te Maldegem op 30 september 2006 onder het wettelijk stelsel bij gebrek aan huwelijkscontract, gewijzigd, doch met behoud van het stelstel, blijkens akte verleden voor meester Thibault Van Belle, notaris met standplaats te Lievegem, op 22 december 2015.

Zij verklaart verder geen enkele akte van wijziging, vereffening of verklaring aangaande haar huwelijkse voorwaarden verleden te hebben.

b)                                                                 , geboren te                                     , [Rijksregister nummer                              ], echtgenoot van                                             , wonende te                                                                   .

Hij verklaart gehuwd te zijn te Maldegem op 16 mei 2015 onder het wettelijk stelsel blijkens huwelijkscontract verleden voor meester Frank Desmet, notaris met standplaats te Eeklo op 11 mei 2015.

Hij verklaart geen enkele akte van wijziging, vereffening of verklaring aa-gaande zijn huwelijkse voorwaarden verleden te hebben.

Volmacht BNN

Voornoemde                                          en voornoemde                                 , hier beiden niet in persoon aanwezig, maar deelnemend aan het verlijden van de akte op afstand, via videoconferentie, vanuit het kantoor van notaris Frank Desmet, voornoemd, en vertegenwoordigd door de notarieel medewerkster van voornoemde notaris Leroy, zijnde                                                       , geboren te                                  , [Rijksregister nummer                                    ], wonende te 9990 Maldegem, Henri Dunantlaan 5, ingevolge volmacht verleden voor voornoemde notaris Frank Desmet, op heden voorafgaand dezer, waarvan een afschrift aan deze akte wordt gevoegd ter overschrijving op het bevoegde Kantoor Rechtszekerheid Gent 2.

Hierna samen genoemd "DE VERKOPERS".

TER ENE ZIJDE

EN:

2/ De GEMEENTE MALDEGEM, waarvan de burelen gevestigd zijn te 9990 Maldegem, Markt 7, met ondernemingsnummer 0207.448.554.

Alhier vertegenwoordigd overeenkomstig artikel 279, §1, eerste lid Decreet Lokaal Bestuur door:

a) De heer DE CEUNINCK Koenraad,                                                              , [Rijksregister nummer                                      ], wonende te 9990 Maldegem,                                       , Burgemeester;

b) De heer CROMHEECKE Koenraad,                                                          , [Rijksregister nummer                                                    ], wonende te 9990 Maldegem, Canadezenlaan 6, Waarnemend Algemeen Directeur.

Hier optredend ter uitvoering van het gemeenteraadsbesluiten van 19 mei 2022 en * 2023, waarvan een voor eensluidend verklaard afschrift aan deze akte wordt gehecht, en die mij, notaris bevestigen dat deze gemeenteraadsbesluiten uitvoerbaar zijn ingevolge het verstrijken van de termijn waarbinnen het door de toezichthoudende overheden kon worden geschorst of vernietigd.

Hierna genoemd "DE KOPER”.

TER ANDERE ZIJDE

Die ons verklaren volgende overeenkomst gesloten te hebben:

Partij ter ene zijde verkoopt aan partij ter andere zijde, die aanvaardt, volgend onroerend goed:

Beschrijving van het goed:

GEMEENTE MALDEGEM, tweede afdeling, Westeindestraat 12

Een woonhuis met aanhorigheden op en met grond, gestaan en gelegen zoals voormeld, kadastraal bekend volgens titel sectie D, nummer 136/T, en volgens recent kadastraal uittreksel sectie D, nummer 136/T P0000, met een oppervlakte volgens titel en recent kadastraal uittreksel van achtenzestig centiare (68ca).

Het verkochte goed heeft volgend kadastraal inkomen: tweehonderd vijfendertig euro (€ 235,00), hetgeen volgens de verklaring van de verkopers een defin-tief kadastraal inkomen is; de verkopers verklaren geen weet te hebben van herziening daarvan.

OORSPRONG VAN EIGENDOM

Voorschreven goed behoorde oorspronkelijk toe aan                                                    en zijn echtgenote                                                                          , samen te Maldegem, om het aangekocht te hebben blijkens akte verleden voor notaris Karel Vanbeylen te Zwevegem op 3 april 1998, overgeschreven op het toenmalige tweede hypotheekkantoor te Gent op 16 april daarna, boek 7104, nummer 19, jegens                                                                     , echtgenoot van                                                         , te Maldegem.

                                   , voornoemd, is overleden te                                      , en                                      , voornoemd, is overleden te Maldegem op 5 december 2010, en hun nalatenschap is toegevallen aan hun twee voornoemde kinderen, te weten a)                                                  en b)                                      , ieder voor de onverdeelde helft.

De koper zal zich met deze eigendomsaanhaling dienen te vergenoegen en van de verkopers geen andere titels kunnen eisen dan een afschrift van huidige akte.

Algemene voorwaarden

HYPOTHECAIRE STAAT

Voorschreven goed wordt verkocht voor vrij en zuiver van alle hypotheek, voorrecht, ontbindende vordering en recht van genotspand.

De verkopers verklaren dienaangaande, op vraag van de instrumenterende notaris, geen enkel document te hebben ondertekend voor het verlijden dezer van hypotheekvestiging of volmacht tot hypothekeren en ook geen weet te hebben van enige procedure die de vervreemding van het hiervoor beschreven goed zou kunnen belasten.

LASTEN EN VOORWAARDEN

Partijen verklaren dat tegenwoordige verkoop wordt gesloten onder de volgende lasten en voorwaarden:

1/ Eigendom – Genot – Vrije Beschikking

De verkopers verklaren dat het verkochte goed verhuurd is aan                              en                                     

                        , samen te Maldegem, voor de uitbating van een taverne/eethuis genaamd “Carmello”, voor een periode van negen jaar, bij overeenkomst ingegaan op 1 april 2014 om te eindigen op 31 maart 2023. De huurovereenkomst dateert van 26 juni 2014.

De koper verklaart volledig op de hoogte te zijn van de voorwaarden waartegen het verkochte goed verhuurd is, daaromtrent van de verkopers alle gewenste inlichtingen te hebben verkregen, en ontslaat de verkopers en de instrumenterende notaris ervan deze in deze akte op te nemen.

Zo verklaart de koper volgende documenten met betrekking tot de lopende huurovereenkomst ontvangen te hebben van de verkopers en de inhoud ervan te kennen:

- de huurovereenkomst;

- de plaatsbeschrijving;

- de documenten aangaande de huurwaarborg;

- afgifte van meest recente indexering van de huurprijs.

De koper wordt in de plaats van de verkopers gesteld wat betreft de rechten en verplichtingen van deze laatsten tegenover de huurders, één en ander op risico en zonder verhaal op de verkopers, onverminderd de rechten die hij als koper kan doen gelden bij opzeg van de huur. Hij zal ten aanzien van de huurders moeten optreden zoals de verkopers verplicht of gerechtigd waren dit te doen.

De verkopers verbinden er zich toe het nodige te doen voor het overdragen van de huurwaarborg bij KBC Bank op naam van de koper.

De verkoper machtigt bij deze de betrokken financiële instelling, de begunstiging van de waarborgrekening op naam van de koper te laten overschrijven, op voorlegging van een kopie van onderhavige akte.

De koper treedt in het genot vanaf heden door het optrekken van de huur-gelden vanaf de eerstkomende vervaldag. De huurgelden van de huidige maand worden op dag van vandaag verrekend tussen de koper en de verkopers.

De verkopers verklaren dat er geen geschil omtrent de huur hangende is. Zij verklaren tevens geen weet te hebben van werken uitgevoerd door de huurders, die recht geven op vergoeding.

De verkopers verklaren in verband met de voormelde huur geen voorkoop-rechten, noch voorkeurrechten aan de huurder te hebben toegestaan.

De koper verkrijgt de eigendom van het verkochte goed vanaf heden en het genot, door het optrekken van de huurgelden vanaf de eerstkomende vervaldag, zoals gezegd.

Alle belastingen en taksen op het verkochte goed geheven of te heffen zijn ten laste van de koper vanaf heden, met uitzondering van de tweede verblijfstaks en heffingen leegstand en verkrotting, dewelke voor het lopende jaar ten laste blijven van de verkopers. De verkopers erkennen heden het aandeel onroerende voorheffing 2023 ontvangen te hebben van de koper, forfaitair bepaald op een bedrag van * euro * cent (€ *), waarvan kwijting.

Aangaande de voorliggende straat of het voetpad verklaren de verkopers verder dat er geen verhaalbelastingen verschuldigd zijn. Mochten deze toch bestaan, dan zullen zij ze ten hunne laste nemen voor de tot op heden uitgevoerde infrastructuurwerken.

2/ Staat van het goed

De koper zal het goed aanvaarden in de staat waarin het zich bevond bij ondertekening van de onderhandse verkoopovereenkomst en onder meer, zonder waarborg van maat of oppervlakte al bedragen de verschillen één/twintigste of meer; zonder waarborg betreffende zichtbare of onzichtbare gebreken, zowel van de constructies, de grond als de ondergrond; met alle erfdienstbaarheden en alle eventuele gemeenschappen. Hij zal zich rechtstreeks moeten verstaan met de aanpalende eigenaars voor wat betreft de regeling van de gemeenheden zonder tussenkomst van de verkopers noch verhaal tegen hen.

De verkopers verklaren geen verborgen gebreken te kennen.

De verkopers verklaren geen kennis te hebben van erfdienstbaarheden en er zelf geen te hebben gevestigd.

De koper verklaart te verzaken aan de mogelijkheid tot het laten opmeten van het bij deze aangekochte goed door een beëdigd landmeter.

De verkopers verklaren dat er op heden geen enkel geschil bestaat met aangrenzende of naburige eigendommen of de gebruikers of bewoners ervan of dat er geen andere juridische procedures betreffende het bij deze verkochte goed lopende zijn.

3/ Brandverzekering

Ondergetekende notaris wijst de koper erop dat de brandverzekeringspolis van rechtswege vervalt drie maanden na de datum waarop de notariële akte is verleden, tenzij de overeenkomst eerder werd beëindigd.

De koper erkent te zijn ingelicht omtrent de voorwaarden van de verzekeringsovereenkomst en verbindt zich ertoe -in voorkomend geval- onmiddellijk het nodige te doen voor het afsluiten van een nieuwe polis tegen brand en andere risico's.

4/ Postinterventiedossier

Na door de instrumenterende notaris te zijn ondervraagd over het bestaan van een postinterventiedossier, hebben de verkopers verklaard dat aan het voormeld verkochte goed geen werken werden uitgevoerd die onder het toepassingsgebied vallen van het Koninklijk Besluit van vijfentwintig januari tweeduizend en één betreffende de tijdelijke of mobiele bouwplaatsen.

De verkopers verklaren dat artikel 48 van het Koninklijk Besluit van vijfentwintig januari tweeduizend en één betreffende de tijdelijke en de mobiele bouwplaatsen bijgevolg niet toepasselijk is op de overdracht die door deze akte wordt vastgesteld.

5/ Tienjarige aansprakelijkheid

De koper wordt zuiver en eenvoudig in de plaats gesteld van de verkopers betreffende alle rechten die deze zouden kunnen inroepen of hebben ingeroepen in het kader van de tienjarige aansprakelijkheid (artikelen 1792 en 2270 van het oud Burgerlijk Wetboek). Evenwel zal de koper gehouden zijn, en dit ter volledige kwijting van de verkopers, om alle lasten en opeisbare kosten die eruit voortvloei-en te dragen, in de mate dat de betaling ervan geëist wordt vanaf heden.

De verkopers verklaren voormelde aansprakelijkheid niet te hebben ingeroepen.

6/ Verzekeringsattest tienjarige burgerlijke aansprakelijkheid

Ingevolge de wet van 31 mei 2017 is een verzekering of borgstelling verplicht voor de tienjarige burgerlijke aansprakelijkheid van een architect, aannemer of andere dienstverlener van de bouwsector voor alle werken aan een gebouw dat is bestemd voor bewoning, voor welke werken een vergunning is afgeleverd na 1 juli 2018. De verkopers verklaren dat er geen dergelijke vergunning is afgeleverd na 1 juli 2018, zodat er geen attest van dergelijke verzekering of borgstelling dient te worden overgedragen aan de koper.

7/ Publiciteitspanelen

De verkopers verklaren dat het verkochte goed niet het voorwerp uitmaakt van een overeenkomst betreffende de publiciteitspanelen en dat zij met niemand een beding van voorkeur tot aankoop hebben afgesloten.

8/ Nutsvoorzieningen

De tellers, buizen, leidingen, toestellen en andere installaties in het verkochte goed geplaatst door een openbare of een private instelling, zijn in de verkoop niet begrepen, en worden aan hun rechthebber voorbehouden.

Partijen verklaren ingelicht te zijn over hun rechten en plichten, sinds de vrije energiemarkt, inzake de lopende contracten voor de in het goed aanwezige nutsvoorzieningen, zoals onder andere water, gas en elektriciteit.

De koper verklaart ingelicht te zijn dat hij vanaf zijn ingenottreding de mogelijkheid zal hebben de bestaande contracten of abonnementen met betrekking tot water, gas, elektriciteit of enige andere distributiedienst zoals televisie en dergelijke meer, hetzij over te nemen, hetzij hiervoor contracten af te sluiten bij een door hem gekozen maatschappij.

9/ Kosten

De kosten, rechten, erelonen en de Belasting op Toegevoegde Waarde in verband met deze verkoop, zijn ten laste van de koper.

De kosten die evenwel betrekking hebben op de leveringsplicht van de verkoper zijn ten laste van de verkopers.

Ruimtelijke ordening – stedenbouwkundige en andere voorschriften

1/ Verklaringen verkopers

De verkopers verklaren:

- voor alle vergunningsplichtige werken die zij gebeurlijk hebben uitgevoerd of laten uitvoeren aan het hierbij verkochte goed de vereiste vergunningen te hebben verkregen. Zij verklaren bovendien, te goeder trouw, geen kennis te hebben van onwettige constructies die dateren van vóór zij eigenaars waren.

- geen kennis te hebben van enige planbatenheffing.

- dat hen voor het bij deze verkochte eigendom geen enkel onteigeningsbesluit werd betekend en dat hen geen voornemen daartoe vanwege de overheid bekend is.

- dat er hen thans met betrekking tot het verkochte goed geen voorontwerp of ontwerp van lijst van de voor bescherming vatbare monumenten, landschappen en stads- of dorpsgezichten werd betekend, noch een besluit houdende definitieve bescherming of klassering, en dat zij evenmin weet hebben van enig voornemen daartoe vanwege de overheid.

Bestaande toestand

In aanvulling van de hierboven gedane verklaringen aangaande de vergunningen, verzekeren de verkopers de koper ervan dat alle door hen uitgevoerde handelingen en werken in het goed overeenkomstig de stedenbouwkundige voorschriften zijn geschied. Bovendien verklaren zij dat, naar hun weten, het goed niet bezwaard zou zijn met onregelmatige handelingen of werken uit hoofde van derden.

De verkopers verklaren dat het goed thans gebruikt wordt als taverne/eethuis.

Zij verklaren dat, bij hun weten, deze bestemming wettig is en dat deze onbetwist is. De verkopers nemen geen enkele verantwoordelijkheid aangaande de bestemming die de koper aan het goed zou willen geven. De koper zal er zijn zaak van maken zonder verhaal tegen de verkopers.

2/ Informatieplicht van de instrumenterende notaris

Ondergetekende notaris minuuthouder vermeldt en informeert, met toepassing van artikel 5.2.1. §1 Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening, zoals eveneens blijkt uit het stedenbouwkundig uittreksel dat werd verleend door de gemeente Maldegem op 1 april 2022:

1° dat voor het onroerend goed geen stedenbouwkundige vergunningen of omgevingsvergunningen voor stedenbouwkundige handelingen zijn uitgereikt, met uitzondering van:

- de vergunning voor het plaatsen van raam in zijgevel + reclamepaneel de dato 8 oktober 2007, met gemeentelijk dossiernummer 13331;

- de vergunning voor het plaatsen van een luifel de dato 31 maart 2008, met gemeentelijk dossiernummer 13505;

- de vergunning voor het uitbekleden van een voorgevel in houten panelen (regularisatie) en plaatsen windscherm de dato 27 december 2012, met gemeentelijk dossiernummer 15705;

- de vergunning voor het plaatsen van een jaarterras de dato 24 februari 2014, met gemeentelijk dossiernummer 16374;

- de vergunning voor het plaatsen van een jaarterras de dato 21 augustus 2017, met gemeentelijk dossiernummer 17983;

Constructies opgericht voor negenentwintig maart negentienhonderd tweeenzestig of voor de definitieve vaststelling van het gewestplan, worden vermoed vergund te zijn Jaar einde opbouw volgens het kadaster: van 1850 tot 1874.

2° dat de meest recente stedenbouwkundige bestemming van het onroerend goed, volgens het plannenregister (ingevolge het Gewestplan Eeklo-Aalter de dato 24 maart 1978), en volgens de brief van de gemeente Maldegem, de dato 1 april 2022 is: “woongebied”;

3° dat, het onroerend goed geen voorwerp uitmaakt van een maatregel als vermeld in titel VI, hoofdstuk III en IV VCRO, noch een procedure voor het opleggen van een dergelijke maatregel hangende is;

4° dat op het onroerend goed geen voorkooprecht van toepassing is zoals vermeld in artikel 2.4.1 VCRO of artikel 34 van het decreet van 25 april 2014 betreffende complexe projecten;

5° dat er voor het onroerend goed geen verkavelingsvergunning of omgevingsvergunning voor het verkavelen van gronden van toepassing is;

6° dat voorschreven goed niet het voorwerp uitmaakt van een aanduiding als watergevoelig openruimtegebied conform artikel 5.6.8. §1 van de Codex;

7° dat het onroerend goed niet het voorwerp uitmaakt van een voorkeurs-besluit of een projectbesluit.

De koper verklaart dat hij een kopij van het stedenbouwkundig uittreksel heeft ontvangen, dat niet meer dan één jaar voor vandaag werd verleend.

Ondergetekende instrumenterende notaris wijst de partijen daarnaast op de inhoud van artikel 4.2.1 van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening, houdende de vergunningsplichtige handelingen.

3/ In haar schrijven van 1 april 2022, liet de gemeente Maldegem onder meer letterlijk het volgende weten:

“- voormeld goed is gelegen in het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan Windlandschap Eeklo-Maldegem, goedgekeurd op 29 april 2015 – Besluit tot Goedkeuring;

- het onroerend goed bevindt zich in een zuiveringszone van het type: centraal gebied;

- er is een gemeentelijk/gewestelijk rooilijnplan van toepassing;

- het onroerend goed is bezwaard door een rooilijn.”

De koper erkent van ondergetekende notaris een kopie van voormelde brief en voormeld rooilijnplan ontvangen te hebben, er kennis van genomen te hebben en ondergetekende notaris ervan te ontslaan om deze hier in haar geheel op te nemen.

4/ Voorbehoud

De instrumenterende notaris wijst partijen erop dat zij niet instaat voor de juistheid van de informatie die van de stad of gemeente werd bekomen, en dat de informatie inzake de stedenbouwkundige en planologische toestand van het voorwerp van de verkoop werd opgenomen onder voorbehoud van juistheid van de door de stad of gemeente verstrekte gegevens.

De instrumenterende notaris wijst partijen erop dat uit de eventuele vermelding dat één of meerdere vergunningen zijn afgeleverd, niet met zekerheid kan worden afgeleid dat:

- deze vergunningen ook daadwerkelijk betrekking hebben op het hierbij verkochte goed;

- het hierbij verkochte goed ook integraal in overeenstemming met deze vergunningen is opgericht;

- de afgeleverde vergunningen ook daadwerkelijk rechtsgeldig zijn;

- de afgeleverde vergunningen niet zijn vervallen;

- het voorhanden zijn van deze vergunningen garandeert dat het hierbij verkochte goed integraal is vergund.

De koper verklaart ingelicht te zijn geweest om zich te informeren bij de dienst stedenbouw omtrent de stedenbouwkundige mogelijkheden en beperkingen van voorschreven goed.

De koper verklaart ook ingelicht te zijn geweest op het belang om persoonlijk na te gaan of het voormeld onroerend goed overeenstemt met de afgeleverde vergunning(en) en op het belang om de wettelijkheid van de werken die zouden uitgevoerd zijn na te gaan door zich te richten tot de dienst stedenbouw van de gemeente, teneinde te kunnen nagaan of geen enkele handeling of werk werd uitgevoerd in of aan het goed in overtreding met de stedenbouwkundige voorschriften.

5/ Onroerend erfgoed

De verkopers verklaren dat het verkochte goed niet is opgenomen in de landschapsatlas, noch in de inventaris archeologische zones, de inventaris bouwkundig erfgoed, de inventaris van houtige beplantingen met erfgoedwaarde of de inventaris van historische tuinen en parken. Zij verklaren hierover nooit enige betekening of kennisgeving te hebben ontvangen.

6/ De verkopers verklaren dat voormeld goed niet is opgenomen in de inventaris van de leegstaande, verwaarloosde, ongeschikte en/of onbewoonbare gebouwen, woningen en/of bedrijfsruimten. Bovendien verklaren zij dat zij niet door een administratieve akte werden gewaarschuwd dat voormeld onroerend goed, behoudens gegronde betwistingen, op de inventaris zal worden gezet. Zij verklaren tevens dat voormeld goed niet ongeschikt voor bewoning werd ver-klaard.

7/ De verkopers verklaren dat het verkochte goed met geen enkel voor-kooprecht, voorkeurrecht, recht van wederinkoop of optie tot aankoop is bezwaard.

8/ De verkopers verklaren verder dat het onbebouwde gedeelte van voormeld goed het voorwerp niet is geweest van een stedenbouwkundige vergunning/omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen, noch van een stedenbouwkundig attest dat laat voorzien dat een dergelijke vergunning zou kunnen worden verkregen. Geen bouwwerk noch enige vaste of verplaatsbare inrichting mag op het verkochte goed worden opgericht zolang de vergunning voor stedenbouwkundige handelingen niet is verkregen. De koper zal zich moeten schikken naar alle wetten en besluiten van de bevoegde overheden met het oog op gebeurlijke onteigening, rooilijn, urbanisatie of bouwvergunning zonder voor verlies of onbruikbaarheid van de grond, voor weigering van bouwtoelating of anderszins enig verhaal tegen de verkopers te kunnen uitoefenen, of hun tussenkomst of waarborg te kunnen inroepen.

9/ KLIM (Federaal Kabels en Leidingen Informatie Meldpunt)

De verkopers verklaren geen kennis te hebben van het feit dat gemeld goed gelegen is in de directe nabijheid van transportinstallaties van gevaarlijke producten via leidingen of bovengrondse en ondergrondse hoogspanningslijnen.

Uit een opzoeking gedaan op de website www.klim-cicc.be de dato 23 november 2022 is gebleken dat er bij de melding volgende installatie-eigenaar betrokken is: de naamloze vennootschap “Elia Asset”, met zetel te 1000 Brussel, Keizerlaan 20.

Bij schrijven van 25 november 2022 heeft NV “Elia Asset”, voornoemd, letterlijk het volgende geantwoord :

“(…) Naar aanleiding van uw hierboven vermelde aanvraag, kunnen wij u melden dat op vermeld adres en/of perceel geen ondergrondse inneming door Elia van toepassing is. (…)”

De koper verklaart uitdrukkelijk kennis te hebben genomen van voormeld schrijven en erkent een kopie ervan ontvangen te hebben.

De koper verklaart kennis te hebben van de noodzaak om op de website https://www.klim-cicc.be na te gaan of er zich op voorschreven goed ondergrondse gasleidingen of andere leidingen bevinden, in het bijzonder voorafgaand aan de uitvoering van werken betreffende voorschreven goed.

BIJZONDERE WETTEN EN REGLEMENTEN

A. Het natuurlijk milieu en het natuurbehoud

De verkopers verklaren dat het verkochte goed niet is gelegen binnen:

- een Vlaams ecologisch netwerk (VEN),

- een Vlaams erkend natuurreservaat en hun uitbreidingsperimeter gelegen binnen de groen- en bosgebieden, de bosuitbreidingsgebieden of het Vlaams ecologisch netwerk;

- een door de Vlaamse regering afgebakende perimeter binnen de groen- en bosgebieden gelegen binnen het integraal verwevings- en ondersteunend netwerk (IVON);

- de afbakening van een natuurinrichtingsproject.

Bijgevolg is het voorkooprecht natuur niet van toepassing.

B. Vlaamse Codex Wonen

De verkopers verklaren geen kennis te hebben dat het goed voorwerp van huidige verkoop valt onder toepassing van artikel 5.76 en volgende van de Vlaamse Codex Wonen.

De verkopers bevestigen dat:

- aan het verkochte goed geen renovatie- verbeterings- of aanpassings-werkzaamheden werden uitgevoerd;

- de burgemeester niet de sloping van de woning heeft bevolen;

- de woning niet voorkomt op de lijst van leegstaande, verwaarloosde, ongeschikte of onbewoonbare woningen of gebouwen.

- de verkopers door voornoemde instanties niet schriftelijk in kennis zijn gesteld van de verwerving van het sociaal beheersrecht.

- het verkochte goed niet is gelegen in een door de Vlaamse regering bijzonder erkend woningbouwgebied of woonvernieuwingsgebied.

Bijgevolg is het voorkooprecht voorgeschreven in de Vlaamse Codex Wonen niet van toepassing.

PANDWET

Na ingelicht te zijn geweest door de werkende notaris over de Pandwet van 11 juli 2013, verklaren de verkopers dat:

- er zich in of op het verkochte goed geen roerende goederen bevinden die deel uitmaken van deze verkoop en die belast zijn met een pandrecht of die het voorwerp uitmaken van een eigendomsvoorbehoud;

- er evenmin goederen werden geïncorporeerd in het verkochte goed, die belast zijn met een pandrecht of die het voorwerp uitmaken van een eigendomsvoorbehoud.

WONINGKWALITEITSBEWAKING – CONSULTATIE REGISTER VAN HERSTELVORDERINGEN

Overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.51 van de Vlaamse Codex Wonen, consulteerde de notaris op 15 oktober 2022 het register van herstelvorderingen, vermeld in artikel 3.44, §1, derde lid van de Vlaamse Codex Wonen.

Het register van herstelvorderingen bevat geen informatie over het goed.

WATERPARAGRAAF

Partijen worden gewezen op het bestaan enerzijds van mogelijk of effectief overstromingsgevoelige gebieden en van afgebakende overstromingsgebieden en oeverzones (DIW) en anderzijds van risicozones voor overstromingen met gevolgen op het vlak van de mogelijkheid tot en de kost van de dekking van het risico op waterschade in dergelijke zones.

In toepassing van artikel 1.3.3.3.2 § 1 van het decreet betreffende het integraal waterbeleid van 18 juli 2003, gecoördineerd op 15 juni 2018, wijst de notaris de koper er op dat het verkochte goed:

- geheel niet gelegen is in mogelijk of effectief overstromingsgevoelig gebied zoals vastgesteld door de Vlaamse regering;

- geheel niet gelegen is in een afgebakend overstromingsgebied of afgebakende oeverzone zoals vastgesteld door de Vlaamse regering;

- geheel niet gelegen is in een risicozone voor overstromingen.

ELEKTRISCHE INSTALLATIES

De verkopers verklaren op de hoogte te zijn dat het koninklijk besluit van 25 juni 2008, tot wijziging van het koninklijk besluit van 10 maart 1981 inhoudende het Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties, in werking is getreden op 1 juli 2008.

De verkopers verklaren dat het voorwerp van deze overeenkomst een wooneenheid is in de zin van artikel 276 bis van het Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties van 10 maart 1981.

Partijen verklaren overeengekomen te zijn dat er geen controleonderzoek moet uitgevoerd worden omdat de koper het gebouw gaat afbreken. De koper erkent ervan op de hoogte te zijn dat zij de Algemene Directie Energie, Afdeling Infrastructuur hiervan schriftelijk op de hoogte moeten brengen. Hij verklaart tevens te weten dat de nieuwe elektrische installatie slechts in gebruik zal kunnen genomen worden na een positief keuringsverslag door een erkend organisme.

ENERGIEPRESTATIECERTIFICAAT

Een wooneenheid is “elke eenheid in een woongebouw die ontworpen of aangepast is om afzonderlijk te worden gebruikt en die minstens over de volgende woonvoorzieningen beschikt: een woonruimte in combinatie met een toilet, een douche of bad en een keuken of kitchenette”.

Een geldig energieprestatiecertificaat werd opgemaakt met betrekking tot voorschreven goed, voorwerp van huidige verkoop, door de heer Carlos Maenhout, gedateerd van 16 december 2022 met vermelding van certificaatnummer 20221216-0002750447-KNR-1.

De verkopers en koper verklaren uitdrukkelijk dat de koper vóór het verlijden van huidige akte op de hoogte werd gebracht van het bestaan en de inhoud van dit energieprestatiecertificaat.

Beide partijen verklaren uitdrukkelijk dat de koper reeds op de hoogte gebracht werd van de inhoud van dit certificaat door de ontvangst van een kopie ervan, vóór de ondertekening van huidige akte. De koper verklaart het origineel certificaat op heden ontvangen te hebben.

De koper bevestigt te weten dat het energieprestatiecertificaat een louter informatief document is. Het EPC legt de koper ook geen verplichtingen op om de energieprestatie van de woning te verbeteren overeenkomstig de eventueel in het EPC terzake gesuggereerde maatregelen.

De koper verklaart nog in geen geval aanspraak te kunnen maken op prijsvermindering of uitvoering van aanpassingswerken op kosten van de verkopers ingevolge de informatie verstrekt in het energieprestatiecertificaat.

Voor meer info, onder meer voor wat betreft de fiscale voordelen verbonden aan het EPC, verwijst instrumenterende notaris naar http://www.energiesparen.be/epcparticulier.

Het EPC voor residentiële gebouwen heeft een geldigheidsduur van tien jaar. Die periode vangt aan op de datum van de opmaak van het energieprestatiecertificaat.

STOOKOLIETANK

De verkopers verklaren dat er zich geen ondergrondse of bovengrondse stookolietank bevindt op voormeld goed.

Indien naderhand zou blijken dat er een tank aanwezig is, die niet meer in gebruik was, dan zullen de verkopers hetzij het nodige doen om de tank vakkundig te laten verwijderen, hetzij ze vakkundig te laten buiten gebruik stellen en zullen de bewijzen hiervan overhandigen aan de koper.

ZONNEPANELEN

De verkopers verklaren dat er geen zonnepanelen op het verkochte goed aanwezig zijn.

BODEMDECREET

De partijen bevestigen dat de instrumenterende notaris hen toelichting heeft verstrekt over het Decreet betreffende de Bodemsanering en de Bodembescherming de dato zevenentwintig oktober tweeduizend en zes, hierna genoemd "Bodemdecreet", en zijn uitvoeringsbesluiten.

1/ De verkopers verklaren dat er op de grond die het voorwerp is van onderhavige akte, bij hun weten geen inrichting gevestigd is of was, of geen activ-teit wordt of werd uitgevoerd die opgenomen is in de lijst van inrichtingen en activiteiten die bodemverontreiniging kunnen veroorzaken, zoals bedoeld in artikel 6 van het Bodemdecreet.

2/ De verkopers verklaren dat de koper voor het sluiten van onderhavige overeenkomst op de hoogte is gebracht van de inhoud van het bodemattest afgeleverd door de OVAM op 4 november 2021 overeenkomstig artikel 101 § 1 van genoemd Decreet.

De inhoud van dit bodemattest luidt als volgt:

“2 INHOUD VAN HET BODEMATTEST

Deze grond is niet opgenomen in het grondeninformatieregister.

2.1 INFORMATIE UIT DE GEMEENTELIJKE INVENTARIS

De OVAM heeft geen aanwijzingen dat deze grond een risicogrond is.

2.2 UITSPRAAK OVER DE BODEMKWALITEIT

 

Er zijn geen aanwijzingen bij de OVAM dat op deze grond een bodemverontreiniging voorkomt.

2.3 BIJKOMENDE ADVIEZEN EN/OF BEPALINGEN

Er zijn geen gebruiksadviezen of gebruiksbeperkingen van toepassing op deze grond. Voor grondverzet dient er pas vanaf een volume van 250m3 een technisch verslag opgemaakt te worden.

Dit bodemattest vervangt alle vorige bodemattesten.

3 OPMERKINGEN

1 Voor meer informatie: www.ovam.be/bodemattest.

2 Meer informatie over de gegevensstromen die door de OVAM worden gebruikt, vindt u op www.ovam.be/disclaimer.

3 Maatregelen opgelegd of van toepassing buiten het kader van het Bodemdecreet worden niet vermeld op het bodemattest. Hiervoor kunt u best contact opnemen met uw lokaal bestuur.

4 De OVAM staat niet in voor de juistheid van de aan haar verstrekte gegevens.

te Mechelen, 04.11.2021"

De instrumenterende notaris bevestigt dat de bepalingen van “Hoofdstuk VIII: overdrachten” van “Titel III” van het Bodemdecreet werden toegepast.

De notaris wijst de kopende partij er verder nog op dat:

- genoemd attest geen garantie inhoudt met betrekking tot het al dan niet zuiver zijn van de bodem;

- dat de regels inzake het grondverzet (Hoofdstuk XIII van genoemd decreet) onverminderd van toepassing blijven. 3/ De verkopers verklaren met betrekking tot het verkochte goed geen weet te hebben van bodemverontreiniging die schade kan berokkenen aan de koper of aan derden, of die aanleiding kan geven tot een saneringsverplichting, tot gebruiksbeperkingen of tot andere maatregelen die de overheid in dit verband kan opleggen.

VERWARMINGSAUDIT

Partijen werden gewezen op het Besluit van de Vlaamse Regering betreffende het onderhoud en het nazicht van stooktoestellen voor de verwarming van gebouwen of voor de aanmaak van warm verbruikswater die gevoed worden met stookolie of gas (vanaf 20 kW of meer) alsook de toestellen met vaste brandstoffen (geen minimumvermogen).

ROOKMELDERS

De koper erkent door de notaris gewezen te zijn op de verplichting om woningen uit te rusten met rookmelders wanneer ze verhuurd worden, nieuw gebouwd worden of er verbouwingen gebeuren die een omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen vereisen, en dat daarnaast iedere woning vanaf 1 januari 2020 dient uitgerust te worden met één of meer rookmelders geplaatst op de wijze bepaald door de Vlaamse Regering of te laten beschikken over een branddetectiesysteem dat gekeurd of gecertificeerd is door een daartoe erkend organisme (artikel 3.1 § 1 Vlaamse Codex Wonen).

De notaris informeert de partijen dat de Vlaamse Regering de wijze van plaatsing van de rookmelders, het aantal rookmelders en de locaties van plaatsing bepaalt en dat zij zich hieromtrent dienen te informeren.

De verkopers verklaren dat het goed uitgerust werd met een branddetector volgens de geldende regelgeving.

ASBEST

De partijen verklaren dat de regelgeving inzake het overleggen van een asbestinventaris nog niet in voege was getreden op datum van de ondertekening van de onderhandse verkoopovereenkomst de dato 8 november 2022, zodat er alhier geen attest moet worden overhandigd. De verkopers verklaren evenwel geen zekerheid te kunnen geven dat het alhier verkochte goed asbestvrij is, en dat het niet uitgesloten is dat er zich in het verkochte goed mogelijks asbesthoudende materialen bevinden. De koper verklaart genoegen te nemen met voormelde verklaring, het goed te aanvaarden in de staat waarin het zich bevond bij de ondertekening van de onderhandse verkoopovereenkomst, ook wat de eventuele aanwezigheid van asbest betreft, en de verkoper en beide notarissen dienaangaande te ontslaan van elke verantwoordelijkheid.

Het Afvalstoffendecreet legt de verplichting op om voor iedere toegankelijke constructie van vóór 2001 een asbestinventaris te laten opmaken. In het kader van de verkoop zal de eigenaar van een dergelijke constructie vanaf het najaar van 2022 verplicht zijn een asbestattest over te maken aan de koper. Een asbestattest is het resultaat van de asbestinventarisatie van een gebouw en beschrijft voor een normaal gebruik van het gebouw welke materialen of gebouwonderdelen asbest bevatten, wat de staat is van het asbest en hoe het veilig kan beheerd of verwijderd worden. Uiterlijk op 31 december 2031 zal iedere eigenaar over een asbestattest moet beschikken. Voor meer informatie, zie: https://ovam.vlaanderen.be/het-asbestattest.

De partijen erkennen erover ingelicht te zijn dat elke eigenaar van een toegankelijke constructie die werd opgericht vóór 2001, over een asbestinventarisattest zal moeten beschikken bij elke overdracht vanaf 23 november 2022 en in ieder geval uiterlijk op 31 december 2031.

PRIJS - BETALING - KWIJTING

KOOPPRIJS

Partijen verklaren dat tegenwoordige verkoop wordt gesloten mits de koopprijs van:

HONDERD NEGENTIGDUIZEND EURO (€ 190.000,00).

De koper verklaart dat voormelde verkoopprijs, ten bedrage van honderd negentigduizend euro (€ 190.000,00), verhoogd met de kosten en het aandeel in de onroerende voorheffing, werd betaald, via overschrijving van de rekening met nummer BE* bij * Bank, op naam de koper, naar de derdenrekening van notariskantoor LEROY, met nummer BE62 7360 0469 4561 bij KBC Bank, waarvan kwijting.

De verkopers verklaren voormelde verkoopprijs, na verrekening, te hebben ontvangen, waarover kwijting.

ONTSLAG INSCHRIJVING

De Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie wordt er uitdrukkelijk van ontslagen uit hoofde dezer enige ambtshalve inschrijving te nemen.

OMBUDSMAN

De notaris vestigt de aandacht van de ondergetekenden van huidige akte erop dat er een ombudsman bestaat voor het notariaat, welke kan gecontacteerd worden op volgende website: www.ombudsnotaris.be.

BURGERSTAND

Conform de Organieke Wet Notariaat bevestigt ondergetekende notaris de partijen te kennen of hun identiteit te hebben nagezien aan de hand van de identiteitskaarten en/of opzoekingen in het rijksregister.

Overeenkomstig de Hypotheekwet waarmerkt ondergetekende notaris betreffende de bij deze akte betrokken partijen:

a) voor de natuurlijke personen: de namen, voornamen, geboorteplaatsen en -data op basis van de registers van de burgerlijke stand en/of hun trouwboekje;

b) voor de rechtspersonen: de naam, de rechtsvorm, de zetel, de datum van oprichting en het BTW-nummer of rijksidentificatienummer.

De partijen verklaren op de hoogte te zijn dat hun rijksregisternummers in deze akte worden vermeld.

Fiscale verklaringen

REGISTRATIEBELASTING

a) Prijsbewimpeling.

Er wordt lezing gegeven aan partijen van artikel 3.4.7.0.6 en 3.18.0.0.14 Vlaamse Codex Fiscaliteit houdende beteugeling van de prijsbewimpelingen.

b) Tarief.

KOPER

Kosteloze Registratie - Rechten op geschriften

Teneinde te kunnen genieten van de vrijstelling van registratierechten en zegelrechten en dit in toepassing van artikel 2.9.6.0.3 van de Vlaamse Codex Fiscaliteit, verklaart de koper, vertegenwoordigd als voormeld, dat onderhavige aankoop een overdracht in der minne ten algemenen nutte betreft.

Overeenkomstig artikel 21, 1° van de wet van 19 mei 2010 is de koper tevens vrijgesteld van het recht op geschriften.

VERKOPERS

De verkopers erkennen uitdrukkelijk van ondergetekende notaris alle inlichtingen te hebben verkregen omtrent de mogelijkheid tot een eventuele teruggave van registratierechten bij wederverkoop en omtrent de mogelijkheid tot een eventuele meeneembaarheid van de registratierechten, overeenkomstig de artikelen 3.6.0.0.6, §2 en 3.6.0.0.6, §3 van de Vlaamse Codex Fiscaliteit. De verkopers verklaren uitdrukkelijk hiervan géén gebruik te kunnen maken naar aanleiding van deze akte.

c) Volmacht.

Partijen geven tevens volmacht aan de instrumenterende notaris om alle eventuele bijkomende fiscale verklaringen te doen met betrekking tot deze akte en dit overeenkomstig artikel 3.13.1.2.1 van de Vlaamse Codex Fiscaliteit, alsmede alle bijkomende verklaringen te doen in het kader van de regelgeving van de hypotheekwet.

MEERWAARDEBELASTING

Ondergetekende notaris heeft ondermeer de partijen ingelicht omtrent de wetgeving van de directe belastingen op de meerwaarde.

De verkopers verklaren voor de eventuele meerwaardebelasting rijksinwoner te zijn. De koper verbindt zich de verkopers mede in zake te roepen bij een eventuele vaststelling bij een tekortschatting.

RECHTEN OP GESCHRIFTEN (Wetboek diverse rechten en taksen).

Het recht bedraagt nul euro (€ 0,00).

AFSCHRIFT AKTE

Het origineel van een akte blijft gedurende een termijn van minstens vijftig (50) jaar in bewaring bij de minuuthoudende notaris.

De partijen worden er door de notaris over ingelicht dat zij een digitaal afschrift van deze akte kunnen raadplegen op www.naban.be of www.notaris.be/notariele-akten/mijn-akten, door zich te identificeren ofwel via de elektronische identiteitskaart ofwel via de app ItsMe, en dit van zodra deze akte administratief werd verwerkt.

Ondergetekende notaris wijst partijen op het feit dat deze laatste een authentiek karakter heeft en aldus dezelfde bewijswaarde als een per post of e-mail door de notaris ondertekend afschrift.

Elke partij verzoekt de instrumenterende notaris om na vervulling van devereiste formaliteiten het afschrift van de akte elektronisch door te sturen op het door hem bezorgde emailadres.

IZIMI-kluis

De partijen erkennen door de notaris te zijn geïnformeerd dat ze een digitale kopie van hun akte op de website www.izimi.be kunnen vinden, in hun digitale persoonlijke kluis.

SLOTBEPALINGEN

1. De partijen verklaren volledig rechtsbekwaam te zijn en niet in staat van faillissement of onbekwaamheid te verkeren, noch een gerechtelijk akkoord aangevraagd te hebben en niet te vallen onder de toepassing van de collectieve schuldenregeling.

2. De comparanten erkennen dat hen door de notaris gewezen werd op het recht dat elke partij de vrije keuze heeft om een andere notaris aan te wijzen of zich te laten bijstaan door een raadsman, in het bijzonder wanneer tegenstrijdige belangen of onevenwichtige belangen worden vastgesteld.

AKTE OP AFSTAND - akkoord

Deze akte wordt verleden "op afstand" overeenkomstig artikel 9 §3 van de wet van 25 ventôse jaar XI op het notarisambt; de akte wordt dus verleden voor twee of meer notarissen, waarbij de partijen en andere tussenkomende personen verschijnen voor de notaris van hun keuze en via videoconferentie het verlijden van de akte bijwonen.

Alle voormelde partijen verklaren uitdrukkelijk akkoord te zijn gegaan om aldus een akte "op afstand" te verlijden. DRAAGWIJDTE VAN AUTHENTIEKE AKTE

Partijen verklaren en bevestigen uitdrukkelijk dat onderhavige akte de juiste en definitieve weergave is van de bedoeling en onderlinge overeenkomst van partijen zelfs indien de bedingen en voorwaarden van de akte zouden afwijken van of zelfs onverenigbaar zouden zijn met deze vermeld in de voorafgaande overeenkomst(en).

LEZING

1. Een ontwerp van onderhavige akte werd verstuurd aan de verschijners bij mail van 21 december 2022. De verschijners erkennen dit ontwerp ontvangen te hebben, minstens vijf werkdagen voor het verlijden van de akte.

2. Onderhavige akte werd integraal voorgelezen voor wat betreft de vermeldingen bevat in artikel 12, alinea's 1 en 2 van de Organieke Wet Notariaat, evenals de wijzigingen die werden aangebracht aan het vooraf medegedeelde ontwerp van akte.

3. De gehele akte werd door de instrumenterende notaris ten behoeve van de verschijners toegelicht.

WAARVAN AKTE

Gedaan en verleden te Maldegem, in het kantoor.

Na vervulling van alles wat hierboven staat, hebben de verschijners, aanwezig en/of vertegenwoordigd zoals voormeld, met mij, instrumenterende notaris getekend."

 

Artikel 2:

Het college wordt opdracht gegeven het dossier verder samen te stellen en dhr. burgemeester en dhr. algemeen directeur worden gemachtigd de akte te ondertekenen namens de gemeente.

 

 

Publicatiedatum: 08/03/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 26 01 2023

 

OPENBARE ZITTING

 

 

11.  WATERING VAN DE WAGEMAKERSTROOM - ONDERHOUD WATERLOPEN 3-CAT. OP GRONDGEBIED MALDEGEM: GOEDKEURING VAN DE RAMING 2023

 

Juridische gronden

        De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motivering van de bestuurshandelingen.

        Artikel 28 § 1 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 waarin wordt bepaald dat dit punt in openbare zitting behandeld wordt.

        Artikel 40 § 1 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 waarin wordt bepaald dat de gemeenteraad beschikt over de volheid van bevoegdheid ten aanzien van de gemeentelijke aangelegenheden.

        De wet van 28 december 1967 betreffende de onbevaarbare waterlopen, en latere wijzigingen.

        De wet van 5 juli 1956 betreffende de Wateringen, inz. op art. 80.

        Het decreet van 18 juni 2003 op het integraal waterbeleid en latere wijzigingen en uitvoeringsbesluiten.

 

Feiten

           Overeenkomstig artikel 7 van de wet op de onbevaarbare waterlopen, laatst gewijzigd bij decreet van 26 april 2019, behoort de bevoegdheid voor het beheer van onbevaarbare waterlopen van de derde categorie, gelegen binnen het gebied van de polders en wateringen, tot deze respectievelijke polders en wateringen.

 

Argumentatie

           Het bestuur van de Watering van de Wagemakerstroom, p.a. Wurmstraat 38 te 9940 Sleidinge, stelde op 13 oktober 2022 de voorlopige raming op voor de onderhoudswerken aan de waterlopen van de 3-de categorie op het grondgebied van Maldegem, voor het werkingsjaar 2023, met een totaal geraamde kostprijs van 42.354,00 euro.

           De raming voor het jaar 2022 bedroeg 38.037,50 euro.

           Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen.

           De algemeen directeur herinnert aan alle feitelijke en wettelijke bepalingen.

 

Financiële weerslag

 

Budget is toereikend

Actienr: GBB-GRD

Actie-omschrijving: Polders en Wateringen

Budgetbeheerder: Nico Willemarck

Alg.rek/beleidscode

Budget 2023

Saldo bij opmaak nota

Nodig budget bij beslissing

Saldo na beslissing

0310-00  649300

118.834 euro

118.834 euro

42.354 euro

76.480 euro

 

Besluit

 

26 stemmen voor: Marten De Jaeger, Koenraad De Ceuninck, Peter T. Van Hecke, Stefaan Standaert, Annelies Lammertyn, Nicole Maenhout, Danny Vannevel, Valerie Taeldeman, Anneke Gobeyn, Jason Van Landschoot, Peter E. Van Hecke, Wim Swyngedouw, Leandra Decuyper, Dino Lateste, Kiran Van Landschoot, Henk Deprest, Christine Verplaetse, Timothy De Groote, Jan De Metsenaere, Eva Willems, Hilde Versluys, Stefaan Heyndrikx, Cindy De Baets, Ineke Hebbrecht, Cedric De Smet en Evelien Van De Putte

 

 

Artikel 1:

De gemeenteraad keurt de raming voor 2023 goed, voor de onderhoudswerken aan de waterlopen van de 3de categorie, gelegen in Maldegem binnen de gebiedsomschrijving van de Watering van de Wagemakerstroom, met een totaal geraamde kostprijs van 42.354,00 euro, zoals opgemaakt op 13 oktober 2022.

 

Artikel 2:

De nodige kredieten voor deze onderhoudswerken worden voorzien onder actie GBB-GRD, algemeen rekeningnummer 0310-00 649300 van de gemeentelijke meerjarenplanning 2020 - 2025.

 

Artikel 3:

Een afschrift van dit besluit wordt samen met de goedgekeurde raming overgemaakt aan de dienst Integraal Waterbeheer van het Provinciebestuur Oost-Vlaanderen.

 

 

Publicatiedatum: 08/03/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 26 01 2023

 

OPENBARE ZITTING

 

 

12.  OOSTKUSTPOLDER: GOEDKEURING VAN DE RAMING VAN DE ONDERHOUDSKOSTEN 2023

 

Juridische gronden

        De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motivering van de bestuurshandelingen.

        Artikel 28 § 1 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 waarin wordt bepaald dat dit punt in openbare zitting behandeld wordt.

        Artikel 40 § 1 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 waarin wordt bepaald dat de gemeenteraad beschikt over de volheid van bevoegdheid ten aanzien van de gemeentelijke aangelegenheden.

        De wet van 28 december 1967 betreffende de onbevaarbare waterlopen, en later wijzigingen.

        De wet van 3 juni 1957 betreffende de Polders, inz. op art. 80.

        Het decreet van 18 juni 2003 op het integraal waterbeleid en latere wijzigingen

 

Feiten

        Overeenkomstig artikel 7 van de wet betreffende de onbevaarbare waterlopen, laatst gewijzigd bij decreet van 26 april 2019, behoort de bevoegdheid voor het beheer van onbevaarbare waterlopen van de derde categorie, gelegen binnen het gebied van de polders en de wateringen, tot deze respectievelijke polders en wateringen.

 

Argumentatie

        Het bestuur van de Oostkustpolder stelde op 28 november 2022 de raming op voor de onderhoudswerken aan de waterlopen van de 3de categorie op het grondgebied van Maldegem voor het werkingsjaar 2023, met een totaal geraamde kostprijs van 6.515,27 euro incl. 20 % herziening en 21 % BTW.

        Voor 2022 bedroeg deze raming 8.792,44 euro.

        De algemeen directeur herinnert aan alle feitelijke en wettelijke bepalingen.

 

Adviezen

           Schepen bevoegd voor polders en wateringen: akkoord

 

Financiële weerslag

 

Budget is toereikend

Actienr: GBB-GRD

Actie-omschrijving: Polders en wateringen

Budgetbeheerder: Nico Willemarck

 

Alg.rek/beleidscode

Budget 2023

Saldo bij opmaak nota

Nodig budget bij beslissing

Saldo na beslissing

0310-00  649300

118.834 euro

118.834 euro

6.515,27 euro

112.318 euro

 

Besluit

 

26 stemmen voor: Marten De Jaeger, Koenraad De Ceuninck, Peter T. Van Hecke, Stefaan Standaert, Annelies Lammertyn, Nicole Maenhout, Danny Vannevel, Valerie Taeldeman, Anneke Gobeyn, Jason Van Landschoot, Peter E. Van Hecke, Wim Swyngedouw, Leandra Decuyper, Dino Lateste, Kiran Van Landschoot, Henk Deprest, Christine Verplaetse, Timothy De Groote, Jan De Metsenaere, Eva Willems, Hilde Versluys, Stefaan Heyndrikx, Cindy De Baets, Ineke Hebbrecht, Cedric De Smet en Evelien Van De Putte

 

 

Artikel 1:

De gemeenteraad keurt de raming voor 2023 goed, voor de onderhoudswerken aan de waterlopen van de 3-de categorie, gelegen in Maldegem binnen de gebiedsomschrijving van de Oostkustpolder, met een totaal geraamde kostprijs van 6.515,27 euro, zoals opgemaakt op 28 november 2022.

 

Artikel 2:

De nodige kredieten voor deze onderhoudswerken worden voorzien onder actie GBB-GRD, algemeen rekeningnummer 0319-00 649300 van de gemeentelijke meerjarenplanning 2020 - 2025.

 

Artikel 3:

Een afschrift van dit besluit wordt samen met de goedgekeurde raming overgemaakt aan het Provinciebestuur Oost-Vlaanderen.

 

 

Publicatiedatum: 08/03/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 26 01 2023

 

OPENBARE ZITTING

 

 

13.  POLDER VAN MALDEGEM: GOEDKEURING VAN DE RAMING 2023

 

Juridische gronden

        De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motivering van de bestuurshandelingen.

        Artikel 28 § 1 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 waarin wordt bepaald dat dit punt in openbare zitting behandeld wordt.

        Artikel 40 § 1 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 waarin wordt bepaald dat de gemeenteraad beschikt over de volheid van bevoegdheid ten aanzien van de gemeentelijke aangelegenheden.

          De wet van 28 december 1967 betreffende de onbevaarbare waterlopen, en latere wijzigingen.

          De wet van 3 juni 1957 betreffende de polders, inz. op art. 80.

          Het decreet van 18 juni 2003 op het integrale waterbeleid en latere wijzigingen en uitvoeringsbesluiten

 

Feiten

           Overeenkomstig artikel 7 van de wet op betreffende de onbevaarbare waterlopen, laatst gewijzigd bij decreet van 26 april 2019, behoort de bevoegdheid voor het beheer van de waterlopen van de derde categorie, gelegen binnen het gebied van de polders en de wateringen, tot de respectievelijke polders en wateringen.

 

Argumentatie

           Het bestuur van de Polder van Maldegem stelde op 20 december 2022 de raming op voor de onderhoudswerken aan waterlopen van de 3de categorie in Maldegem voor het werkingsjaar 2023, met een totaal geraamde kostprijs van 79.475,84 euro.

           Voor 2022 bedroeg de raming 72.004,60 euro.

           De algemeen directeur herinnert aan alle feitelijke en wettelijke bepalingen.

 

Adviezen

           Schepen bevoegd voor polders en wateringen: Akkoord

 

Financiële weerslag

 

Budget is toereikend

Actienr: GBB-GRD

Actie-omschrijving: Polders en wateringen

Budgetbeheerder: Nico Willemarck

 

Alg.rek/beleidscode

Budget 2023

Saldo bij opmaak nota

Nodig budget bij beslissing

Saldo na beslissing

0310-00  649300

118.834 euro

118.834 euro

128.345,11 euro

 euro

 

Besluit

 

26 stemmen voor: Marten De Jaeger, Koenraad De Ceuninck, Peter T. Van Hecke, Stefaan Standaert, Annelies Lammertyn, Nicole Maenhout, Danny Vannevel, Valerie Taeldeman, Anneke Gobeyn, Jason Van Landschoot, Peter E. Van Hecke, Wim Swyngedouw, Leandra Decuyper, Dino Lateste, Kiran Van Landschoot, Henk Deprest, Christine Verplaetse, Timothy De Groote, Jan De Metsenaere, Eva Willems, Hilde Versluys, Stefaan Heyndrikx, Cindy De Baets, Ineke Hebbrecht, Cedric De Smet en Evelien Van De Putte

 

 

Artikel 1:

De gemeenteraad keurt de raming voor 2023 goed, voor de onderhoudswerken aan de waterlopen van de 3de categorie, gelegen binnen de gebiedsomschrijving van de Polder van Maldegem, met een totaal geraamde kostprijs van 79.475,84 euro, zoals opgemaakt op 20 december 2022.

 

Artikel 2:

De nodige kredieten voor deze onderhoudswerken worden voorzien onder actie GBB-GRD, algemeen rekeningnummer 0319-00 649300 van de gemeentelijke meerjarenplanning 2020 - 2025.

 

Artikel 3:

Een afschrift van dit besluit wordt samen met de goedgekeurde raming overgemaakt aan het Provinciebestuur Oost-Vlaanderen.

 

 

Publicatiedatum: 08/03/2023
Overzicht punten

 

Zitting van 26 01 2023

 

OPENBARE ZITTING

 

 

14.  VRAGEN VAN RAADSLEDEN

 

Juridische gronden

        Artikel 21 Decreet Lokaal Bestuur:
Gemeenteraadsleden kunnen uiterlijk 5 dagen voor de vergadering punten aan de agenda toevoegen.  Hiertoe bezorgen ze hun toegelicht voorstel van beslissing aan de algemeen directeur, die de voorstellen bezorgt aan de voorzitter van de gemeenteraad.

        Artikel 38, 5° Decreet Lokaal Bestuur:
De gemeenteraad stelt bij de aanvang van de zittingsperiode een huishoudelijk reglement vast waarin aanvullende maatregelen worden opgenomen voor de werking van de raad en waarin minstens bepalingen worden opgenomen over:
5° de voorwaarden waaronder de gemeenteraadsleden hun recht uitoefenen om aan de burgemeester en aan het college van burgemeester en schepenen mondelinge en schriftelijke vragen te stellen.

        Artikel 278 §1 Decreet Lokaal Bestuur:
De notulen van de vergaderingen van raad voor maatschappelijk welzijn vermelden ... alle besproken onderwerpen, alsook het gevolg dat is gegeven aan de punten waarover de gemeenteraad geen beslissing heeft genomen.

        Artikel 7 van het Huishoudelijk reglement van de gemeenteraad en de OCMW-raad, vastgesteld door de gemeenteraad in zitting van 25 september 2019, waarin de voorwaarden waaronder de raadsleden hun recht uitoefenen om aan de burgemeester en aan het college van burgemeester en schepenen vragen te stellen, zijn opgenomen.

 

Feiten

        Door de raadsleden werden volgende vragen aan het college van burgemeester en schepenen ingediend:

        GR 20230126 - Vraag van raadslid Henk Deprest (Open Vld): Plaatsen kleine windturbines

        GR 20230126 - Vraag van raadslid Peter E. Van Hecke (onafhankelijke): Zaalproblemen in Maldegem

        GR 20230126 - Vraag van raadslid Henk Deprest (Open Vld): Wegomlegging Veldstraat

Bespreking

        De vragen van de raadsleden aan het college van burgemeester en schepenen worden beantwoord:

        Vraag van raadslid Henk Deprest (Open Vld): Plaatsen kleine windturbines

        door schepen Nicole Maenhout (N-VA), schepen Stefaan Standaert (Groen), burgemeester Koenraad De Ceuninck (CD&V) en schepen Peter T. Van Hecke (N-VA)

        tussenkomst door raadslid Stefaan Heyndrikx (De Merlaan)

        Vraag van raadslid Peter E. Van Hecke (onafhankelijke): Zaalproblemen in Maldegem

        door schepen Nicole Maenhout (N-VA) en schepen Peter T. Van Hecke (N-VA)

        Vraag van raadslid Henk Deprest (Open Vld): Wegomlegging Veldstraat

        door schepen Danny Vannevel (N-VA) en schepen Nicole Maenhout (N-VA)

 

 

Publicatiedatum: 08/03/2023